Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 10 December 2012

Port Dickson... tengok laut sat!...

Lama rasanya tak menulis.......

Bukan tak mo menulis........ cuma masa je yang tak mengizinkan, bila Arjuna dah kat sebelah, jangan berani berani nak bercinta ngan blog........ kang tak pasal-pasal kena 'perli' free! he...he...

Dah selamat  pun meninggalkan Muar semalam, tapi masih lagi belum jumpa jalan balik rumah........ hu...hu.....

Gi Port Dicksonlah pulak, teringin pulak nak tengok laut...... Dah lama tak datang sini......

Datang sini kalau tak tidur satu malam memang tak sah!....... Budak-budaklah yang lebihnya..... nak mandi poollah, nak mandi pantailah....... Tapi kena tengok kawasan ....... Kalau kat Glory Beach Resort,  ( tempat OKje bermalam ) pantainya kurang bersih dan berbatu. Kalau kat area Bayu Beach Resort , Coral Paradise, Regency Hotel, pantai dia memang best untuk mandi! Rasa sayang pulak nak membazir duit.... tunggulah kalau Arjuna dapat bonus 10 bulan he....he... ( memang tak mungkin! )

Keluarga besar macam OKje ( besarlah sangat! )........kena ambik sekurang-kurangnya 2 bilik hotel ataupun Apartment 2 bilik!  Kalau tak, tidur dalam bilik air le gamaknya....ha...ha....

Mahal jugak makan kat PD ni ek.... nasi goreng udang sepinggan pun dah RM 6.00..... cekik darah sungguh!

 Oklah...... sehingga berjumpa lagi kat KL nanti......




29 comments:

  1. hehehe mn picnyeee???nk tgk nasi goreng mahaii tu...tp standardla sana...mmg tggi hrga2 mknan pun ...

    ReplyDelete
  2. Alaa.bestnye g PD.. Dulu beberapa thn yg lepas tdo kt Coral Paradise.. Best.. Nanti thn dpn pnya plan g teluk kemang lg.. Yuhuu.. Happy holiday kak Okje

    ReplyDelete
  3. amboi..makan angin laut pd depa naaa...nnt letak arr gambo..nak tgk jugak

    ReplyDelete
  4. hehehe...singgah pantai lah pulok.. best nya.. honeymoon skali ye kak OKje..hehe...
    Kak, atie last gi PD tahun 2005 kot.. punya lama dah... dah byk yg berubah kot...hehe:)

    ReplyDelete
  5. wohooo , tak ajak CP pown :P

    *padahal kebizian terlampau , ada hati nak kena ajak :P

    ReplyDelete
  6. dah lama x ke PD... Cptlah balik KL hihihi

    ReplyDelete
  7. BESHHHNYE AKAK KITE NI G BERCUTI .. PTUT PUN SENYAP JE

    ReplyDelete
  8. Jelesnya dapat pergi bercuti. Nak juga!!!

    ReplyDelete
  9. Tak ambik banyak gambar pun,....lagi pun nak upload punyalah lambat.... so malas....

    Atie.....honeymoon apa ke bendanya.... anak anak berderet.....he...he...

    ReplyDelete
  10. last week mma isha ke PD jugak bersama family in law tp we ouls tak mandi laut..stay kt tiara beach resort kan..so mmg heaven ler utk budak2 mandi pool..hehe

    ReplyDelete
  11. Baru semalam ke PD, menghantar anak saudara ke majlis menyambut menantu.

    ReplyDelete
  12. dah lma x mandi laut.. rindunyerr.. huhu

    ReplyDelete
  13. Seronoknya..
    Akak balik jhr, lalu je, tak tersingah2 pun lagi..
    Kalau bw anaj2 mandi laut mesti jakun kot tengok ombak..!
    Dofollow sini...

    ReplyDelete
  14. dan kira tgh tunggu abis cuti sekolah nak bercuti. cuti sekolah nie semua tempat pun mahal huuuu

    ReplyDelete
  15. ayu pun baru ke PD sabtu lepas.. tupun pasal ada wedding sedara..

    ReplyDelete
  16. semanagt tengok tajuk..nak tgk gambo..ghupenye xde....
    suka tgk gambo org pg vacation..mcm best je kan???
    so stay kat glory ke???

    ReplyDelete
  17. Yalah intan.... mcm kurang bestlah intan...

    Ye ke Ayu,..... kalau tak mesti jumpa kt teluk kemang... he..he..

    ReplyDelete
  18. plan nak p PD jugak.. tp kena bawak bekal la..huhu

    ReplyDelete
  19. Mmng kalau berdua selalu lepak tepi pantai..
    Laut biru, luas dan lapang.. selalu buat rasa lebih yakin dan tenang. Rasa hidup ni lebih mudah

    ReplyDelete
  20. saya macam jarang dah bw, tapi akhirnya sampai juga ke sini. hihi

    ReplyDelete
  21. nak p prot dikson. nak p!!! huhuhuhu bila nak bawak diri ke sana pun tak tau huhuhuhu.

    ReplyDelete
  22. alaaaaaaaaaaaa npe xde pix air laut kat PD hehehe

    ReplyDelete
  23. kak hanim pergi PD tak ajak :p

    takpe ok je buwekkkkkk

    from:

    Fariz Reza Dot Com

    ReplyDelete
  24. Ha..ha.. Mmg tak mo ajak...keta tak muat!

    ReplyDelete
  25. pd mmg best..setahun sekali x sah kalo x g sane..dekat je mlake ngan pd..

    ReplyDelete