Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 11 August 2012

Bila Nak Mengemas Rumah ni....


OKje kembali lagiiii.......he...he.....

Seminggu lagi nak RAYA.... tapi Rumahku Syurgaku masih bersepah.......barang 'tukang' penuh kat depan rumah, apa taknya.... toilet master bedroom bocor, air jatuh betul-betul kat depan tangga tingkat bawah..... nak tak nak kenalah betulkan.... takkan biarkan aje....... so lepas hari ISNIN le nampaknya baru OKje boleh kasi settle mengemas rumah!

Pagi-pagi lagi OKje dah start mengukur jalan....he...he... cari kasut Tahi Lalat Bawah Dagu! Pusing punya pusing kedai kasut... dapatnya macam ni aje.... tak cantik mana punnnn.... belasah ajelah, nanti kalau tak beli kena bebel ngan Arjuna! Malas nak layan pose-pose ni....


Pas tu singgah Giant jap cari ketam..... murah jugak le... sekilo baru RM10 lebih..... tapi anak ketam le.... bolehlah...... yang nak makan pun ANAK ORANG jugak! he...he...

Balik terus masak, sambil tu buat 2 adunan Choc Chip....... sebabnya masih ada lagi choc chip tu......leceh lah nak simpan-simpan. So IFTAR  hari ke 22, OKje masak ni aje.....

KETAM MASAK LEMAK ( ulang tayang!) Ya Allah apa serabutnya ketam dalam pinggan ni... buruk ek! OKje sikit pun tak sentuh.... masakkan tuk diaorang je....


SAMBAL KERANG, CARU ALA-ALA BAKAR DAN SAYUR ......


Rezeki datang tanpa diduga.......jiran OKje pinjam apa ke benda nama dia....benda tuk buat roti jala tu so dia pulangkan dengan ROTI JALA ngan KARI AYAM nya sekali.... sodap...... dah lama tak makan ...... lagi-lagi free! he..he... TERIMA KASIH INA! 


Buat SUE Pelik silakan le menjamu mata! he...he....



9 comments:

  1. Huhuhuhu boleh jamu mata jer laaa huhuhu nek ketam tuh! kecik2 pun sedap jugak kan...mesti manisss hadoiii nak kena p cari ketam lak neh

    ReplyDelete
  2. samela kite... xkemas umah pun lg.....huhu..xtau nk cari masa bile...

    ReplyDelete
  3. Sue..... gi Giantlah esok! he...he...

    Tu lah Intan wanita bekerjaya macam Intan.... (cheewah!!!) memang tak de masa....penat ek Intan!

    ReplyDelete
  4. sedapnya ketam.best mkn time berbuka. Nak lagi best mkn ketam yg kulit lembut.

    ReplyDelete
  5. Ketam!!!! Biasa family saya makan ketam 2-3 kali je setahun.

    ReplyDelete
  6. Oo Shameel ada ke ketam kulit lembut? Tak pernah tengok pun! Ada eh?

    Arham OKje pun jarang makan ketam..... cuma anak2 le yg suka!

    ReplyDelete