Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 5 November 2012

Alamanda...... dah lama tak menyinggah!...

Pejam celik, pejam celik...... dah jumpa hari Isnin balik, kalau dah start weekday......... maknanya OKje kenalah jadi Chef sepenuh masa! hurgh..........

Semalam tak sempat nak blogwalking ......... sampai rumah je dah malam.........

Naik lenguhlah kaki ni.......... Macam-macam aktiviti dibuatnya, pegi rumah mak mertua, ambik Sudden Attack dan yang pastinya tentulah aktiviti rutin OKje,  menyinggah mana-mana shopping complex..... he..he...

Semalam, tempat yang menjadi pilihan kitaorang  adalah ALAMANDA!

Memang tujuan utama nak lunch kat sini.....  Dah lama jugak OKje tak pegi sini, masa pegi dulu diaorang tengah renovate Food Court, semalam....... Pergh!! cantiknya.... nampak canggih gitu!!!

Bila tempat pun cantik..... Apa lagi ! lagi bertambahlah selera OKje nak mamam he...he...... tapi orang ramailah semalam! Nak cari tempat duduk kosong pun susah!

NASI KERABU pilihan OKje......
RM 9.00 tuuu.... standard KFC hu..hu.....
Dahsyat betul harga makanan sekarang ni.....
Agaknya ........ nak cover sekali sewa yang mahal kot!

Memang banyak pilihan, ikutkan nafsu semua teringin! he...he...

Perut memang tengah lapar semalam..... apa taknya ...... dah dekat pukul 3petang.....


Si Tahi Lalat Bawah Dagu pulak NASI BRIYANI


Anak beranak yang 2 orang tu, .......... AYAM PENYET!


Itulah ajelah REPORT OKje untuk pagi ni, sekian Terima Kasih.......  he..he......

32 comments:

  1. NASI KERABU TUU .. HEHE .. I LOIKE .. AMBOI .. SAKAN NOH

    ReplyDelete
  2. mak oiiii mahalnye nasi kerabu.Betul la tu rasanya nk cover sewa mahal sama.Kat psr malam tempat akak dlm rm5 aje.

    ReplyDelete
  3. wah... murahnye harga.. nasi kerabu plus ayam sampe rm 9. dkt klang nih baru 4.50 ayam pun besau...

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Sedapnya..dah lama tak makan nasi kerabu..

    ReplyDelete
  6. medah selera mane yg jual nasi sampai 9hengget tu? mahalnye.. ni klu g alamanada alamaknye makan kfc n mcd jela..huhuhu

    ReplyDelete
  7. MAHALNYA!!! Baik cik P.A. p beli kat pasar malam kat Perlis ni pun xsmpai RM10.00 :)

    ReplyDelete
  8. pagi2 lapar tengok nasi kerabu tu kak :)
    Kt Sabah ni susah sikit nk dapat..
    klu ada pun time2 bazar Ramadhan..:)

    ReplyDelete
  9. Ty dan family pun hampir ke Alamanda semalam , tertiba Mummy Ty kat nak gi IOI dah tu Ty plak kata jom pi Sunway Piramid la , pastu semua tak pi last2 pi AEON Bukit Tinggi dan Kg. Pendamar melawat pakcik sekeluarga. Hehe...Tidak boleh jumpa kan?

    ReplyDelete
  10. pernah makan kat alamanda sekali jek, mmg nak terduduk lah rasanya makan kat situ, mee kari yg isinya ntah apa2 tu jek 6.00 hengget...gilo..

    ReplyDelete
  11. diet sungguh kawe ambo ni...selamat berdiet..

    ReplyDelete
  12. rm 9 nasi kerabu..? mahal jugak ye..tapi kalau sedap..banyak..berbaloi2 makan..takpelah..hehehe..=D

    ReplyDelete
  13. I love Alamanda! Tpt sempoi dan menenangkan. Tak ramai sangat org dan insyaAllah ada parking. Cuma sekarang dah tak macam dulu la. Dah mula ramai.

    Kalo kat sini selalunya saya suka gi makan kat Rasa. Macam awak juga:)

    ReplyDelete
  14. daa agakkkkkkkkkkkkkkkkk daaaaaaaaaa
    *NAGIS SEKUAT HATI!!!!!

    dengan keadaan hujan 24jam perut lapar sentiasa
    okjer publish pix2 makanan yg mmg bole cair air liurrrrrrrrrrrr KEJAM!!!!!!!!!!!!!!!!!

    hehe!

    ReplyDelete
  15. sedapnyaaa. terliur tengok nasi kerabu tuh :)

    ReplyDelete
  16. Ha...ha... mohon maaf sesiapa yg terliur yeh.... agaknyya sebab ayam kampung kot, tu yg mahal tu...sebab nampak macam kurus je ayam yg Okje makan tu ke? anak ayam he..he...

    ReplyDelete
  17. 9 hengget harga pasaran.....biasa la tu hehhee

    ReplyDelete
  18. kalau mahal sedap takpe jgn mahal tapi hampeh mmg sakit hati

    ReplyDelete
  19. mahal gak nasi krabu dia..mahal sedap xper eheee...harga standard dgn tempat kot kan

    ReplyDelete
  20. tmpt2 food court cam tu...standard la mahal tu....
    seumur hidup ni cam baru 2x je kot g alamanda.....bestnye kan dpt jenjalan...windw-shopping pun xpe...:)

    ReplyDelete
  21. SEDAPNYA DA LAMA TAK PEKENA NASI KERABU...

    ReplyDelete
  22. amboi byk xtvt okje yer..jln2 smpi lebam la weekend br ni ye...

    sy byk lepak umah je kut..hehe..

    ReplyDelete
  23. Jalan-jalan tak menyinggah makan memang tak mungkin kan. Kalau kakak pun pilih nasi kerabu. Mahal sebab ulam dia banyak - mestibest.. terliur kakak dibuatnya

    ReplyDelete
  24. sedapnya akak..terliur sitti tgk nasi kerabu tu..maklumla sitti baru belajar makan nasi ni..sedap..tempat sitti tak de jual..

    ReplyDelete
  25. mata akak tertarik pd nasi kerabu, sedapnya...

    ReplyDelete
  26. sue sangat suka nasik kerabu! setakat neh yang paling sedap kat tg. malim! huhuhuhu

    ReplyDelete
  27. suka sangat makan nasi kerabu..ulamnya membuka selera saya

    ReplyDelete