Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 3 November 2012

Masa bercinta.....



OKje dah siapkan entri ni semalam sebenarnya, so hari ni cuma edit lebih kurang je  .......... biasalah weekendkan,......   dah tentu banyak aktiviti......

Semalam tertengok slot drama 'Aku Terima Nikahnya' bukan filem tu................  tengok gitu-gitu aje, ada satu dialog ni , dia kata......
" Masa bercinta, pijak semut pun tak mati "

Maksudnya, MASA BERCINTA ni, pasangan seboleh mungkin menyembunyikan kelakuan sebenar, kalau boleh, tak mo pasangan kita tau habit buruk masing-masing. Depan pasangan semua CANTEKKKK........ belakang kalu..........he...he.... hanya mereka dan keluarga mereka aje yang tahu........

Bila pikir balik, OKje amat-amat bersetuju dengan dialog tu, MASA BERCINTA ni masa bersama dengan pasangan amat terhad, waktu dating ajekan.......  memanglah semuanya indah, macam mimpi sampai ke bintanglah, kentut pun bau wangi. Tak caya, cuba buat....... ha.....ha......

Bila dah KAWEN, jangan jemu pulak bila bersama setiap masa........ masa nilah kita boleh perhatikan pasangan masing-masing, dari seremeh-remeh tabiat pun!

Tapi ada jugak yang jujur, tak semuanya macam tu! Kalau dah memang itu pe'el kita, nak sembunyi mana pun terkeluar jugak! Betul tak?

Pengalaman OKje?...... Entahlah, agaknya sebab dah melangkau belasan tahun usia perkahwinan OKje ni, ..... jadi OKje dah absorb kot...... he..he......

Apa pun Allah tu maha adil, setiap pasangan ada kekurangan dan kelebihan, masing-masing saling melengkapi antara satu sama lain!

Terimalah seadanya......

23 comments:

  1. semalam baru lepas tengok cerita tu.hehe :D setuju dengan OKje.Bila bercinta semuanya bagus je.cuba kalau gaduh.haa,macam2 tak bagus.hehe

    #bercinta lepas nikah lagi bagus.kan? :)

    ReplyDelete
  2. Ya Allah, hadirkanlah dia insan yg mampu tertawa bersama...duka berdua...rasai bahagia setiap masa...cinta lps nikah...sabar menanti...gadoh ckit2 xpe..mengeratkan hubungan...hehe..

    ReplyDelete
  3. HAAA na nk bgtw btul utk sbb na belum kawen hikhikhik klau part yg da kawen na mmg x sure ;D

    so okje share laa sikit saat2 perkenalan percintaan dan perkhawinan okje heheh *klau nk share laa :D klau bole update sekeping pix khawin 1..eh bnyk lak permintaan na ni kan? isk isk isk

    ReplyDelete
  4. Betul tu..memang time bercinta ni semua nampak baik jer..

    Blog Qashmere
    Style Me Gorgeous By Qashmere

    Happy Weekend Sis..

    ReplyDelete
  5. Bercinta lepas kawen?.... baguslah agaknya Afrina...he..he... boleh bercinta heavy metal punya!!!!kaw-kaw...ha..ha... sebab dah halal!

    Pergh Hati.... dahsyat tu!!!!

    Na...pix kawen OKje tak pakai tudung....so mmg tak leh share..he..he...nanti Arjuna marah tahap gaban...sapa nak jawab!!!

    ReplyDelete
  6. Lihat tak rancangan semanis kurma malam sebelumnya. Kisah bila cinta tak ada nafkah pun tak ada begitulah lebih kurang. Ada ironinya dgn N3 Okje ini..

    Moga kita saling memahami. Tak perlulah tunjuk siapa lebih dan kurang kan..

    ReplyDelete
  7. ohh yekerrrr xpe xpe simpan buat kenangan nty 1day kita jumpa ke mase okje buat open house utk bloger2 na bole laa curik tgk pix kawen okje hehhe :D

    ReplyDelete
  8. SI DIA DEQ .. ALHAMDULILLAH .. SUME PANGAI YG XELOK YE DUK TUNJUK .. HAHA ..

    ReplyDelete
  9. betol tu..dulu mase bcinte g dating jalan jauh pon tak pe..g shopping sesame..dah tunang ne..nak ajak jalan pon susah..ape2 pon yang penting tak yah lah nak smbuyikan keburukan diri kite.Biarlah boypreng kite terime kite seadanye..

    ReplyDelete
  10. siapa pun jodoh kita itu yang terbaik

    ReplyDelete
  11. Semanis kurma hari tu...emmm yelah pasal rumahtanggakan Kkazakie... memang faveret tu....pasal nafkah isterikan.....

    Na.....hish tah bila agaknya OKje boleh buat makan-makan macam tu kan.....kot-kot masa Na kawen sok ...he...he...

    Bagus dEq...nanti kita dah tak terkejut dah ,...he..he...

    Apa pun terimalah pasangan kita seadanya....itulah ygjodoh yg terbaik...

    ReplyDelete
  12. setuju2x...... masa bercinta sume wangi...dh kawen, masam, masin, manis pahit sume kuar..hehheeh....yg penting terima seadaanya..tu yg kena tanam dr mula2 lg...barule bahagia..InsyaAllah....

    ReplyDelete
  13. Teringin nk pi tgok tpi xsihat...

    ReplyDelete
  14. nice entry. masa bercinta semuanya indah belaka kan :)

    ReplyDelete
  15. OKje...nak sambut ulangtahun perkahwinan ye...TAHNIAH!

    ReplyDelete
  16. sebab tu jangan jadi hipokrit kan? kena jadi diri sendiri...baru lah transparent dan apa orang kata tu? kenal hati budi? ^_^

    ReplyDelete
  17. Memang betul pepatah melayu... Cinta itu buta...he..he..

    ReplyDelete
  18. salam hainom ...
    cinta tk buta ...
    cuma yg bercinta jer membabi buta ...
    he..he..

    ReplyDelete
  19. Betul tu Aby....... termasuk orang yang bercakap tu kan....he...he... jangan marah, gurau!

    ReplyDelete
  20. kira masa sebelum kawen nie tunjuk pangai sebenar sbb tak nak dia kata kita orang lain bila dah kawen nt wuuuu

    ReplyDelete
  21. pernah dengar ustaz fazilah kamsah cakap. dia kata selagi pasangan tu tak tinggal sbumbung. kita tak kan tahu perangai dia yang sebenar. betul ker kak?? sue rasa macam betoi jerk. mcm mana dia tunjuk perangai sebenar pun mesti tak berapa nak benar2 sangat. eh? amenda aku neh. hihihi. betul ker ke kakkkkkkkkk???

    ReplyDelete
  22. Rasanya gitulah Sue.... duk sebumbung baru tau habit buruk dia apa! he...he...

    ReplyDelete