Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 31 October 2012

Hasil TERAPAN......

 Pinjam gambau eh Ketam4u.blogspot


Macam biasalah......... bila dah 'TIME' nak kena mengiron baju ni...... adoi!!!  Malasnya...........
Ada ke orang yang suka mengiron baju?  Ada ke?  Ada kot eh!!! suka kerana TERPAKSA.....he...he...

Dalam malas malas tu dah siap dah 5 helai kemeja  OKje gosok, pas ni nak gosok seluar pulak........ hu...hu....  

Rest jap, habiskan entri ni,  he...he....

Ni kalau anak yang buat dah kena marah dah....... yelah mengiron sambil  melayan blog pulak, habiskanlah dulu keje tu ......... nasib OMAK eh.......he...he....

Inilah yang dikatakan 'Manakan Mungkin Ketam Mengajar Anaknya Berjalan Lurus'.........

Yelah sebagai ibu, memanglah mengharapkan anaknya akan buat yang terbaik dalam apa jua perkara sekali pun, tapi ibu tidak menyedari yang mereka secara halus telah meninggalkan pengaruh yang kurang elok dalam diri anak-anak mereka sendiri........

Bukan nak cakap orang lain, tapi diri OKje sendiri....... nampak remehkan tapi kesannya kepada diri anak-anak ...... kita tak tahu!

Ingat tu!  mereka adalah hasil 'TERAPAN' dari diri kita sendiri......




Betullah pesanan Dato' Fadzilah Kamsah, kalau kita nak tengok anak kita berubah, kita kena berubah dulu....... kalau kita nak orang menyayangi kita, kita kena lebih dahulu menyayangi  mereka!

Begitulah adanya..... he...he.....


Jangan jeles ye lelaki.....




Adoi!  Semua badan sakit-sakit gara-gara berjogging semalam!! ha...ha......

Padahal tak delah sakit beno pun..... sajeeee...... nak bagi tau yang OKje  buat exercise....   he...he....
Kalau tak kurus jugak tak taulah.......

Dato' Fadzilah cakap....... ada 2 KEHEBATAN wanita yang tidak boleh ditandingi oleh lelaki, kalau boleh pun, memang AMAT JARANG  lelaki boleh buat.......


1) Menjadi  ibu dan ayah sekaligus kepada anak-anak dalam masa yang sama
2) Menghadapi pelbagai bentuk ujian yang berat-berat

SETUJU KE,  wahai lelaki-lelaki di luar sana?   he..he.... Ini Dato' Fadzilah yang cakap eh, seorang LELAKI....... bukan OKje memandai-mandai....

OKje setuju jugak sebenarnya....... reason dia apa tau, cuba tengok LELAKI-LELAKI ni, kalau kematian isteri, mesti kawen lain, macam-macam alasan, tak de sapa jaga anaklah, tak de sape jaga makan minumlah, padahal tak de 'teman tidur'....  Cit... memang betul!!! hu......hu...... kalau POMPUAN masih setia tau!!  TAK SANGGUP tak dapat jumpa suami kat syurga nanti!.....

Satu lagi, LELAKI ni kalau melecet sikit dah sakit bebeno........ dah macam kena potong tangan gayanya..... he...he... Cuba tengok POMPUAN....... menanggung sakit beranak, tapi masih sanggup beranak lagi......ha...ha.....
  
Apa pun, entri ni hanya suka-suka aje eh, jangan kecik hati pulak ye LELAKI,........ Kadang tu memang ada jugak kebenarannyakan!


Tuesday, 30 October 2012

Kawen....



Bila OKje pegi BLOG  Bakal Pengantin ni, senyummmm sampai ke telinga OKje.......

Sebab  OKje  teringat masa OKje nak jadi pengantin suatu ketika dulu. Punyalah seronok, OKje dapat merasai debaran dan keseronokan sang pengantin tu tau! Hu.......hu........ tak malulah OKje ni...... Yelah..... best apa jadi pengantin! kan Kiera kan............

Buat Sue dan Dedeq,  OKje nak habaq mai ni, ceq berdua jangan meroyan na..... ( ha......ha.......)

OKje pun kawen dalam bulan yang sama dengan Kiera....... November ...... dah dekat nak anniversary OKje ni..... Sian Arjuna kan, tak dapatlah OKje nak bagi gift .... hu....hu....... dia aje yang kena bagi!!!!        ( perasan! macam ada! ada ke gift untuk ayang tahun ni bang? ) harap-harap dia baca ni......  he...he....

Berbalik pada cite 'KAWEN' ni, ........ nasihat OKje bukan untuk Kiera aje tapi untuk semua yang belum berkahwin........ jangan fikir pasal sedap je, tapi kena ambik kira  pasal tanggungjawab selepas tu, bukan tanggungjawab pada suami atau isteri aje tau, tapi tanggungjawab pada mertua, ipar duai  ...... ada kalanya ianya akan menjadi complicated! .....

Bila kita campurkan pahit, masin, masam dan manis kesemuanya dalam adunan yang sama ..... ia pasti menjadi adunan 'SESEDAP RASA'! dan yang sesedap rasa itulah KEHIDUPAN BERUMAHTANGGA namanya!

Dan ...........yang complicated itu akan jadi seronok! Percayalah.....


* TQ Google, tolong cari gambar kartun tu.....

Susahnya nak disiplinkan diri .........


     

Hish.... susahnya nak disiplinkan diri ni...........

Entahlah........ sejak kebelakangan ni OKje rasa terpanggil nak kurangkan berat badan....... ( walaupun dah lama sebenarnya berazam benda ni, tapi hanya tinggal 'terpanggil' je lah...... he...he..... action ke arah tu 'TAK DAK' )........ Poco-poco pun best jugak ek!!! he...he...

Bila tengok badan pun semakin  bulat, pipi pun dah semakin buncit ( baru perasan!!! walaupun dah dari dulu lagi sebenarnya! he...he....)......  baru ada perasaan macam nak lakukan sesuatu......    Bukannya tak de Treadmil pun........ ada kat bilik tu ha........ ( sumbat jugaklah kat bilik tu waalupun bilik tu sempit....... kononnya senang nak exercise ) tapi bila TAK DE DISIPLIN dalam diri ni, perkara yang mudah pun jadi susah!

Beruntunglah mereka yang berbadan kurus.....

OKje pernah cite pasal Treadmil yang tersadai ni dalam entri OKje yang dulu  Angan-angan Mat Jenin


So...... OKje dah start guna balik Treadmil tu semalam tau...... 15 minit.  Memang bestlah, berpeluh-peluh...... badan pun rasa macam ringan sikit ( Ceh!....). Berazam nak buat tiap-tiap hari! ( boleh ke ni? )

Disamping tu.......... SAY NO  pada makan malam....... kalau teringin, makan lauk je sikit-sikit, nasi tak mo.............

Tulah pasal, bila nafsu tu asyik berselera aje ...... macam manalah nak diet!  Buat masa ni itulah 2 cara yang OKje nak cuba lakukan dulu..... nak tengok agak-agaknya sampai bila OKje boleh bertahan!

Yang penting kena disiplinkan diri ni........ harap-harap boleh le....


Monday, 29 October 2012

Memang berbaloi!....

Salam tengahari .........

Tengahari ni barulah dapat merasa daging korban..... masak kicap je.... senang, mudah, cepat dan sedap bagi penggemar kicaplah, he...he... itu yang paling penting!

Macam orang mengantuk disorongkan bantal le bila lori jual tong gas lalu depan rumah! Satu tong gas OKje memang dah kosong pun. Dekat kawasan OKje ni, setong gas harga dia RM 28.50..... Rasa-rasanya OK tak harga dia??? Ke tak pernah beli tong gas? Atau tak pernah ambik tau... ha...ha...

Sambil tu sempat lagi OKje berborak dengan Tokey Gas tu......

Borak punya borak masuk pulak pasal bab JAGA BUDAK, dia kata bagi masyarakat Cina, seorang budak dalam umur 2-3 tahun, masa jagaan dia, office hour,  upah jaga dah pun mencecah RM 700.00.  Mak ai????  Mahalnya......  

Orang kita, berapa RM eh sekarang ni?  RM 200 - RM300 boleh dapat lagi tak?  Masa OKje anak kecik dulu, lebih kurang tulah upah dia....  Bila anak OKje dah masuk 2-3 orang terus ambik BIBIK....... Lagi berbaloi rasanya.....



Tapi sekarang ni, ........ diri sendiri dah jadi BIBIK...... ha...ha......... MEMANG BERBALOI!!!!


Sunday, 28 October 2012

Pantang masak!....

Alhamdulilah ........... dah selamat pun sampai RUMAHKU SYURGAKU.......

So, macamana dengan sambutan Hari Raya baru-baru ni?....... Seronok? Dah dapat ke merasa daging korban? OKje? Alhamdulilah.... tercapailah jugak hajat nak mendapat daging korban, merasa belum lagi! ...... tuuu kat fridge, kebetulan sepupu OKje menyempurnakan ibadah korban tahun ni.....

Biasalah balik dari kampung,  memang OKje PANTANG MASAK! he...he.... Apa lagi,..... balik dari menghantar Sudden Attack, menyinggah le makan kat GIANT.

Sampai je kat food court Arena tu, teringin pulak nak makan SIZZLING YEE MEE......

Memang dah lama OKje tak makan benda ni....
Biasalahkan....... kalau perut tengah lapar, nafsu pulak memang teringin 'nak makan', memang sedaplah jadinya........

Habis licin OKje kerjakan.....he...he...








Ni pulak pilihan Arjuna.........

CANTONESE KUEY TEOW.......

Senangkan ..... bila balik rumah dengan perut yang  dah kenyang..... he...he...



Thursday, 25 October 2012

Tak habis-habis.....

Sebelum OKje meninggalkan BLOG ni  ( hish.... pikir bukan....bukan.... balik kampung leeee..... he..he....) OKje tinggalkan dengan satu lagi entri baru...... so, sesiapa yang menyinggah lagi tu taklah boring, asyik entri sama  je kan.........

Yelahkan..... kalau dah kat kampung tu..... mana nak ada line tenetnya  he...he..... nak harapkan phone Arjuna ..... tak teringin OKje nak update kat situ......

Sebenonya tak kemas baju lagi ni,  kain baju kat hanger pun tak kering tuuu.....,  Arjuna pun tak balik lagi, sepatutnya cuti, ada meeting pulak, kenalah datang jugak .......... bagus jugak, dapat ambik kesempatan duk depan lappy ni...... hu...hu

Cuma nak share rutin yang OKje buat bila berblogging ni....

1) Baca orang komen
2) Balas kalau perlu
3) Blogwalking balik kat Bloggers/Readers yang komen tu
4) Blogwalking kat Bloggers/Readers yang tinggal message kat Shoutbox ataupun kat Follower box tu
5) Blogwalking kat bloglist sendiri atau tumpang bloglist geng lain ( he....he...)

Tapi pernah tak berlaku...... bila nak tinggalkan blog je ada masuk lagi komen..... tak habis-habis..... he..he.... kalau nak balas 'nanti-nanti', tak sampai hati pulak..... akhirnya TAK HABIS_HABIS asyik keje   BERKUNJUNG BALAS'  je.  Bila nak habis ni???    ha...ha......



                                                                                 BYE......  nak packing ni.......

Cite Hindustan.....



Sapa tengok KABHI KHUSHI KABHI GHAM malam tadi ?  Alah ........ kat TV2, malam tadi....... Dah pernah tengok, tapi layan jugaklah separuh jalan! Sebab habis pukul 2 pagi tuuu!

Tau dah, mesti tak tengokkan,lebih-lebih lagi TV 2......... mana ada orang nak tengok RTM sekarang ni.......  Dah banyak sangat pilihan.......Pilih je yang mana kita suka! Untung betul budak-budak sekarang ni!

Sebenarnya Filem Hindustan ni pernah menjadi FENOMENA suatu ketika dulu...... dari zaman kakak-kakak OKje  ( agaknyalahkan..... dengo-dengo cite je! macam filem BOBBY........ )  sehinggalah melanda balik sekitar  tahun 90 an....    yang ni memang OKje ingat sangat,  filem  KUCH KUCH HOTA HAI. Hero dan heroin dia Shah Rukh Khan dan Kajol. Memang MELETOP! Tengok CITE HINDUSTAN ni, meleleh air mata, memang lumrah....... kejap kering kejap basah pipi ni!  hu...hu.......Sedih tau!!  

Tapi memang betul pun.... masa tu OKje pun ikut GILA jugak!....  Macam-macam CD ada, janji CITE HINDUSTAN.

Bukan apa ....... CITE HINDUSTAN ni kalau layan memang best!!  Menangis, memang CONFIRM!, he......he..... jalan cerita dia, lagu-lagu dia....... Pendik kata memang mantop!!.....

Cuma sekarang ni, malas nak layan sangat, sebab apa ek? Entahlah...... dah kurang publisiti macam dulu kot!! ......


Wednesday, 24 October 2012

Raya Haji.....






Pergh!!! Memang panas terik sungguh cuaca hari ni! Sangat....sangat  TERIK......!!  OKje pegi ambik
Sudden Attack lepas menghantar anak dara 2 orang tu ke sekolah. Malas nak gi petang-petang takut hujan........

Sekolah dah start CUTI kan bermula esok!.....  Confirm HIGHWAY jammed ni..... Yelah masing-masing nak balik kampung.

OKje pun balik kampung jugak ( tak nak kalah tu...... he..he... ).  Walaupun HARI RAYA AIDIL ADHA atau HARI RAYA HAJI tak sama meriahnya dengan HARI RAYA AIDILFITRI, tapi ...... dah kata RAYAkan.....  sambut jugaklah.

Selain tu sebagai memperingati peristiwa Nabi Ibrahim as dan anaknya Nabi Ismail as dalam menunaikan perintah Allah dan meraikan saudara seislam kita di Tanah Suci.

Dah terlanjur cuti panjang,  balik kampung ni bolehlah tengok mak sekali!

Biasalah kalau HARI RAYA HAJI ni, manalah ada adat ziarah berziarah, kalau ada pun aktiviti menyembelih daging korban! Tahun ni ada lembu tumbang ke tidak, OKje pun tak tahu..... maklumlah tak masuk nama menunaikan ibadah KORBAN..... he...he..... Kalau ada rezeki, merasalah daging korban! SYOK jugak tu.....  he...he...

 

Apa pun yang balik kampung tu,  drive elok-elok...... jangan gelojoh nak 'mantai' beno...... LEMBU  tu tak lari punya.....he...he...


Bikin ribut!......




  

Assalamualaikum........

Tulah tu .......  IDEA, macam-macam datang kalau tengah leka buat keje rumah. Tangan bekerja tapi fikiran melayang.......... 'buat entri ni best jugak,....... next, entri ni pulaklah,   ohh cite tu tak tulis lagi! Hish..........  bila depan laptop,  BLANKKK!!! .......

Sapa kata dua anak yang ada kat rumah tu tak BIKIN RIBUT? ...... ha..... ha..... Try mai rumah tengok!!! Nak kata berlawan,  memang taklah.....  sebab dua-dua pompuankan, tapi berlawan mulut dengan berlawan
jari, cubit mencubit! he..he.....  Ada aje nak mendengki satu sama lain.......


Petang semalam, balik je dari sekolah, perut masing-masing dah lapar, masing-masing nak lepaskan perut masing-masing, yang sorang mintak tolong pegang tudung saji, yang sorang tak mo, dalam kecoh-kecoh tu,  berderai sebotol kicap baru bukak ....... jatuh lantai!  Buang macam tu aje...... Last-last SEMUA tak dapat makan KICAP MANIS CAP KIPAS UDANG dengan bubuq !! Padan muka....... termasuk OKje sekali! hu... hu....

Apa lagi membebel le OKje maghrib-maghrib tu...... pandai-pandai le diaorang settle kicap yang berlumuran kat lantai. Nasib ada sifat kerjasama macam Wonder Pets....... he...he... . Nasib QAQC tengok approved, 'bersih' le......... Diaorang tak berani nak cakap apa pun sebab tau diaorang salah!!!

                                                                                  
Anak.... anak........

Tuesday, 23 October 2012

Akhirnya.....

Selamat malam....

Macam jarang je kan OKje post entri malam-malam macam ni......... Alah saja je, malam ni macam terlebih masa pulak! Arjuna tak balik lagi, so bolehlah 'mengadap'......

Akhirnya jadi jugak BUBUR NASI yang OKje inginkan pagi tadi ........

Siap hias-hias lagi ......   he...he.....  nak masuk blog katakan......

Mangkuk ni dikhaskan untuk OKje makan........ bukan Arjuna!!!  ha..ha..... Yelah kalau nak tunggu Arjuna balik, kembang le lauk pauk dalam tu.......
Bukan susah pun, nanti buat ajelah semangkuk lagi sebijik macam tu......

Bukan ke SUAMI tu diletakkan ditempat yang paling atas selepas Allah dan Rasulnya......


Siapalah yang tak sayang LAKI oiiiii.......... dahlah dia mencari nafkah untuk makan pakai anak bini, kenalah bagi layanan TERBAIKKK gitu!!! ( kalau tengah majuk! BO LAYAN.... hu...hu...)

Buat yang masih bujang tu....... JANGAN JELES ye sebab belum ada pasangan ynag sah ! he...he....

Segmen : Jom Follow Mengfollow By Puteri Ennaidi

                                           

                              Segmen  : Jom Follow Mengfollow By Puteri Ennaidi

Huaa...... Huaa.....   kena tag dengan MIA suh join Segmen tu........   Kalau KAK LONG ( bukan setakat pegang JB area aje wooo!!! Malaysia beb!!!  he...he.. jangan marah ye Mia gurau je! ) dah nominate OKje, ada sesiapa berani nak  tolak! Jawab..... jawab.... he...he.......

Tutup      : 28 Oktober 2012
Hadiah    : Memang tak de!!! Ni baru betul !!.... Tau sapa ikhlas ke tidak nak join.....he...he....
Tag         : Ni yang OKje ngeri ni..... takut orang tak suka...... tapi tak pe !! Biasalah OKje kan, 'OK jerrr' .......

Tak yah nak bebankan kepala otak tu...... rasa-rasa nak join, join..... TAK MO pun tak pe..... Laila suka-suka , Cik Nor Blog , Intan squirlsnscribbles , EzaMiza , sapa lagi sorang ni........sapa nak, angkat tangan?? Oklah kejam mata aje le ......Fazlyana

Pergh!! terlepas siksaan rasanya....... he...he...... yang lain tu kalau nak join pun bagus jugak!

Untuk join, KLIK bawah banner tu yeh!!!


Kes TERINGIN!.......

Baru lepas makan nasi lemak, he...he.... berat tu!!! Ni kes TERINGIN le..... sebenarnya dah lama nak rasa nasi lemak kakak ni, sebab pagi-pagi ( masa keje dulu le..... ) kereta akan bersusun nak beli nasi lemak dia..... Chinese pun ramai yang beli!.......

So akhirnya......

Emm...... nasi dia memang 'ada rasa'  dan sambalnya pun sedap ......  Sambalnya tak rasa cili boh! hu..hu..

Kalau nak judge Nasi Lemak ni sedap ke tidak, kena tengok SAMBAL dia! kalau sambal dia sedap..... memang OKlah nasi lemak tu.... ( ceh! macam Chef Zubir je!!   he...he... )

Bukan ni aje tau, siap beli kuih lagi tu...... KARIPAP ngan KERIA, dua-dua my faveret!......( beli dua-dua  faveret  dia aje! he...he... ) .... Yelah kalau maknya suka..... anaknya confirm suka jugakkan!!!!

So tengahari ni memang tak masak!.... Makan apa yag ada.....

Petang?  Macam teringin nak makan BUBUR NASI..... makan dengan Ikan Masin, Sambal Raden, Telur Hancur, Sayur .......... Pergh!!!! dah kecur air liur ni!....

Monday, 22 October 2012

Bila IDEA tak datang!.....

Alhamdulillah........ cuaca baik hari ni walaupun tak panas tapi harap-harap bolehlah kering kain baju OKje ..... dari semalam hujan tak henti-hentikan.....

Rupa-rupanya .......  Budak Hensem  ni merindui entri-entri masakan OKje.....  he..he.... Betullah..... agak lama jugak OKje tak post pasal makanankan.... ALASANnya sebab masakan yang sama...... semua dah pernah post  he...he.... dah kering idea dah Jna oiii.........

Bila idea nak menulis tak datang........... tongkat dagu ke, kejam mata ke, dongak langit ke...... semua kaedah 'tak jalan'.  Pergh!!! Perit betul nak habiskan satu entri......    Rasa macam OKje dah perah sampai habis ayaq ni, idea tak mo jugak keluaq ........ hu..hu......
 
                                        

Pikiaq punya pikiaq...... dah pun pukul 5 lebih. Solat pun tak lagi...... kang dah jatuh hukum berdosa pulak berblogging ni........

OKlah BYE...........    


...

Mind Secret!



Sambil  nak buat entri baru,  mata ni sambil-sambil melayan Malaysia Hari Ini.....  tengah cite pasal 'MIND SECRET'....... Tiba-tiba terpukau!

Mind Secret ni nama consultant yang buat kursus ni. Rasanya bumiputera.  Buat masa ni hanya ada kat JB dan kat Bangsar.  Dia promotekan macamana nak mengasah minda dan kreativiti kanak-kanak dengan OTAK TENGAH  ( orang dewasa dah terlambat!!! ha..ha.....)

Ada pelbagai kaedah lah..... tapi OKje tak sempat nak dengar. Website tak de lagi, phone no dia 019-6558141 atau email kat nhamanagement@yahoo.com.

Hish ........ kagumlah dengan kehebatan budak-budak ni........   Bayangkan eh....... budak-budak ni umur 11 tahun, 5 tahun , yang seorang lagi mungkin 7-8 tahun kot...... tak perasan sangat sebab mula-mula tengok sambil lewa!!!  Bukan gambar atas tu tau!!!..... gambar hiasan aje tu....

Diaorang semua tutup mata....... sambil melukis..... Dahlah kemas dan cantik, tak comot....... lepas tu bila Nadia ( MC MHI ) test budak-budak tu warna Colour Pencil apa yang dipegang ( baru ambik dari kotak ),
budak-budak tu dapat jawab!!!  Bukan sekali, tapi 2-3 kali. Dahsyat tu!!......   Macam bagus pulak....... Macam teringin pulak OKje nak suruh Tahi Lalat Bawah Dagu pegi course ni....

Bila Google benda ni, rupanya benda ni dah lama wujud terutamanya kat Indonesia...... ketinggalanlah OKje ni...he...he....

Sunday, 21 October 2012

Dah macam Cybercafe!....

Aktiviti mengiron baju petang ni macam lembab je....... sebahagian dah siap iron, sebahagian lagi macam malas je nak sambung.....  sama pulak dengan cuaca kat luar tu.....  MENDUNG !!

Anak beranak dalam rumah ni masing-masing tengah melayan perasaan..... Tahi Lalat Bawah Dagu dengan dunia dia.......  main DOLL....

Cakap ajelah nak doll apa.......  dari bapak, emak, kakak, adik, baby pun ada....... Accessories dia jangan cakaplah, troli, kereta basikal besau,  basikal kecik, cakap aje nak yang mana!....... he...he....

Tahun depan dah kena buang doll tu......







Yang Angry Bird pulak, mengadap laptop, kejap Facebook, kejap Twitter.....  macam-macam account semua dia ada!  Ibu dia pulak? he...he.... tengah buat entri baru......

Tu belum balik yang sorang lagi tu...... Sudden Attack!.... Tambah Arjuna dah macam Cybercafe rumah OKje jadinya ......he..he...

Ni bukan lagi  'Mendung tak semestinya hujan'   MEMANG dah hujan pun!!

YONG TAUFU..... memang terangkat!!

Assalamualaikum....

Ada plan nak gi mana-mana ke hari ni?..... Pegilah mana-mana pun, janji keluar dari rumah tu........ anak-anak pun nak tengok dunia luar jugak!! Asyik duk kat rumah aje..... he...he...

Bila perut dah berkeroncong macam ni....... pandai pulak OKje gi dapur........ cari barang apa yang boleh dimasak.....  Ingat nak buat JEMPUT-JEMPUT IKAN BILIS, tapi bila godeh-godeh kabinet dapur tu..... TEPUNG GANDUM habislah pulak........ cancelled!!!

Nampak  pulak benda 'NI'........... hemmm... belasah ajelah.......  nak tau apa? TUNGGUUUUU!!!!!

Semalam masa gi PASAR MALAM....... punyalah rambang mata...... tengok Nasi Lemak teringin pulak...... tengok Mee Hoon Sup, teringin jugak...... memang asyik teringin ajelah......... last-last OKje beli ni...... dah lama pun tak makan YONG TAUFU.......

Yang bestnya....... ada fishball Angry Bird....... he..he.... baru pertama kali tengok ni...

Daging, paru dan perut yang ada tu sebenarnya daripada  SUP CAMPUR  yang OKje beli berasingan..... Bila tambah tu semua..... pergh!!!! lagilah TERANGKAT!!!!



Saturday, 20 October 2012

Projek 3 beranak !!!......he..he...

Baru je selesai kunjung balas .....  tak habis lagi tu.... nak siapkan entri baru sat....... jap  lagi sambung balik!!!

Hajat OKje nak makan BURGER SAMURAI dah terlaksana......

Memang sedap! Terasa le SOS bagai tu...... daging dia pun lembut, rasa  macam dipanggang ..... pendik kata OKje sukalah rasa dia!!!.....

Dah kenyang, kitaorang tengok wayang pulak.....  kira hari ni memang ENJOY SAKAN le 3 beranak ni.....






Si Angry Bird sebok nak tengok cite HOTEL TRANSYLVANIA........ Layan jugaklah..... kalau tak, ada yang merajuk pulak.......

                                                          

Best jugaklah cerita dia....... Kira tak menyesal jugaklah tengok cite ni, OKje manalah suka sangat cite kartun ni...... siap boleh terlelap sekejap.......he..he... maklum le memang time dia.... tengahari-tengahari ni....... dah tu nyaman je dalam cinema tu.... apa lagi.... PROJEK LELAP-LELAP AYAM le......  

Pas ni nak gi Pasar Malam ......  TLBD nak Char Kuey Teaw pulak!!!  best jugak tu!!!

Suami WAJIB romantik!!!...

Assalamualaikum....... Salam pagi Sabtu......

Syh............ha... jangan tanya OKje buat sarapan apa hari ni eh........ OKje tak buat sarapan langsung..... he..he....kan ke puding roti tu ada lagi..... ....ha..ha...

So, hari ni OKje cadang nak gi JUSCO........ Cuci mata! Pergi kena pagi-pagi.......... jadi tak susah nak cari parking.  Maklumlah...... kena drive sendirikan! Tak mo semakkan fikiran dengan masalah parking! Macam lesen beli je OKje????   Hei......tolong yeh!!!!

Dalam kepala ni...... dah terbayang Mc DONALD ~ BURGER SAMURAI...... ni kes HANIF IDRUS lah ni....... makan tak ajak orang!!! he...he....

On TV 3 tadi, Motivasi Pagi......... Ustaz Hanafiah cerita pasal peranan dan tanggungjawab suami...... dan yang OKje suka dengau ni, dia kata  SUAMI WAJIB ROMANTIK! bukan sunat, bukan harus yeh! Ni bukan OKje yang memandai-mandai eh..........

Susah ke Romantik? Romantik ni tak semestinya kena bagi bunga tiap-tiap hari....... Candle light dinner tiap malam ( confirm tak lepas!!! TLBD mesti nak ikut!!!),  pegang tangan tiap masa...... TAPI...... sekali sekala best jugak kot!!!he.....he.... Mungkin bagi pasangan yang dah berkahwin, istilah ROMANTIK ni lebih kepada selalu mengeluarkan ucapan cinta, bergurau senda, berpeluk, menjadi pendengar yang baik...... kalau ditambah dengan statement OKje yang kat atas tu ......mungkin SATU BONUS!

                                         

Dia kata lagi..... bila seorang suami menunjukkan kasih sayangnya kepada isteri dengan ikhlas, perempuan yang bernama isteri akan mudah TAAT kepadanya..... yang tu memang OKje setuju......!!

Okaylah BYE ....... dah lambat ni ....... nak bersiap, nanti parking penuh!! Balik nanti ajelah OKje BW.....


Friday, 19 October 2012

Dessert malam ni!....

Salam .......

Dah lama tak post entri makanankan.........  takkan asyik nak post ayam masak kicap kegemaran Anak dara ni  pulak !!!! Dia je sorang yang suka..... he..he.....

Dah lama Angry Bird mintak benda ni sebenonya.......tapi OKje buat saja je, sebab malas! Lagi pun bila bahan tu tak ada dan kena beli..... tu yang menjadikan peratusan penyakit malas semakin bertambah! he..he......

Dan akhirnya kemalasan OKje telah berakhir petang tadi......


PUDING ROTI dan SOS KASTAD ...... amacam ada rasa nak jilat lappy tak Cik Azlyzah ? he...he..... Tergelak OKje baca komen dia kat entri OKje yg lepas..... nak menjilat skrin dek terliur dengan makanan )

Buat Anak dara demam OKje postkan khas untukmu dengan ucapan semoga cepat baik!!!....

Okaylah..... HEPY WEEKEND!!!


Kota Keriangan......

Salam......

Baru je bangun dari 'lelap-lelap ayam'...... he..he...... bangun-bangun, terus je mengadap laptop ni ha.........

Tak tau nak buat entri apa ....... oleh kerana Arjuna sekarang ni on the way ke  Genting Highland.......           ( hu.....hu..... tak dapat ikut..... padan muka OKje!!!), jadi mood OKje pun dekat Kota Keriangan  tu jugaklah......he....he....

Sebenarnya OKje suka pegi Genting Highland ni,....... selain udaranya yang sejuk dan nyaman, budak-budak dan mak budak sekali ENJOY !!! he....he..... Kadang tu, bukan masuk dalam tempat permainan dia pun......  saja-saja....... jalan-jalan kat puncak bukit tu......   Kalau dari KL, 40 minit dah sampai......

Tak dapat pegi OVERSEA...... dapat pergi tempat macam ni pun jadiklah........

Kalau cuaca mendung, dapatlah merasa kabus macam ni.......

OKje memang tak berani nak naik Roller Coaster..... kang pengsan kat atas tu sapa nak tanggung!!!!  he..he....




Ni ajelah yang OKje berani naik..... itupun gayat jugak tu bila time kat atas!

Kalau nak cerita pasal mainan ........ memang banyak......... untuk dewasa dan untuk kanak-kanak cuma sanggup nak QUEUE atau pun tidak! .....
Sebab orang memanglah ramai......

Sesiapa yang belum pernah pergi, pergilah........ memang BEST.........