Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 17 October 2012

Bulat-bulat... buncit-buncit....

ADOI......     bilalah nak OK, OKje punya SHOUTBOX ni........ agak-agaknya boleh OK ke ??? Apa cadangan sahabat sekalian? Nak hapuskan aje dan GANTI lain atau ambik konsep LIHAT dan TUNGGU?

Nak inform sikit ni...... sesiapa yang berminat nak dengau lagu kat BLOG OKje ni....... pegi BAWAHHHH SEKALI then pilih le lagu apa yang diidam-idamkan..... semua ada!!!  Advanced kan OKje??  ( he...he... bajet perasan!!!) Sekarang ni OKje melayan  lagu 'RAISE ME UP'........ Pergh !! terus teringat  mak kat kampung!...hu...hu...

Sebeno-benonya OKje TAK SABAR nak tunjuk hasil apa yang OKje buat malam tadi.......

Cer TEKA apa ke benda ni?....... Bulat-bulat, buncit-buncit..... coklat-coklat...... ha..ha....

Nilah dia ROTI ARAB......memang le lain macam kat kedai tu........ kat kedai tu macam cantik je kan.... gebu..... putih......

Semalam tengok kat FACEBOOK ada orang post benda ni..... terus OKje teringin....... dahlah memang kekeringan IDEA nak masak!!




Resepi ni OKje ambik dari My Resepi.....

Cubalah........ SODAP!!!

Makanlah dengan KARI AYAM......  dengan sambal pun sedap jugakkan!!

 



Jemput makan!!!!.....

Okaylah..... nak kejutkan Tahi Lalat Bawah Dagu......

BYE...

22 comments:

  1. emm... pagi2 dah kenyang mata .. :D

    ReplyDelete
  2. err...nak tanya jer nih..ludah jilat balik aritu refer kepada apa? tak faham.. :D

    ReplyDelete
  3. pasal shoutbox ni, sama la kita...buat masa ni malas nak tukar, kena tunggu rajin dulu baru tukar shoutbox baru...

    aritu fibox, skg ni busuk pulak...grrrrrr

    ReplyDelete
  4. ROTI ARAB TU CAMNE KAK ? ADE INTI X ? SEDAP JE NMPAK

    ReplyDelete
  5. selamat pagi!! gosok gigi dah. eh tetiba. sue penah menjual roti arab masa hari kantin kat sekolah. sue yang masak tau!:P hihihi. padahal soenang jer. hihihihi

    psttt semalam tak beli apa2 pun. makan je banyak. huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. opsss lupaaa okje. sue dulu pun macam neh jugak --->> shoutbox sebab pakai yang jenis fleksibel sangat macam neh laaa. last2 su amek yang klasik jer. yang orang2 tak pakai dah hihihi. yang memang untuk blog kot. tak pernah lagi ler ada prob kcualu tenet yang tak ok huhuhu

    ReplyDelete
  7. Ala... sedapnya. Kakak suka roti arab. Dekat Senai tu dulu ada jual yg roti nan pun sekarang dah tutup tak tahu kenapa..

    ReplyDelete
  8. roti arab gan kari..sdap yer...lapar ni mmg licin :)

    ReplyDelete
  9. bengong kat shoutbox busuk ni..rasa nak buang je...kakak suka post makanan... perghh..lapar nengok..huhu

    ReplyDelete
  10. aah sama la shoutbox kita sis. tunggu jela dulu. tp bila tgk jg camtu rase menyemak la plak.huhu

    roti arab kesukaan sy..:-)

    ReplyDelete
  11. Dedeq.... Roti arab ni lebih kurang mcm Donat je OKje tengok he..he...cuma bentuk dia lain sikit dan tak de gula....

    Sue...OKje dah tukau balik dah yg classic, ekzostic, dan fantastic & lastic......ha...ha...

    Encik H.... dah jawab dalam hang punya blog

    OKje suka nak share apa yg OKje masak walaupun biasa-biasa aje...saja-saja suka.... nak bagi kenyang mata sepatah kata Kak Izan! he...he...

    Zilla gi tukau Cbox....mcm tak de can nak baik je penyakit dia tu....

    ReplyDelete
  12. Ngeee, terliur la pulak eh.. hehe

    ReplyDelete
  13. wahhhh mama selalu buat nie.. kira suka gorengkan dia.. gelembung2 tue syok je tgk.. haishhhh lapaqqqqqqqq

    ReplyDelete
  14. my resepi mmg banyak membantu orang2 tak tau masak cam saya nih, hehehhe. rajin gak amik resepi kat situ.

    sedap kuih boom tuh..

    ReplyDelete
  15. ni kak ros....wah...dh xada keje la tu...okje...buat makanan lg...okje....

    ReplyDelete
  16. wat saspen je tajuk dia...rupenye roti arab..ingatkan ape td...
    best..best..tp malas nak wat....hihi

    ReplyDelete
  17. Intan ... ni sebab kita yg teringin dan time rajin ...kalau tak malas jugak! he..he..

    ReplyDelete