Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 1 January 2013

Untuk anak-anakku.....

Hari pertama di TAHUN BARU 2013 memang agak kelam kabut, rasa macam tak cukup masa!

Apa taknya, sebok mengekor Arjuna membayar yuran ...... ( nak ikut jugak tu!...... tu mesti! he...he... )
Sekolah Agama ~ RM150.00 untuk buku dan yuran 2 bulan! nasib sorang, kalau 2 orang, 3 orang..... Pergh!! Seram jugak!

Sat lagi nak menghantar Sudden Attack pulak...... keluar pulak duit untuk yuran asrama..... mau 4-5 ratus jugak tu separuh tahun...... Sediakan duit ajelah Arjuna oiiii.....

Biasalahkan........

Kita bekerja ni memang untuk memenuhi keperluan anak-anak, dah menjadi tanggungjawab ayah khususnya....... terimalah dengan senang hati dan berlapang dadalah.... kerana itu juga satu sedekah jariah yang besar pahalanya!

Untuk ANAK-ANAK ku, .......

Masa honeymoon 2 bulan ( walaupun sepatutnya TIDAK ada istilah honeymoon! ) dah pun berakhir...... Bangunlah dengan semangat baru dan tinggalkanlah sikap lama yang banyak buruk dari baiknya. Ibu tidak akan putus-putus berdoa dan terus berdoa semoga akan sampai waktunya nanti, terbuka juga hati kalian untuk berubah menjadi yang lebih baik dari semalam!    


55 comments:

  1. g2 jugak doa saya ntuk anak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Impian yg bernama IBU...kan umialya!

      Delete
  2. Happy New Year Kak..
    moga tahun ini lebih baik dr thn2 seblmnya.. InsyaAllah, doakan yg terbaik buat anak2 kita kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Atie....anak Atie kecik lagi...tak pe...

      Delete
  3. mak ayah pon masuk skolah jgklah klu ank2 msk skolah..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah cik nor....nk kena bangun awal ni...he..he...

      Delete
    2. Saya pun masuk skolah gak tadi, tunggu si Haziq tu kat pra sekolah dia. Kat 2 jam gak tunggu then cabut masa dia x sedar. Hehe. Masa g amik dia balik, pembantu tu kata meraung gak dia tadi. Tapi sekejap aje then ok. Esok ni x tau lah, tapi minggu ni memang amik cuti untuk dia. :)

      Delete
  4. Anak anak OKje jangan degil degil tauu. :)
    Selamat tahun baru.. :D

    ReplyDelete
  5. Selamat kembalik ke sekolah.. Zaman skg ni apa2 pun perlukan duit kan kak.. Bertabah shj la..
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu BC... Bukak mata je.....dah kena duit...

      Delete
  6. "Ibu tidak akan putus-putus berdoa dan terus berdoa semoga akan sampai waktunya nanti, terbuka juga hati kalian untuk berubah menjadi yang lebih baik dari semalam" ...
    tersentuh dgn ayat tu ..

    selamat tahun baru dan selamat kembali ke sekolah ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah Aby....anak anak ini...kalau cuti...semua pun cuti...mengadap laptop memanjang!

      Delete
  7. masa untuk bgun pagi dan pergi skolah . hehe happy new year akak :)

    ReplyDelete
  8. singgah sini, dah jadi kewajipan menjadi ayah...perlu lapangkan dada...ibu pula macam biasala kan..bila anak-anak mula bersekolah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha alah...nk kena bangun awal dr biasa...hu...hu...

      Delete
  9. Mahal kan kos sekolah sekarang, anyhow syukur kan anak masih nak bersekolah, bukan main2 ponteng2 malas ngaji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapikan Mj...semalam belum lagi kena bayar...masih selamat duit tu...he...he...

      Betul tu MJ...sgt bersyukur sekurang kurangnya masig rajin gi sekolah!

      Delete
  10. Dah kul 11pm..anak aku si pompuan tu masih terbeliak biji mata...kata susah nak tidur..
    Mana taknya..cuti asik jadi musang..hihihihi

    Sok nak hantau pi sekolah. ...bukan bayar yuran tapi ditukau sumbangan...hihihuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekolah okje pun sama Nep...tp bukan hari ni.. Tah bila agaknya...

      Delete
  11. selamat tahun baru 2013 OKje...wah sibuk lah nih...biasalah tu...setiap ibubapa akan mendoakan yang terbaik dan mahu yang terbaik untuk anak2 mereka... ^_^...

    biar berhabis duitkan... itu semua demi masa depan anak2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Farah....dh terpaksa!! Ha...ha....

      Delete
  12. Happy New Year!

    In Sha Allah, anak2 sis menjadi insan yang berjaya dan berguna kelak. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah Ty....lama x dengar cite

      Delete
  13. kelam-kabut bila budak2 bukak sekolah ni kan

    ReplyDelete
  14. dah start sekolah, maknanya no honymoon2 juga bawak kereta.... kene keluar awal semula lah......!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...ha...dulu ye...sekarang okje tak lagi cik muda!

      Delete
  15. tak sabar tunggu anak besar.. tapikan.. bile anak besar lagi besar cabaran kan.. smoge anak kite menjadi lebih baik di mase akan datang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak dh besar ni fifi....lain pulak citenya...dh tak de lagi plum puree tu semua...sambal Tunis pulak yg ada!...ha...ha...

      Delete
  16. In Shaa Allah Amen..Na pun nak cuba jd yg terbaik dari smlm.. ojje doa utk Na ye ;D

    ReplyDelete
  17. cweetnya , teringat kat mak ngn abah , huk3 !!

    semoga anak2 okje jadik insan yang soleh dan solehah , insyallah !

    kalaw mak CP dye duk umah jerr , malas nak ikut katenya , hehehe ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau okje pulak....pantang tak ikut he...he...

      Delete
  18. 4 org , semua kena kuar blanje.. untuk masa depan anak2 kan kak.... sy kgum ngan ayah sy, even ank ada 7 tp boleh antar kami belajar sampai u.. even keje kilang je/:)

    ReplyDelete
  19. Selamat Tahun Baru ye Okje...biasalah....sapapun mcm tu la bila dh ada anak2 kan...semoga segala urusan dipermudahkan Ilahi hendaknya ye :)

    ReplyDelete
  20. dah masuk asrama dia. mesti jadi lebih matang nt time bila weekend kt umah mesti manja melebih2 hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiera kat rumah asyik main game je...risau!
      Dah besau ni cabaran dia lain kiera!

      Delete
  21. heee sweet jerk okje neh kannn??:) hurmmm anak okje semua dah besar2kan?? mak dia nampak cam 20an jerk lagi. huhuhu. tak lama lagi dah nak dapat menantu dah cam tak caya jerk. huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..he..mcm perli je Sue...nmpk sgt menipu klu mcm 20an....he...he
      ..

      Delete
    2. Awet muda tu, boleh lah g honeymoon lps ni. :)

      Delete
  22. dari kecik sampai besar , untuk anak , sebulan 4 ,5 ratus gak belanja , redha ketentuan Allah , kalau tak dak anak tak syok pula, tu la sy dok tengok ada mak bapak yg tak penah tukar baju , semata2 nak simpan duit utk anak2

    ReplyDelete
  23. tugas seorang ibu mmg x mudahkan !

    ReplyDelete
  24. selamat kembali ke sekolah duhai anak-aak sekalian...

    ReplyDelete
  25. nape CP klik butang reply macam tak berkesan je . konpius ...

    ReplyDelete
  26. selamat tahun baru ya hainom..

    ReplyDelete