Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 9 November 2012

Antara Facebook dan Blog.....




Assalamualaikum..........

Salam Jumaat....... tersangatlah bersyukur, kerana masih lagi diberi peluang untuk menghirup udara Allah.

Baru je balik melawat sahabat alam maya Facebook..... lama rasanya tak masuk Facebook sejak dah ada Blog ni.......  Kawan-kawan pun dah start lupa kot .......

Seingat OKje, OKje mula join Facebook pada November 2008, itupun setelah diinvite oleh sahabat OKje masa sekolah rendah dulu, Zanariah Baharim!.... Bila dah ada account, senang le member-member lama menghidu!....... Dari situlah era ketagihan Facebook OKje bermula ...hu..hu.....

Yang menjadi ketagih tu bukan apa tau, ........ bila dah lama tak jumpa, yelah, kali terakhir jumpa pun, masa zaman sekolah, lepas SPM, yang tu kawan sekolahlah, yang kawan satu fakulti lagi....... so bila dapat jumpa balik, semuanya dah bekerjaya, beranak pinak, alignment pun semua dah lari....... he..he....( OKje le tu )  tu yang best tuuuu! Apa lagi,  belek le gambau kawan yang ada dalam album tu satu persatu, lagi-lagi kalau dapat berchatting! Memanglah best!......

Kalau ye tak ye, memang boleh melekakan!...... Tapi  tak kurang jugak boleh jadi medium dakwah tau! .......

Tapi, OKje pun bukannya jenis yang  aktif berfacebooking, cuma belakang tabir je....... mencelah gitu-gitu je, sekali sekala post makanan, itu aje......  

Bila dah ada Blog ni, dah kurang jugak OKje mengeram kat Facebook tu....... banyak mengeram kat Blog pulak, ....... ha...ha........ ( wajib letak gambau blog sendiri!! ...... jangan marah!!! )

                                        Hainomokje.blogspot.nl - hainom OKje....

Apapun, apa juga benda yang kita lakukan kenalah bersederhana, jangan terlampau taksub, nanti lain pulak jadinya......


32 comments:

  1. selamatt pagii kakak ku syg!!!
    na sejak da ade blog..langsung xlayan FB hahaha malas ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat tengahari na hencem girl... Okje layan tetap layan to sekali sekala....

      Delete
  2. ermm sy pun dah kurengg FB ni sejak ada blog2 ni..hehe..
    betul..betul..apa pun yg kita lakukan kena lah bersederhana...sokong 100%..ekeke...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah kan atie...kdg tu terbabas jgk!

      Delete
  3. nak add akak kat Fb lah...kalau ada awek nama Ct nazariah add tu, sayalah tuh...kekkke..tunguuuu..

    ReplyDelete
  4. masih berlaman muka buku juga...walaupun dah melangkah setapak ke blog ni...daripada situ saya jumpa semula rakan2 lama termasuk awak.

    ReplyDelete
  5. hehe..fb dengan blog saya pilih blog..sebab fb dah bosan. betul jangan terlalu taksub.

    ReplyDelete
  6. adakah sebab dah meningkat usia , dah malas nk bersocial networking?

    ReplyDelete
    Replies
    1. He...he... Ye ke ty...kalau ty dah meningkat usia ... Okje lagilah 4x meningkat usia dr Ty...

      Delete
  7. sekarang ni sye pun macam tu jugak..jarang dah layan fb2 ni. Kalo dibandingkan antara fb & blog, sye lagi suka blog.

    Betul kate okje, kita mesti la besederhana dalam apa2 hal..sye sokong tu..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq cik que....benda betul apa salahnyakan....

      Delete
  8. hahah,..saya letak gambar anak masa mula ber fb.add kekawan lama sorang pun tak kenal sbb letak gambar anak ngan nama pena sapa nak kenal...hihiihihi....sejak ada blog mmg jarang nak letak status kat fb dah.....ber fb sbb nak chating dgn keluarga di kg jer..hihih..save beli topap telepon

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah....mana nk kenal kalau ltk mama penakan izan... Okje mmg letak mama penuh. Sebab tujuan mmg nk Cari kwn lama

      Delete
  9. eh eh abg cik sorang je laki bagi komen kat siin ,yg lain semua pompuan , facebook dah tak aktif dah , ber blog pulak la ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de salahnya b cik...kitaorg mmg suka kwn ngan lelaki ni...he..he...boleh tolong jwb kemusykilan nnti....ha...ha..

      Delete
  10. selalu buka blog... fb buka jarang2... malam2 baru buka sekejap...

    ReplyDelete
  11. as lak jarang fb kalu kat opis nie sbb dah kn block...on9 fb kat fon ja skrg nie...tu yg aktif berblogging sbb lg selesa di sini :)

    ReplyDelete
  12. Kakak pulak sejak anak sulung kakak nak periksa UPSR kakak dah slow berFB kemudian bila dia nak PMR dan anak ke dua nak UPSR terus akak deactivatedkan FB. Blog kakak buat N3 bila free, sebab itu bila cuti blog kakak pun cuti.

    ReplyDelete
  13. saya pon macam tu jugak~dah berblogging ni fb tu buka gitu2 je.hehe :D

    ReplyDelete
  14. facebook guna untuk letak link blog je

    macam dah tak best

    ReplyDelete
  15. OKje... kita pown dah kurang cket kat FB...sekarang nih lebih banyak kepada blog...tapi tinjau tinjau jugaklah...^_^...lawat-lawat kawasan...

    eh...mana Cik? ada news tak? hu hu hu...

    ReplyDelete
  16. Sha dari dulu melebihkan blog dari Facebook sebab ini antara cinta pertama dengan internet:D

    Sebenarnya tengok masa juga. Bz selalu, so apa yang boleh aje :)

    ReplyDelete
  17. Betullah..... cinta OKje dah beralih arah...... he..he.. sori ye Facebook.... kita tak serasi lagi!!! ha...ha...

    ReplyDelete
  18. Farawaheeda...hari tu Cik kata gi shopping....katanya satu hari je... tulah pasal....nak gi tengok cik sat....

    ReplyDelete
  19. marlia aktif semua laman sosial..! nak tau perkembaNgan kawan2..hehehe...tapi blog tetapi dekat dihati..=D

    ReplyDelete
  20. huhuhuhu. dulu memang sue gila fb tapi sejak akhir2 neh sue suka blog pulak. banyak di blog dari di fb. suke blog sebab ikatan dia lebih lama kan??? huhuhu dan boleh tulis banyak lagi! hehehe

    ReplyDelete
  21. Sama...sejak berblog ni FB memang dah kurang..

    ReplyDelete
  22. dh tinggal semua games kt fb.. skrg guna fb utk bisnes ^^

    ReplyDelete
  23. bila ada tmpt nk lepak kt belog lagi rasa syok kan ngeeeeee :D

    ReplyDelete