Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 6 February 2013

PATAYAlah sangat.......

'Dak ni' ni kalau ada kat rumah, memang macam-macam permintaan ......... semalam Laksa Penang, tengahari ni dia mintak benda ni pulak......

So, OKje serkupkan jela telur dadar atas tu.....he..he... dah kira 'Pataya' lah tukan..... ( PATAYAlah sangat!...)


Dah tu, pandai komplen pulak tu.........  kenapa nasi dalam dia tak putih??.......
Cer selak sikit bawah tu........ nampok mace nasi, goreng denge kicap jo,....... meme dok berahi lasung, ude ado tu, duk nyorok dale.... ( he..he... kalau salah bahasa tolong maafkan.... )


Patut pun COKLAT je ghupenya......... he...he....

Jangan hanya memandang pada rupa..... rasa dulu baru tau he..he....

41 comments:

  1. bak la sini... pos sikit...nak ghase...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yah le...sebab mcm nasi goreng biasa biasa je...hehe...

      Delete
  2. janji sedap. tulah jadi mak ni berusaha sebaik mungkin kan untuk anak2

    ReplyDelete
  3. biasalahtu... kalau akak pataya dah jadi patani...

    ReplyDelete
  4. TLBD ... betullah kata mama rasa dulu baru tahu.

    Kalau anak kakak kan hainom dia suka nasi goreng yg bubuh kicap dan tak pedas sebab dia tak tahan pedas. Order kalau nasi goreng di luar pun nasi goreng cina...

    Rajin betul mengolah resepi. TLBD mesti cepat sembuh kalau mama ikutkan semua kehendak. Kalau macam ini auntie pun nak MC duduk rumah TLBD sebab order apa pun mama buat:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...samalah KZ...dak kecik yg kat sini pun tak tahan pedas gak... Selalu order nasi goreng cina je..

      Delete
  5. ahahhaa.. kesian TLBD..kira OK lah tu mau jugak omak er masak kan..hehe.. lapik telur pun jadi lah Nasi Pattaya!walau pun hitam nasi tu, rasa dia mesti sodap kan Kak??..hihi..:)

    ReplyDelete
  6. Hihihi.... ank saya pun kdg2 mcmtu gak :D

    ReplyDelete
  7. blh buka restorenlah skit lagi ok je..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe takut tak de pelangganlah pulak cik nor..

      Delete
  8. haih tayang nasi pataya pulok...kalaulah dok berjiran dgn okje...hahahaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....ni sebelah rumah kosong pindah sinilah lzan hehe.......

      Delete
  9. pataya la tu.. yang penting ada telur duk atas nasik huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu WWK...yg lain goreng ikut suka je kan...hehe..

      Delete
  10. sedap la tu pattaya.. sampai okje otometik boleh kecek kelate, tak smapai pattaya lagi kot tu haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...yelah tu MJ ..
      Mcm kena saruk pulak ek

      Delete
  11. Oklatu..jnji sedap mkn pun kenyang..:)

    ReplyDelete
  12. hahaha ! dah macam chef restoren dah CP tgk okje nih , hehehe ~ macam2 permintaan nye :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah kat rumah ni Cp, memang chef le jawapnya...chef tak pandai masak...
      Hehe..

      Delete
  13. Hahaha.... Pataya lah sangat kan.... Kalau kat kedai ni confirm customer reject.. Tapi kalau saya lah customer tu, chef kata free saya makan lah... Gurau je OKje, kira ok apa tu, kalau saya, rupa pataya pun tak de. Untung ada Ibu cam OKje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi...
      Bagi can kutuk okje...kaw kaw punya usik eh hehe...

      Delete
  14. bolih lah tu..ada telur ada nasi goreng...Patayalah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kn dia kata tak sedap mcm kat giant ....bertuah punya anak...

      Delete
  15. pandai akak buat nasi goreng Pattaya ye..mesti sedap ni..

    ReplyDelete
  16. wow..cheqkaq buat pataya tak pernah jadi..x ckuup telor slalu nyer..tak pandai balut..wakakaka

    ReplyDelete
  17. baru semalam makan nsi pataya kat kantin.. boleh laaa ^_^

    cam na nak balut tuluq dgn nasik ?

    ReplyDelete
  18. first time tgk nasin goreng pataya macam ni...terliur ni.

    ReplyDelete
  19. hahaha...dah ade rasa pataya tu kire jadi la kan okje...rupa pataya tu lain kire...asalkan rasa sedap mulut yang makan...betul tak;)

    ReplyDelete
  20. hehe nasi goreng AUCAK pun boleh ni!!!

    ReplyDelete
  21. Hari ni tak masak apa2 ke.. Lambatnya update... :)

    ReplyDelete
  22. hahaha..tutup dgn telur dadar terus jadi pataya ea..siap ada hiasan lagi kat atas..hahaha..

    kak nom ni lawak la..

    ReplyDelete
  23. huhuhu. kalau buat kat kedai neh kakkkkk uhuhu. tak tau pelanggan kata apa. dapat lak pelanggan cam sue. hhihihihi. apa2 pun kak pataya satu!!!! huhuhu

    ReplyDelete
  24. pasal pe tak bungkus nasi tu dengan telur dadar tu Nom..tak nampak real nasi goreng patayala...

    ReplyDelete