Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 1 February 2013

Jangan harap nak mintak NASI!...

JANGAN HARAP NAK MINTAK NASI .......

( He...he....  macam ni punya mak pun ada ek?.......  )  Selagi Bubur Lambuk semalam tak habis.....  jangan harap nak makan yang ada 'iras-iras' nasi hari ni pun..... he...he.......

So, GORENG MEE je le untuk tengahari ....... HARUS untuk malam sekali ni! ha...ha....


Sebenarnya nak guna MEE yang beli 2 hari semalam.... ( tengok entri CEQGU pun ye jugak.... terus teringin nak buat walaupun tak lembab he..he....)

Bukan apa ....... Tabiat ni memang tak harus dicontohi, suka beli barang siap-siap, pas tu humban dalam fridge, konon-konon senang bila nak masak nanti...... selalunya MEE le...

Tapi apa yang terjadi, akhirnya MEE tu duk fridge sampai berhari-hari ( itu pun kira bagus dah tu, ada tu kadang sampai berminggu-minggu! ), tak jugak bergoreng..... Lastly buang je....

Pernah tak berlaku cam tu?..... Sayangkan..... membazir je.....





40 comments:

  1. Ros jarang beli lauk banyak banyak simpan dalam peti ais. takut nanti bila mood malas datang, membazir pula bahan bahan tu.. hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje pun beli tuk seminggu je Ros...

      Delete
  2. sedapnya...pos la sikit... betul2 teringin ni OKje...hu hu hu...kalau ngandung cian anak sedara OKje dalam perut nih...ekekekkee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siannya...meh le dtg sini...hehe...

      Tak ngandungkan..
      Nasib!...idak le Rasa bersalah hehe...

      Delete
  3. sedappp nya mee tu...ternampak udang tu kak..hehe..
    amboiii hari ini tak boleh request nasi lah ya??

    ReplyDelete
  4. pernah jek berlaku, beli igt nak masak, lastnyaaaaaaaa, duk dlm peti jek...pastu buang. antara benda yg agak rajin dibuang tu ialah ikan..beli ikan ngn ayam, dah ttu2 ayam lagi laku kan, last2, ikan jadi mangsa...sian ikan, jd makanan kucing je lah akhirnya, kucing yg kenduri, kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far okje belum buang ikan lagi....
      Paling selalu mee...hehe..

      Delete
  5. biasala OKje...kdg2 ikut mood kan nk masak ke ape..hehe time mls mmg xtermasak le mende2 tu sume..

    ReplyDelete
  6. Saya pun kadang2 camtu...beli mee, separuh di masak, separuh simpan dalam fridge....pastu lupak suda, last2 buang jak sebab dah roask...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah Mia...camne tu...membazir sudah!

      Delete
  7. macam mee mamak ler okje tengokkk. ha! betul ke neh masak sendiri??? hahaha :P boleh pos perak le cm tuh! huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam tak percaya akakkk masak je...
      Setakat mee mamak ...sambil kejam pun boleh buat huhu...

      Delete
  8. naper kita suka membazir?? akakpn gitu jugak, suka buat stok, akhirnya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahlah umialya....angan angan aje yg lebih kot...huhu

      Delete
  9. kesian anak2..mak depa xbg makan nasi..huuhhhu...tu laa pasal..org suh pos cni seperiuk tak nak...kalau tak dah lama habis bubur lambuk tuu..wakakaaka..suka mee goreng mmamak...er..bukan...meee yg digoreng sendiri tapi style mamal sebenarnya...muhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Izan...kalau pos semalam mesti ptg ni dah sampai ek...

      Delete
  10. sedapnya mee..tak masak lagi ni..tak tau nak mkn apa..

    ReplyDelete
  11. PC terliur tgk udang tu!nyum2;)

    samela kite Okje...beli brg pastu sumbat je kat fridge tu...bile ade mase barulah masak brg2 tu...sampai berminggu pun ade. Terpaksela brg2 tu tggu turn utk dimasak sbb tuan die bz...kahkahkah;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah....tu tak pe jugak bizi...yg kat sini ni... Bizi apanya....malas...hehe

      Delete
  12. hehe..ketegasan mama demi kesejahteraan keluarga kan?

    Salam kenal Hainom :)

    Minyak Ikan Omega Guard untuk anak, ibu dan ayah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul tu Mas...
      Salam kenal awak jugak !

      Delete
  13. nmpk sedap la mee goreng tu... terliur laa.. hihihi

    ReplyDelete
  14. yummy best aje nampak mee goreng OKje ni..harus sekejap aje habis kalau ada depan mata..udang btu yang tak tahan..he..he

    ReplyDelete
  15. HAhaha siap keluar amaran.

    Selalu jer beli banyak2, tapi buang. and time peti kosong, mula la rajin nak masak itu ini dah bahan tak cukup menggedik betui I ni.

    ReplyDelete
  16. perhh terbaikk mcm mee gorngg mamak!!!!
    NAK!

    ReplyDelete
  17. menu wajib kena ada dalam rumah ni...my favvy...x complete kalau sehari x makan mee goreng..buat lembap2 pun best....

    ReplyDelete
  18. pernah jea jadi mcm tu. mcm2 beli konon nak masak mcm2 la tapi last2 ada yang buang jugak.

    ReplyDelete
  19. Sama mcm org umah saya..kikikiki.

    ReplyDelete
  20. sdpnya mee goreng..mamak style ker?hehe

    ReplyDelete
  21. aku sejak akhir2 ni malas bebenor nak masak..sebab member aku dah kena transfer kat projek MRT..bosan la masak sorang2..tapi nak xnak kena masak jugak sebab barang dah ada..

    xsyok sebab takde org puji masakan aku..hehehe

    ReplyDelete
  22. SEDAKKKKKK LA AKAK .. MASAK TUK DEQ LEH ? TINGIN NK MKN . HIKHIK

    ReplyDelete