Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 2 November 2012

Kedebus!!.....

Agaknya bila kali terakhir korang TERJATUH?  Masa kecik-kecik dulu selalu jugakkan  he...he............

Sebab apa OKje tanya eh?   Sebab apa yang OKje nak cite ni ada kaitan dengan JATUHlah!  ha.....ha...... jangan kata rumah ni selamat tau!  Rumah pun boleh menyumbangkan bencana!

Alkisah benda ni dah berlaku 4 hari yang lepas ....... tengah syok-syok OKje masak ( masak sambil beranganlah ni agaknya!!!),  masa OKje nak U turn kat dapur tu (maklum le dapur OKje tu sekangkang ayam! he..he....), entah macam mana OKje boleh tersadung bakul bekas air ( benda ni OKje bawak masa balik kampung hari tu dan tak kemas lagi pun!! ) kat tepi dinding tu....

Jadinya 'KEDEBUS'.............OKje jatuh tertiarap, kepala terhantuk ke dinding!..... Dush!........ Pergh!! pelbagai bintang keluar dari kepala yang benjol ni.....Sampai sekarang sakitnya masih terasa! hu...hu...


Nasib tak jadi apa-apa...... kalau jadi apa-apa....... nampaknya terbengkalai le projek blog OKje ni he...he..... Amboi.....amboi.....  ketawakan OKje eh........ Tak pe... tak pe.....

Apa pun OKje masih bersyukur .....  Mungkin Allah nak bagi peringatan tu..... adalah benda agaknya yang OKje leka selama ni......


27 comments:

  1. sama la sis..! kita pun selalu jatuh jugak..tak kira masa n tempat..lagi2 kita jatuh mesti tragis.tahun ni dah 5 kali jatuh..kesannya luka,parut besar,tulang atas pinggang tu tak berapa elok dah.

    ReplyDelete
  2. Baik2....jaga diri. Tengok apa yang tak kena. Bahaya jatuh2 nieh.

    ReplyDelete
  3. adeii...br dpt BW je...huhu..

    seingat sy ...tjatuh dl masa pregnantkan irfan, masa keluar lift kt umah , dpn lift tu licin ada air sket kut...huhu..

    alhamdulillah nasib baik x jd apa..huhu

    ReplyDelete
  4. hish ....ngerinya marlia....lagi dahsyat dari Okje... baik-baik dik!

    Tulah Sya...takut jugak jatuh -jatuh ni ...lagi-lagi umur yang tak berapa nak 'remaja' ha...ha...

    Tulah pasal Zura baru ni nampak batang hidung!he..he...

    ReplyDelete
  5. hahaha na bkn gelak sbb okje jatuh taw..na gelak sbb banyk bintang kuar ;DD
    lepas ni lebih berhati2 ok...!

    a'ah kan bila last na jatuh na pun da lupa tp kalau terantuk da selalu..kekeke

    ReplyDelete
  6. he he tang jatuh ni malu nk citer kat sini

    ReplyDelete
  7. EH .. PASTU ACANE KAK ? LAAA .. BILE2 KNE LEBIH BRHATI2

    ReplyDelete
  8. hihi (bkn gelak tau)..:)
    sy mcm dah lama tak jatuh..harap2 takde lah..
    dlm tahun ni ada terseliuh kaki je.. punya lah sakit....mau jg seminggu br seminggu..huhu..

    ReplyDelete
  9. Kalau gelak pun OK jerrr.... he..he... biasalah... memang kadang2 tu nak tergelak jugak...hu...hu...

    Deq ... pastu apa lagi .... bangun je le sendiri, mana ada orang masa tu....bagus jugak kalau tak budak-budak tu mesti gelakkan OKje he...he...nasib tak pengsan...ha..ha...

    ReplyDelete
  10. ala..camana tu,..bolem tersembam lak...dah hilang ker rasa sakit tuu...?

    ReplyDelete
  11. Entahlah Izan....dah nak terkena kot...cuai pun ye...he..he.. terasa sakit bekas benjol ni Izan

    ReplyDelete
  12. Ade bejol ke sis..hahhhhhh..kene lebih berhati2 lepas ne...

    ReplyDelete
  13. Adalah cik.....masih rasa sakit dia...hu..hu.. Tp dh tak benjol le...
    Cik nk gelakkan okjelah tuu...hu..hu..

    ReplyDelete
  14. ala ciannya... kena hati2 tu lain kali. kadang rasa selamat tapi sebenarnya tak selamat... huhuhu

    ReplyDelete
  15. peringatan tu , jgn dok ingat blog je , gurau je okje , cuit-cuit iklan hehe

    ReplyDelete
  16. Itulah mia.... Benda yg tak dijangka!

    Amboi b.cik.... Dpt pekena okje....tak lepas peluang heee...

    ReplyDelete
  17. nasib baik x teruk..pasni kena hati2 selalu :)

    ReplyDelete
  18. sib baek kat umah sendiri...kalau dpn org ramai malu yek.......:)

    ReplyDelete
  19. Ha'a kan ...he ..he... kalau kat luar senyum kambing le Okje...

    ReplyDelete
  20. Mane ade gelak...senyum2 je...hihihhh :P

    ReplyDelete
  21. OKje terjatuh!kesihan...berhati2 di lain kali...

    ReplyDelete
  22. aduhhhh mesti sakit tue.. sian Okje wuuuuu

    ReplyDelete
  23. laaaaaaaaaa patut ler gempa bumi 2,3 hari lepas???? hahahahhahaha :P

    ReplyDelete
  24. hehehe..itu namanya malang tidak berbau..rasa2nya dah lame kot m3h tak jatuh..

    ReplyDelete