Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 9 January 2013

Beli bila perlu....



Dari hari tu lagi Angry Bird ajak gi AEON depan rumah tu......  Nak kata depan rumah  betul tu, tak jugaklah, tapi kalau berjalan kaki, bolehlah sampai, walaupun semput! he..he...

Apa yang nak dicari, tak taulah...... Padahal, boleh dikatakan tiap-tiap minggu memang menyinggah kat AEON tu ha......

Rasanya lebih kurang macam nilah yang Angry Bird nak tu...
Akhirnya, tadi OKje turutkan jugaklah hajatnya nak ke AEON tu. Lagi pun OKje memang nak mencari HALIA yang memang dah habis stok pun.

Rupanyan dia teringin nak beli JAM TANGAN kat DIY....... alah...... Jam Tangan yang boleh tukar tali dia dengan macam-macam warna tu..........  OKje tak tengok pun Jam Tangan tu, cuma bayangkan dari apa  yang dia ceritakanlah..........




Ingatkan dia nak beli, pakai duit sendiri yang dia kumpul tu, rupanya dia nak mintak sponsor!

Ceh! Memang 'TIDAK'lah kalau dengan OKje, sebab baru je beli JAM TANGAN  masa nak naik sekolah baru-baru ni.....Takkanlah nak beli lagi kot!!  Kalau setakat nak belikan memang boleh sangatlah..... sebab jam tu bukannya mahal sangat pun, rasanya bawah RM20.00 je.....

TAPI dalam konteks  'Perbelanjaan Berhemah'...... ( Pergh!! alih-alih aje kedekut dia sampai! ) kena amalkan tagline ni ...... BELI BILA PERLU......

Muka pun dah 'muncung' ke depan.......
Dia kata nak beli dengan ayah..... Ayah sure dapat punya! Anak...anak....

34 comments:

  1. hehe..'Perbelanjaan Berhemah'..betul dah tu..cantiklah jam tu..warna warni.

    ReplyDelete
  2. like seriously RM20? mcm best ja...cik siti beli hari tuu, 10 warna....RM70...huhu.. =_="

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak okje je cik siti...mungkin tak byk warna kot...jangankan beli....tengkok pun tidak lagi... He..he..

      Delete
  3. ahhaha... nak bodek mama lah tu konon.. last2 mama tak perkenan kan plak ya...merajuk kang Kak..:)
    same lah Pa'e..klu dgn babah dia semua boleh..dgn sy mintak mahap lah..pertimbang dulu btl2...hihi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Atie....jangan dibagi terus apa yg dia nak...main tarik tali dulu...

      Delete
  4. alamaks...mama kedekut lah... ala mama boleh ler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..he...masa keje pun kedekut ...lagilah dah tak keje..2x kedekut...hi..hi..

      Delete
  5. cik P.A. kna amik la tag line tu Okje...hehehe utk masa depan nnt...TQ

    ReplyDelete
  6. cantik jam tu. boleh tukat2 tali lak.dah la warna warni

    ReplyDelete
  7. Comel apa jam tu, hehe, saya pulak mudah tul cair kalau ank2 mintak apa2. Bak kata En. Suami " u ni pemboros lah, ala U yg lebih2 kn". Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg come....tapi sebab baru lepas beli jamlah MFM...tu yg tak bagi tu...lg pulak kurang pandai menjaga barang...barang dia asyik misplaced memanjang...

      Delete
    2. Haha, si Ain Nurin saya tu pun macam tu, hari2 ada aje hilang barangnya, nanti dah hilang mintak beli baru, kita ni tak tahan dengar dia merengek, nak beli takut gak, kalau abah dia tahu, kita yang kena bebel nanti. Haha. Tapi duk pikir gak camnr cara nak suruh dia pandai jaga barang dia.

      Delete
  8. hehehhee tak dapat "kait" mak, try ayah pulak. cuba selagi boleh. anak2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dulu okje, Mj,....jangankan nak pilih barang...nk tengok pun tak pernah...susah betul nak pegi shopping complex mcm sekarang ni...
      Ops...ada kaitan tak dgn reply MJ tu....hu..hu.. Sori..

      Delete
  9. haha...mcm2 ragam...adekale....tewas jugak kite dgn muncung dia tuh...terpakse beralah...sayang katakan...huuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu...kdg tu hampir tewas jugak bila muncung dah kedepan...selalu ayah dialah yg kalah...okje idak....tgk mood he..he..

      Delete
  10. HEHEHE .. BOLEH PAKAI AYAT AKAK NI .. BELI BILE PERLU .. KUIKUI

    ReplyDelete
  11. comelnya jam tu..colorful :)

    ReplyDelete
  12. stuju ..
    kita tk perlu melayan sume yg anak kita hendak ..
    bukan tk mampu nak belikan ..
    tp kena latih dia tk terlalu dimanjakan sangat ..
    aby pun buat mcm hainom juga ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emmm...budak sekarang ni mmg untung banyak kan Aby... Maklumlah parent diaorang mampu nak memenuhi hajat mereka......

      Delete
    2. Hehehe, baca komen2 ni buat saya terpikir, betul lah tu, nak kena betulkan saya punya sikap tu dulu. :)

      Delete
  13. salam kenal..sudi2 ke sini:
    http://ena7t5.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Amboi si angry bird tu.. Betul tu kak, beli bila perlu.. Ikut keperluan bukan kehendak mahupun kemahuan :)

    ReplyDelete
  15. sy yg sorng ni pn dh png pale kak,sbb 2 klo g pso mlm sy tnglkn je dia ngn babahnye sng...,klu x msti kne pau huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....betul tu kalau bawak budak shopping...mmg kena pau saja...

      Delete
  16. Na sokong statmnt okje BELI BILA PERLU..jsbb Na ni elok dididik oleh okje sbb slalu Na boros.......skrng bila dah tua baru macam dah menyesal..... TAPI XDE GUNA KAN???sbb dah terlambat..
    padan muka NA

    ReplyDelete
  17. suke tali jam kaler pink...huhuhu

    p/s sy pmbntu tadbir kewangan..keje kat bah.agama dan kaunseling

    ReplyDelete
  18. kene bertegas sikit.. kalau banyak sangat.. senang dapat anak susah nak hargai barang2 tu.. just my dua kupang..

    ReplyDelete
  19. setuju sangat! keperluan dengan kehendak kena bezakan! huhuhu beli benda yang perlu sahaja. benda yang hendak boleh jugak beli tapi tgk pada keadaan dan situasi. huhuhu

    ReplyDelete
  20. betul beli bila perlu. kalau tak ajar mcm tue nanti bebudak tak reti erti susah kan Okje. sama macam ank sedara kira tue tak dapat je buat pangai. letih nak layan

    ReplyDelete