Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 4 November 2012

Johnny's, inilah pilihan dia.....

Assalamualaikum.......

Bangun....... bangun....... tak baik tau tido lepas Subuh.......  nanti rezeki susah nak masuk!  he...he.... jangan marah bikin kecoh pagi-pagi!

Padi semalam selepas ambik 'TOSEI' untuk breakfast (pagi tak pagi jugaklah around 10 am .......  OKje ajelah ~  dietkan!!! hu...hu.....  jangan menyampah pulak!  tapi yang lain roti canai~)  sampailah ke petang kitaorang baru ambil lunch!......

Biasalah kalau memenuhi selera si Tahi Lalat Bawah Dagu, inilah pilihan dia!

Suka betul makan kat sini! Tapi sebenarnya OKje pun suka jugak.......... ha...ha.... menumpang sekaki!

Biasanya kalau pegi sini OKje akan ambik Set C. Set C ni untuk  4 orang  makan, walaupun selalunya berlima ......  Just nice untuk family OKje

Kira semalam, beruntunglah! Sebab sorang tak de kan...... ngam...ngam!





Biasalah, kalau makan sini,  STEAMBOAT le....... sesuai untuk orang yang nak berdiet! ( yo yo'o he...he.....) Ala carte pun ada.....



Kat sini, OKje suka sangat dengan SOS dia ni, apa yang dia letak agaknya!!!!! memang SEDAP! tak dapat nak agak apa ingrediant dia, yang OKje tau, CILI je...... ha...ha.....

 Ada teringin????  he...he....

Makan ni memang kurang kenyang, 'sesedap rasa je kat perut tu'!!!










Nampak tu....... budak yang asyik TERINGIN je ....tak habis-habis, pipi pun dah 'buncit', kakak dia pun 
    dah kalah!


Yang last sekali...........  he..he.... kenalah tunjuk tukang bayau dan yang penting 'tukang karut' ! 'mike' pun nak 'glamer jugak' ha...ha......

  
 ** teringin nak, kenal dengan Kakzakie dan KA , selalu baca cerita dia je, tapi tak dapat  bayangkan macamana orangnya! he...he...

30 comments:

  1. Kita pon suka mkn kat sini ;-)

    Tp Sha ada tpt lain utk mln steamboat kat Seremban ni...kedai biasa2 saje. Sha ni adik2 ramai...kalo mkn kat Johny's mmg boleh botak. Hehe.

    Tp sos kat Johny's ni mmg yummy kan?


    ReplyDelete
    Replies
    1. oh...sha ank sulung eh...kat mana tu sha? Nk tau jugak... Mai habaq kt okje

      Delete
  2. Mane satu adik..mane satu kakak..dan mane satu sis okje ne...wahahhahahaaa...kompius tak dapat bezakan...(kembang lagi letewwwwww :P)

    ReplyDelete
  3. ha...ha.... nanti kita cite eh..... nak kuar ...ukur jalan bye!

    ReplyDelete
  4. OKje...sonok eh,penat2 masak kat rumah,hujung minggu dapat rasa orang lain masak pulak..hehe,pas tu ronda2 lagi makan angin...

    ReplyDelete
  5. Argh..... Kak oi OKje! Dugaan2 utk Ty... Teringin tpi apakan daya...xmmpu nk mkn sdap2 lgi... I love the Belacan Rice n chicken wings too

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar eh ty...dh sihat nanti boleh le gi

      Delete
  6. wah..sedapnye makan steambot. yg pntg ade org bayo.huhu

    ReplyDelete
  7. BESHHNYE .. HEHE .. EH .. SEJIBIK MUKE AKAK YG PKAI TUDUNG TU .. MANIS JE .. HOHO

    ReplyDelete
  8. lama ak makan seteamboat ni http://www.araublogger.com/2012/07/chim-chum-steamboat-kat-repoh-tu-best.html

    ReplyDelete
  9. Hai..sedapnya..! lama dah tak makan steamboat ni..! >_<

    ReplyDelete
  10. aduhaiiiii tergodanya..... sedap ni..

    ReplyDelete
  11. yummylicious....jrg mkn steamboat sbb hubby x suke.... sesekali pekena mmg best kn///mana le okje ukur jln ari2 cuti ni???

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..he..Intan.... Ni okje dh balik ni... Gi umah MIL...pas tu biasalah menyinggah dulu

      Delete
  12. sedapnyaaa :) dah lama teringin nak makan dekat johnny's tapi belum berkesempatan. nak kena tejah jugaklah. hehe

    ReplyDelete
  13. hehe, kat Batu Pahat ada. Nama nye Polka-Dot RM20 seorang

    ReplyDelete
  14. waa... tetiba perut terasa semacam.. ^^

    ReplyDelete
  15. OKJE TU KAT DAMANSARA KE? KALAU SALAH TOLONG BTUL KAN HIHIHI ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi..hi...salah...kat cheras selatan!

      Delete
  16. xpenah makan kat situ. tapi ritu adik ipar kira buat memang sedap. tak rasa kenyang tapi sebab ngantok sgt tak leh mkn byk huuuuu

    ReplyDelete
  17. salam hainom ..
    terlior tengok gambar2 tu ..
    psl kak zakie tu ..
    dari kak zakie juga kenal blog OKjer ni

    ReplyDelete
  18. amboiiiiiiiii makan tak hengat dunia nampak??? huhuhu. okje sue pernah sekali jer makan stemboat tu pun orang punya kita rasa jerk. tak berapa nak boleh ler. myb yang boleh masak kicap jer kot hehehehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tah pape jer ...tak 1 malaysia betul tekak tu...hu....hu.
      Bagus jugak tu... Modal x byk...kicap je sebotol...haaaa

      Delete
  19. Sebenarnya kat Seoul Garden lg best byk pilihan...tp mahal sikitlah, yg tu kira per person...
    Apa pun.... Okje ok jer janji ada org belanja

    ReplyDelete
  20. sy x penah mkn lg kt Johnny ni...tp seoul garden dorang kata lg best...landskap dorang mcm ala2 korea gitu..hehe

    ReplyDelete