Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 14 October 2012

Tengok je!!!!...

Salam pagi AHAD......... dah separuh bulankan dalam bulan Oktober ni......   sekejap je nak hujung tahun....

Pagi ni makan ROTI CANAI mamak je..... dah lama jugaklah tak makan air tangan mamak!....he...he..... hari ni baru dapat rasa....


Ingat nak buat Spiral Goreng..... alah yg macam macaroni tu....  tetapi yang ni berputar le..... macam ni...... Dah rebus tu....

Tau-tau Arjuna balik beli paper  dah bawak roti canai........ teringin jugaklah Arjuna tuu!!!.  Emm.... goreng nanti-nanti le nampaknya......






Semalam....... singgah Tesco ........ mana-mana pun tempat pun ada Developer promosi diaorang punya propertieskan......... menyinggahlah jugak......... TENGOK JE!!!.....  bukan nak beli pun.....   Sebab suka tengok diaorang punya mock up ..... cantik!!   Saje je nak 'riki' berapa harga condo sekarang........ MAK AI...... mahalnya !!! Ni ala-ala PENTHOUSE....... 1/2 juta tu! Area depan betul-betul Highway Sungai Besi.....  Kalau rumah Terrace? Memang dah tak ada lagi kat KL ni.....

Akan datang?  Sejuta kot ?  Mampu ke anak-anak kita nanti nak menikmati hidup di rumah sendiri di kota metropolitan ni?

Entahlah......

Balik tu beli PORTUGESSE EGG TART.......Faveret mak ni......heeee....



23 comments:

  1. sedap egg tart ni , breakfast

    ReplyDelete
  2. eh3..sis baru je komen kat entry sebelum ni tanya sis suka kedai mamak tak..xsangka da post entry pasal g kedai mamak.hahaha

    ReplyDelete
  3. waaaaaaaaaaaa okje!!! buat makroni bakaq!!sedap tuh! hehehehehe.nak tengok2 nak tengok hasilnyaaa nanti huhuhu

    ReplyDelete
  4. Egg tart sedap! Nyum2~ OKje takde resepi nak buat egg tart ke? boleh share dengan kita nanti. hehe :D

    ReplyDelete
  5. Ni semua mesti tengok gambo je.....tak baca sepenuhnyakan.... tak bagi opinion punnnnnn....hu...hu...

    Mood malas Sue oiii...

    ReplyDelete
  6. OLOLO .. ROTI CNAI LAGIK .. HIKHIK .. TAPE2 .. T PTG PAS SIAP SPIRAL GORENG TU .. ANTO2 LA KAT BLOG DEQ TAW .. HIKHIK

    ReplyDelete
  7. rumah xde dh yg murah2 skg ni, garu2 kepala jgk fikir entah bila la dpt beli rumah sendiri ni.. huhhu, roti canai sedap tu.. tp sy terpaksa on diet (kolestrol tinggi)hehe

    ReplyDelete
  8. ok..nak bg opinion ni. tadi tu eksited nak komen cepat.haha

    rasenye kalu gaji nt tak sama dgn sekarang dan di upkan rasenye
    anak2 nt bole la menikmati rumah kt metropolitan tu kot.hehe

    ReplyDelete
  9. tu la sis, gambar tu lebih menarik perhatian sgt dari nak bace entry tu.hehe. tapi sy ttp bace.ahha

    ReplyDelete
  10. Afrina.... tak de.... dan tak tau nk buat....beli lagi sedap kot...ha...ha.... rasa OKje mcm susah je nk buat

    Betullah....zaman tu mungkin duit kita dh turun nilainya RM1000 dh mcm seringgit......gaji mungkin puluh ribu waktu tu dah sama ngan 4-5 ribu sekarang kan... Belilah rumah awal-awal....tunggu lama lagi mahal....tapi nak mencari ongkosnya pulak!!.....

    ReplyDelete
  11. sis xle nak reply ea komen kt sini..xpla
    skrg bukan rumah je sis mahal, tapi nak dapatkan tanah lg susah. walaupun satu ekar tanah tapi dah mencecah ratus ribu..tu tak buat rumah lg.hmm.
    tak tahu la mase depan nanti jadi macam mane

    ReplyDelete
  12. Ha'a OKje pun tak tau nape tak leh.....tau tak spanar mana nak guna nk kasi repair itu
    reply...hee...

    Betul tu Zilla....

    ReplyDelete
  13. biasa la harga rumah zaman skrg
    kat johor banglo ada swiming pool pun dah 3 juta.hahaha
    rumah biasa starting from 200 up

    ReplyDelete
  14. betul la last kakak kira beli umah taun bpe ntah. 80k. ritu tgk umah kt tesco gak. semi D 212k. kire murah lagi la kot. tue pun area SP. kena kumpul rmah bebanyak la skang tuk anak2 nt *mcm mampu je hihihihi :p

    *Okje!!! tq dtg bebel kt belog, terharu di cari hihihi... weekend slalu mmg tak on9 xde tenet wuwuwuwu

    ReplyDelete
  15. Sama-sama Kiera.... kalau SemiD 212k...mcm murah je...OKje? anak pandai2 aje le nk hidup...he...he..

    ReplyDelete
  16. sedapnye.. hehe L tgh tggu si dia buatkan spegati .. =P lapaq3..

    ReplyDelete
  17. 1/2 juta? hurmm....xmerasalah nk duk umah mewah2 lagu tu...

    xpe la...kat akhirat nnt, lagi besar n mewah istana2 kite nanti, insya Allah:)

    ReplyDelete
  18. ta mengah baca komen. Tarik nafas jap.

    ReplyDelete
  19. ha...ha....bukan mengah baca entri eh...

    ReplyDelete
  20. tu la....harga umah skang ni menakutkan.... so kena beli wat aset utk masa depan....

    egg tart..sedapnye...lama x beli...nk wat x reti..hehhe

    ReplyDelete
  21. sedapnyaa egg tart tu... terliur... hehehe

    ReplyDelete
  22. hari ahad saya..juz lepak rumah ngan Irfan..daddy irfan keje...hehe

    ReplyDelete