Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 11 January 2013

Apa-apa pun bolehlah LABUUU!...

Hujan tengah lebat sekarang ni....... kalau layan tidur ni, memang jadi aje........ cuma tak mo..... kang malam susah mata OKje nak tido !

Sebagai bukti sahih!....... hujan lebat......


Macam teringin nak buat 'PENGAT LABU' pulak hujan hujan macam ni.........  

Macam sedap je pengat ni  ....... pinjam gambar ye ida81
Labu dah beli dah tu....... cuma nak memasaknya aje belum!...... Kan best kalau jadi ORANG KAYA......  ada orang tolong masakkan untuk kita ...... kita ORDER AJE ! ha..ha.....
Dah start merapulah OKje ni, kalau dah start berangan bagai!....

Suka makan Labu tak?

OKje memang makanlah, sebab tu beli. OKje ni semua bedal..... memang payah nak menolak ........ Kalau ada orang tolong masakkan lagi TAK MENOLAK...... he..he..

Labu ni kalau masak lemak pun sedap jugak..... tapi 'SADIS' sungguh sebab my MIL tak suka labu masak lemak, ( OKje tau sebab pernah 'belikan' okay dan 'bukan masakkan' labu masak ni tapi dia tak makan....... he..he ... dasar pemalas menantu dia ni! ) ......

Dan yang penting.......  Labu ni  'MAKANAN SUNAH'!   Rasulullah pun suka Labu tau!

Apa apa pun bolehlah LABUUUUU...... he..he....

Pengat LABU dah siappppp..... dah habis semangkuk dah ni... jemput makan !!!!

Gambau ni tak pinjam ye.... original dari hp OKje...hu..hu...


47 comments:

  1. sedapnyaaaaaa okje!!! su dah laaa suka makan labu! apa sahaja dari labu mesti sue suka!!! huhuhu. nampak sedap jerk., anto sikit!!!! huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. Oh god! sedap hokayh! nak sikit!

    ReplyDelete
  3. Pehh, hujan2 ni makan pulak pengat labu..aduhhh,,meleleh air liur ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siann..... Buat le....bukan hari tu refer buat pengat doyan ke?

      Delete
  4. Rumah kakak ada sebiji labu besar pulak tu dah dekat sebulan masih tahan tau. Pekerja bapak kakak yg bagi tahun lepas. Nak buat pengat asyik tergendala aje. Tengok di sini dah terliur. Ahad ini bolehlah kakak ikut buat juga:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. he...he...dia mmg tahan lama yeh KZ.... Bolehlah buat weekend ni..
      Buat lepat sedap tak KZ agak agaknya...

      Delete
  5. pngat labu okjer., huhu stedy...

    ReplyDelete
  6. Anak2 kak zan tak suka labu, sama ada digulai atau dipengat...tapi kak zan suka..gulai, pengat, lepat...huu suka.
    Kat Batu Kawan cuaca cuma mendung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak okje pun sama KZ...kurang gemar...tapi tekak ni dah teringinkan....sapa tak suka tak yah makan le jawabnya...hehe

      Delete
  7. msak lemak labu sdap tu..pengat xmnt plak..maniss..hihi..tdo best ni..huhu

    ReplyDelete
  8. Sedap labu ni, saya ada ura2 nak buat sup labu (skema tak ayat). tapi masalahnya di sini, saya tiada labu tapi ada seketul betik muda. hadoii lari plan, dah nak kena strategi baru. (merapu kat sini kenapa?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sup labu pun ada eh.....tak pernah dengar tu ...bagus, mencuba benda baru....
      Betik muda tu kalau my mom dia tumis mcm goreng sayur tu MJ..okje kurang suka...
      Lagi suka makan gitu je..tunggu masak le...

      Delete
  9. sedey x... x pernah makan labu dan rasa cam x teringin nak makan labu... hu hu hu...buat masa sekarang...

    wah OKje banyak wat Farah terliurlah sejak akhir2 ni dengan makanan2 yang besh2 tuh... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eleh tipulah tu...kata tak suka labu...macamana pulak terliur!

      Delete
  10. salam saya dtg follow kamu..

    ReplyDelete
  11. mak ooiii....sodap ni makan time ujan2 renyai2...kak OKje saje je ni nak wt sy telaq ayaq liuq..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..ha..mmg saja je sementara awak tak boleh mengunyah ni...he..he..

      Delete
  12. pehhh..

    kak nom, aku lapar..hehehe

    p/s: Encik H tak sama dgn Encik Hati tau..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau lapar...dah dah gi balik...order makan kat gerai depan tu ha...

      Sememangnya lain...Encik H... Encik Hati tak boleh mengunyah sekarang ni
      .eksiden....

      Delete
  13. Replies
    1. Cuba tengok time malas MFM....he.he...

      Delete
  14. kalo time ujan mkn bnd pns2 nih memg best

    ReplyDelete
  15. sedap nya pengat labu.. sy pun suka labu..kami semua peminat labu..hehe.. selalu nya mak sy masak bubur labu+gula melaka Kak.. dah masak letak dlm peti ais..makan sejuk2...sodapppp:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje pun pakai gula melaka jugak Atie...
      Tak sempat nk letak peti ais...panas panas pun sedap jugak....ha..ha.

      Delete
  16. AMBOIIIIII .. SEDAKKKNYE PENGAT LABU NI :)

    ReplyDelete
  17. ewahhh....ewahhh....mbakkk..bisa minta dikit ga.ngidam nih...wahahahhaaa

    ReplyDelete
  18. pengat labu ni kalau makan dengan pulut mmg best

    ReplyDelete
  19. Tetiba teringat kisah labu labi lak...hihi

    ReplyDelete
  20. buat pengat tk pandai ..
    tp utk makan ok jer ..
    boleh bg licin lg pinggan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat pengatlah paling senang....kejam mata pun jadik....
      Hehe...

      Delete
    2. Perghhh, tengok ayat orang teror masak ni. Kalau saya pejam mata,eriuk kemana apa ke mana. Haha

      Delete
  21. Baby lama sungguh xmakan labu ni. Sebab my mum xberapa nk suka makan jadinya xdelah labu kat rumah dan bila xde xleh la nk makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu BC....mmg mengikut 'mem'kan..kalau men makan..... Harus anak anak pun ngikut....

      Delete
  22. aduhai sedapnya hainom.... sini pun tengah hujan ni...

    ReplyDelete
  23. CP suka labu tapi CP tak suke pengat , makan pengat tapi takat makan je la , takleyh banyak sebab slalunya pengat nih manis gilerr kowt ...

    ReplyDelete
  24. Sedapnya pengat labu.. Dah lama tak makan..

    ReplyDelete
  25. as i wish kan okje..Na jd anak okjeee ;|
    boleh makan sedap2 HAHAHAHA

    ReplyDelete
  26. pengat labu xmakan tp klu pengat pisang mmg laju la sikit hihihiih

    ReplyDelete
  27. labu masak lemak memang superb best.... :)

    ReplyDelete
  28. hujan di luat..pengat labu di dalam...wah...layan sungguh ko Nom..

    ReplyDelete