Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 7 August 2012

Shopping Sakan!

CUTI MEMASAK lagi!........ Public holiday atau apa jua yang sewaktu dengannya.... OKje entitle untuk mendapat 'CUTI'.....he...he... tak kitalah cuti separuh-separuh ke penuh ke .... janji cuti memasak kena dapat! hu...hu......

My plan.... this whole week  OKje akan settlekan preparation untuk raya..... ( macam yo yo'o je...padahal tak de menda pun!) . Nak TUKAU LANGSIR....... ( langsir tahun lepas je pun!  he...he...)..... nak LAP TINGKAP .... nak buat BISKUT RAYA sikit-sikit mana yang tahu ! (macam tahu buat biskut....) Ada tak GENG yang tahu resepi biskut raya yang MUDAH dan CONFIRM SEDAP? Please share with me!  Takkan asyik nak beli je kan..... malu lah pulak ngan ARJUNA!.....

Semalam juadah iftar..... memang totally BELI je....   Konon - kononnya  gilah  NILAI 3 ....... rasa macam nak tukau carpet....... bukan apa carpet tu dah terlalu lama.... dan buruk pulak tu.... sejak zaman Tahi Lalat Bawah Dagu kecik dulu..... Haaa..... dah dekat 9 tahun lebih dah...... agak-agak aje le macamana agaknya keadaan carpet tu!

So cari punya cari..... punyalah banyak kedai carpet kat Nilai tu..... boleh OKje susah nak berkenan.... .. OKje pun tak tau nape? Nak yang biasa-biasa aje..... cantik..... dan harga yang berpatutan..... Arjuna? Sure le dia boringkan........ biasalah lelaki........ Cari punya cari  ......... akhirnya OKje pejamkan mata pilih je yang ni......... belasah je.... ( nak pilih lain-lain ..... malas nak kena BEBEL ngan Arjuna...... hu...hu....)


Lagi..... cari tuding untuk 2 orang anak dara tu........  OKje ? share aje le.....  banyak pilihan dan murah..... OKlah..... memang puas hati.... cuma .... bila dah terlampau banyak ......kita dah tak tau nak pilih dah .....RAMBANG MATA!


Angry Bird pulak nak tambah koleksi baju kurung..... Tahi Lalat Bawah Dagu pulak nak cari baju kurung POLKA DOT....( macam-macam permintaanlah diaorang ni )  tapi kat Nilai macam tak BESTTTT je nak cari baju budak-budak ni so balik tu singgah BANGI pulak..... he...he....( nasib Arjuna ikutkan je.... sebab anak-anak dia yang nak cari kan!!!) Dapatlah jugak menyempurnakan hajat diaorang....  SAMA CORAK, SAMA HARGA, lain SAIZ...he..he......


Sempat lagi menyinggah YUMMIE bakery......cari bahan-bahan nak buat biskut....... tapi.... tak semua ada..... nampaknya terpaksalah jugak OKje gi TESCO, atau .... mana-mana kedai untuk menambah bahan yang kurang hari ni...... kalau tak bila lagi kan...... nanti kalau ayahanda dan bonda mertua OKje dah ada.... TAK SYOK pulak nak buat biskut...... 'MACAM TERRER'  he...he.... Apa pun terima kasih tuk ARJUNA   kerana menyeponser ye!  Hanya Allah saja yang dapat membalasnya! Semoga bertambah murah le rezeki Arjuna..... Aminnn..... 




7 comments:

  1. sakan noo...salam kenal dari waalid

    dah folo sni..follower bertuah no 70..hehe(terperasan plak)..

    terima kasih sudi ziarah waalid..=)

    ReplyDelete
  2. Hebat! Dah sakan bershopping dan prepare RAYA! Ty masih mencari baju raya lagi!

    ReplyDelete
  3. sakan shopping...lelaki mmg boring ek bab2 shopping ni...samela hubby intan tu.... tahun ni x wat kuih...tunjuk2 je...... x sempt..chewah....

    ReplyDelete
  4. Duit dah habis membeli belah...huhuuhu

    ReplyDelete
  5. shooping sakan...:D best la shoopung ada org sponser,lambat skit nk abis duit sndri

    ReplyDelete
  6. ahad ney last bru nak g shopping..bru best ada mood raya hihi

    ReplyDelete
  7. syoknya shopping banyak2 cam ni....hehehe

    ReplyDelete