Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 6 December 2012

SUBUH!...sejuk tau!

Entah kenapa mata ni tak ngantuk pulak subuh ni..... kalau tidak memang dah sah sah sambung balik tarik selimut ni ha.....he.....he..



Kat kampung ni, bila pagi-pagi cam ni, sejuk tau! Hish! Sejuk mengalahkan Air cond..... lagi lagi kalau hujan!

Pergh!.......
Kalau Arjuna ada, dia suka betul pasang kipas laju-laju...... dia kata nak halau nyamuk!...... Mak ai! Sejuk bukan main lagi terpaksa nyorok bawah selimut yg nipis tu ......... Sekarang ni OKje tak tahan sejuklah pulak......., agaknya lemak dah mengurus kot! Ha....ha... perasan!

Dah AZAN tu...... duk kampung ni, azan sambung menyambung, memang dengar jelas sejelasnya, kalau tak terbangun SUBUH memang tak patut...

Dan perkara yang cukup menyesakkan dada nak buat setiap pagi...... Tak kiralah kat KL ke kat  kampung,...... nak mengejutkan anak bangun solat subuh...... hu...hu...Dari ' hari ' tu hitam gelap, sampai dah naik cerah,...... penat mulut ni membebel pagi-pagi!.....Siram air baru tau! Kucing tidur pun senang nak kejut! Agaknya anak jantan memang cam tu yek!..........


Hanif Idrus, Aby, Bang Cik......macam tu jugak ke? he...he...Maksud OKje masa zaman remaje le.......Dulu-duluuu.... hu...hu...

Tulah pasal!.......Nak mendidik anak bukannya mudah!........
Tak tau lah mengikut 'gene' sapa agaknya!......ha....ha....


28 comments:

  1. best nyaaaaaa kat kampung, sejuk gigil2 tambah kalau mandi air telaga. enjoy it dear.

    ReplyDelete
  2. Air telaga dah tak de mama jelita! He..he..

    ReplyDelete
  3. Betul2 suasana kt kg mesti best tpi xde kg...prnh pi umh ex ty je dulu..

    ReplyDelete
  4. Betul2 suasana kt kg mesti best tpi xde kg...prnh pi umh ex ty je dulu..

    ReplyDelete
  5. kalau dok kg, kak zan ambil wudhuk jer..air paip memang cam air ais..boleh beku kalau mandi..huuuu..hari dah tinggi baru mandi!

    ReplyDelete
  6. He..he.. Ty takbde kg mesti teringin kan...

    Yelah kak zan mmg betul sesangat!

    ReplyDelete
  7. bangun subuh mmg penuh cabaran, bg yg tua nih pon sama jugak..aishhh. sb tu kalau set jam tepon tuh, musti setiap 5 minit, hehhehe

    ReplyDelete
  8. cabaran nak bangunkan anak memang susahkan okje. sebab mak bangunkan kami, kalau guna mikrofon pun susah sangat nak bangun, alih alih siram air di muka , padan lah dgn muka kami, haha

    ReplyDelete
  9. sama la hainom..kalau tak kejut sampai habis waktu subuh pun tak bangun lagi.....anak-anak ni mengingatkan zaman kita masa kecil-kecil...

    ReplyDelete
  10. bestttt sejukkkk..pastu mcm mls ja nk mandi...tidoqqq blklaaa...hik3

    ReplyDelete
  11. SUKE MNDI AIR TELAGA . HAHA .. DLU2 .. MANDI AIR TELAGA PG2 .. MMG DEQ NGELAT .. HAHA .. MANDIKAN KAKI JE .. PASTU CELUP2 N BASAHKAN RMBUT .. KUIKUI

    ReplyDelete
  12. kat kpg kalo subuh2 mmg sejuk..pastu mata pun rsa nak ngantok2 je kalo dh bangun..kdg2 bngun kejap berus gigi pastu tdo balik..hihi..:D

    ReplyDelete
  13. Satu yg syok balik kampung itulah dia. Sejuk menggigit tulang. Air-cond tak ada tapi sejuk tak terkata. Lepas solat subuh anak-anak mesti cari selimut balik.

    ReplyDelete
  14. hihihi.. sejuk udara kg mmg mcm tu.. best nya!..
    Cabaran besar nk bangun Subuh.. alahai Pa'e nti mcm mana lah ye time nk kejut Subuh??? huhu

    ReplyDelete
  15. kampung memang sejuk r pagi2.. suasana die lain tak payah kipas pun still kne guna selimut.. nak kejut bangun subuh dekat kg? memang tugas yang sukar tu..

    ReplyDelete
  16. hurmmm...mesti cosy sangat kan? memang sesuai untuk layanz mata...tapiiii kalau mandi pepagi tuh...jawabnya menjeritlahhh... tak pown kena jerang air panas...kalau tak menggigil la jawabnya keluar bilik air terketar-ketar...

    ReplyDelete
  17. hahaha , CP pown no idea nak gerak cmne , CP ankat je terus , dudukkan , CP buat adek CP cemtu la ...

    ReplyDelete
  18. mmg best udara pagi kat kg..sampai mia kata....'mama..ttplah aircond tu,..sejuk laa'...hahaah..mmg sejuk ...er..nasib baik anak saya pompuan mmg mudah terjaga awal..hihi

    ReplyDelete
  19. Saya selalu mandi guna water heater ke. Tp semenjak dua ni entah kenapa suka mandi air sejuk lepas baca satu artikel tentang mandi pg.. Elok utk tubuh katanya

    ReplyDelete
  20. okje Na jeles bace entry ni..sbb aNa tak pernah rasa suasana kampung T_T

    ReplyDelete
  21. oo kat kampung rupanya. kat kampung mmg best air sejuk giler. mmg buat kita payah nak mandi pagi..hihi.

    ReplyDelete
  22. kat kampung memang sejuk... kat rumah sy sekarang pun kalau time hujan, ambil wuduk pepagi rasa macam air batu... sejukkk...

    ReplyDelete
  23. lelaki memang macam tu...hehehehheehhe.
    Bila dipikrkan kecian pada mak dulu ..masa nak kejutkan aku sampai suara naik garau ..heheheheh

    ReplyDelete
  24. Sian Na tak de kampungkan.... cari suami yg ada kg lah!

    Nep hang dah bersedia ke Na kena balasan ngan anak hang? He...he

    ReplyDelete
  25. hahahahaha . hurm. mcm mana laaa kalau sue pelik ada anak nanti huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  26. kalau kira bgun subuh je dlu mandi kemudian kihkihkih

    ReplyDelete