Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 5 October 2012

Alasan yang tepat.... 'MALAS'

Assalamualaikum ya Ahli Syurga Firdaus  .....   ( Insyaallah! )

Dah sarapan ke belum? Kalau belum, nah........ OKje jamu mata dulu dengan  SANDWICH TELOQ.......

Biasalah..... ni semua permintaan budak kecik yang ada tahi lalat kat dagu tulah....... he...he.... kejap-kejap teringin........ SYOK betul jadi anak ni kan..... ASYIK TERINGIN memanjang!!!

Tu belum weekend lagi tu...... teringin kat Arjuna pulak!  ( ha.... jangan pikir lain!!!! maksud OKje Tahi Lalat Bawah Dagu tu...... teringin nak makan luar mintak dengan ayah dia ) TAPI ibu dia pun syok jugak sebenarnya......he...he.... boleh tumpang sekaki! Cuti masak!


Ha.... jangan salah sangka pulak ni bukan teloq rebus lebih malam tadi ...... REBUS BARU beb!

Cakap banyak tak mo........ cuma nak share benda ni.......

" Jangan cakap tak sempat nak buat SOLAT atau  AMALAN SUNAT yang lain atas SEBAB BUSY "

Kita kena bandingkan perkara di atas tu dengan hajat kita yang satu ni......'buang air besar ke kecik'........ bila dah terdesak boleh pulak kita dahulukan hajat kita kan.....   begitulah perumpamaannya! Alasan TAK SEMPAT, TAK DE MASA memang tak boleh diterima pakai......... alasan yang tepat adalah MALAS!

Peringatan untuk diri OKje jugak ......

Sumber ~ macam biasalah.... Tanyalah Ustaz hari ni.... tang mana OKje tak hanyutlah tu...he...he...

13 comments:

  1. cuti memasaklah cuti yg paling best, kehkehkeh

    ReplyDelete
  2. wah.., cm sdap jer menu pgi nih., tul tu kak stuju sgat2.., klu nk terberak tu, dah takleh tngguh2 lg., masa tu gak nk g., klu nk solat leh plak tngguh2., kdang2 dah hujung waktu baru buat., (hmm aku la tu)., tp kira ok la gak dari tak buat lansung., hehe.,

    ReplyDelete
  3. betul...malu pada diri sendiri bile baca nasihatokje tu...
    bile kali terakhir wat solat sunat??!!!
    muhasabah diri..

    ReplyDelete
  4. wah...roti telur...lama tak makan... huhu


    betul, jgn bagi alasan busy untuk perkara2 yg wajib...

    ReplyDelete
  5. betui tu Okje...alasan tak sempat...bz...yg tu x sdp didengar....

    semoga kita memperbaiki diri..

    ReplyDelete
  6. kali terakhir makan roti telor hancur , kat sekolah asrama dulu

    ReplyDelete
  7. hari KY tak sarapan pagi pun, terus makan tengahari hihihi...

    ReplyDelete
  8. malas tu penyakit bahaya kan.. simple tp sedap.. nyum2

    ReplyDelete
  9. Lama dah x buat sanwich telur.
    Salam kenal dr kak Nurul.

    ReplyDelete
  10. Betul tu xD
    alasan malas adalah yg paling tepat.. thanks for reminding~

    ReplyDelete
  11. sedap tu... sandwich telor. dah lama mia tak buat. asyik makan roti dengan jem kaya... huhuhu lagilah malas...

    ReplyDelete
  12. Ya. Allah... meleleh air liuq sedapnyaaa tgok!!! tingin nak makan dah neh. kena p cari roti dengan plnata dah neh. huhuhu. okje! tengsss fo sharinggg tau huhuhuhu

    ReplyDelete
  13. malas takpa asalakan tak susahkan orang .. ye tak ???

    ReplyDelete