Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 17 February 2013

Bilalah TURNING POINT tu nak sampai??

Bila dah bercuti lama, mood nak menulis entri dah hilang langsung...... idea pun dah macam beku....... lambat betul nak mencairnya, nampak gayanya kena defrost! hehe....

Ambik peluang mengadap lappy, sementara Arjuna isi minyak keta.....

Kari ikan tenggiri, snap terus dari dalam periuk..... kasi PANASSS!!! haha.....


Sambal belacan pun dah siap tumbuk ( entah kenapa rajin menumbuk pulak hari ni....... lepaskan geram kot! haha.....)  yang belum, cuma nak menggoreng sotong celup tepung, kasi kaw-kaw macam kat Kuantan!.....  Alaaaa..... rindu pulak nak makan sotong celup tepung yang macam kat Kuantan tu...... huhu

Sudden Attack balik hostel hari ni, itulah pasal OKje dah siap masak ....... kalau tak HARUS makan luar! haha......

Sebenarnya OKje amat risau dengan cara study Sudden Attack ni...... semakin cuti panjang semakin kuat pulak main game...... Homework entahkan dah siap, entahkan tidak.......  Lagi duk depan mata, bertambah berganda kerisauan melanda! SPM dah makin hampir! Nak cakap banyak takut dia boring.....

Bilalah 'TURNING POINT' dia nak datang???  Adoiiiii...... cukup menduga!

Memang dilemma sungguh menangani anak yang dah remaja ni...... Sebagai ibu, hanya mampu berdoa dan terus berdoa semoga berlaku KEAJAIBAN ........

he..he... marah kalau dia tau ni....   muka bajet!!!
Semoga abang menjadi anak yang soleh dan berjaya dunia dan akhirat..... Aminnnn....


32 comments:

  1. Lapar pula tengo kari ikan tu....tambah2 lagi dah masa makan dah ni....nyum nyum

    ReplyDelete
  2. akak ni saje tau bikin tekak cikgu panassss....terliur wehh. peberet ai tu ....pssstt hensem jugak anak okje ni hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...psst...tq tang puji tu...mengikut rakan blogger ceqgu tu agaknya hehe

      Delete
  3. kaari ikannnnnn....favvy akak ni dik...

    ReplyDelete
  4. ahahha... tu yg hairan..hari tu kata byk bahan nak citer lepas cuti2..hehe.. ni yg sonyap byk ape ke he?? haha..biasa lah kak..mood belum marii... esok2 OK lah tu.. uiks! ensem anak bujang akak..
    InsyaAllah..nti rasa nak belajar tu timbul dgn sndiri nya...akak Doakan je..
    sedap kari ikannn...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atie....hari ni kasi puas Atie baca entri ...3 entri sekali haha...

      Delete
  5. sedapnya ikan 2. .mntk resepi. .wakaka. . :D

    ReplyDelete
  6. eh ingat aiman hakim td..cm retis tengok..hiih

    ReplyDelete
  7. Ikan tenggiri ni bahasa saintifik dia apa dah? mackerel tu tongkol kan? Budak lelaki lain sikit cara dorang kan, tambah2 hensem macam dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoi MJ...tak yahlah nk pikir nama saintifikya...penin nk fikir...hehe..agaknya tenggirisus kot...haha

      Delete
  8. amin amin ya rabbal alamin... aik...saper cakap dah lupa? saper? meh sini Farah smackdown orang tu... he he he... gurau2 jer...

    x adalah mana ada dah lupa... OKje hari tu senyap jer... so Farah malas la nak kacau...ekekekeke... pas tu Farah pulak cuti seminggu kannnnn? so banyaklah aktivitinya...he he he...

    anyway... I MISSSSSS YOU SO MUCHHHH... TLBD dah occay? Ini namanya Sudden Attack ek? he he he...macam2 nama anak OKje bagi ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ok Farah...tu yg sampai ke kluang tu...kalau tak, mmg duk umah ajelah

      Delete
  9. sodapnya kari ikan.. lapar dah ni.. Insha-Allah Sudden Attack dapat menduduki SPM dgn baik w/pun ralit dgn game time cuti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah Shameel....lelaki mmg cam tu ke Shameel...

      Delete
  10. Muka bajet yg macho n cerdik orgnya..!

    ReplyDelete
  11. ensem anak bujang okjer...xper...lelaki macho mmg gitu...cool jer..tapi result gempak...aamiin.

    kari ikan.....wah camana boleh terajin tumbuk sambal yer..eheh..sll blend jer ker

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap haraplah izan...
      Tulah pasal...mimpi menumbuk kot hehe...

      Delete
  12. ada pula muka budget, handsome apa :)
    Orang lelaki biasanya cepat pick up even nampak tak berapa nak ada usaha.. Insya Allah, doa ibu tu berkat.... amin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap harap cam tulah Bijen...tp mmg sgt risau ni...

      Delete
  13. dalam mendidik anak2 ibu bapa tak boleh menyerahkan?

    ReplyDelete
  14. Anak sulung kakak pun SPM tahun ini. Dulu masa PMR pun sama beria-ia kata mama/papa jgn risau 9A dlm tangan. Last result keluar 7A - nganga, kesian dan sedih juga.

    Kita doakan yg terbaik buat anak-anak kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pelah jugak dpt 7A KZ...dgn usaha yg keras...tp kalau usahanya ala ala aje..tu yg risau tu...
      Doakan yg terbaik jekan KZ..

      Delete
  15. biaq betik okje. huhuhu. anak okje dah umur 17 thun??? huhuhu. tgk okje muka cam baru 20 an jerk. huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu...kalAu ye pun k puji Sue...biar le berpadanan...haha...tu nmpaknya mcm perli je Sue hehe...

      Delete
  16. ameen...yang penting kena doa tiap2 hari untuk kejayaaan anak2 kita...kalau paksa2 diorg buat kerja tiap2 hari kan nnt bosan gak diorg asyik dengar kita bebel je...hehe...
    Goodluck untuk Sudden Attack dalam SPM nnt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq PC....
      Mmg sentiasa berdoa pun PC...

      Delete
  17. kadang-kadang anak-anak ni ada kelebihan tersendiri yang Allah kurniakan...

    ReplyDelete
  18. turning point..hmm..insyaAllah masa tu akan tiba..:)

    ReplyDelete
  19. Betul lah OKje, sokong cam komen yg di atas tu, hensemmm anak teruna tu. Biasa lah budak laki OKje, hehehe, sebab tgk anak2 sedara yg lelaki, blajar main2 aje, tapi bila periksa alhamdulillah. Yg penting doa restu si Ibu yg x jemu2. Insya Allah.

    Pssttt belajar betul2 SA, kot2 boleh jadi menantu Auntie. Hehehe

    ReplyDelete
  20. Hoho.... Seriau ni kalau ada jodoh pun, bakal mil bukan calang calang akedemiknya!...hehe

    ReplyDelete