Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 5 February 2013

Penang Mari....

Baru je makan LAKSA PENANG buatan sendiri......he..he....

Yelah....'sendiri masak', tentulah 'sendiri makan' sapa lagi yang sudi nak makan?..... Tekak sendirilah yang sudi selain TLBD, sebab dia yang teringin...hu..hu...

Dari hari tu sebenarnya dia teringin...... cuma hari tu 'mood nak buat' tu belum sampai...... so tertangguh tangguh hinggalah hari ni.....

Buat yang simple mimple dimple je..... buat sikit je pun.... ( takut nanti Izan Mama Mia mintak seperiuk he..he.....)

Kenapa OKje kata simple....... sebab OKje pakai ikan 'SARDIN TIN'.......

Daun kesum pun letak sikit je, takut nak ambik banyak-banyak sebab pokok tu baru nak belajar hidup .... ( ececeh... sajalah nak bagi tau dia tanam sendiri tu! )

Kang mati pulak...he..he...




Bunga kantan langsung tak letak.... sebab tak de stok .......
Tengoklah tu ..... kosong je kan......timun, salad apa semua pun tak de...

Nasiblah  TLBD...... dapat mak cam ni he...he....

Yang penting ada rasa 'PENANG MARI' sudahlah.....

36 comments:

  1. Sedapnya... saya nie mmg hantu laksa.. kalau mkn 3x tmbh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg betul betul hantu laksa kalau cam tu...hehe..

      Delete
  2. terliurrrr tgk laksa petang2 ni..kami sefamily suka laksa.. nasib atie pandai juga buat laksa.. Babah Pa'e ckp sedap! c tumpis pun suka makan..haha.
    last buat masa raya haji kak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat laksa ni kalau pakai ikan hidup leceh sikitkan Atie ....nk kena asingkan tulang....pakai sardin je senang hehe..

      Delete
  3. Walaupun bahan macam tak bape nak cukup...
    tetap buat yang menengoknya terliur...
    Hehehhehe..
    Nak2 pulak favourite AJ... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai yg suka laksa sebab laksa ni tak muak kot Aj...

      Delete
  4. Kalau dapat ibu rajin dan gigih macam ini senang. TLBD minta apa aje dapat. Simple tak kisah janji rasa sedap dan kebersihan terjamin 100%.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idak le rajin mana KZ...
      Masalahnya gigihnya sesekali je...huhu...

      Delete
  5. lapo3~huhuhu...sy plan nt majlis kawen nak jamu laksa..almaklumlah bakal suami asal utaqa...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elok jugak tu neesa...kena buat sedap sedap.

      Delete
  6. ritu baru je makan laksa penang dengan suami kat tepi pantai seagate :p

    ReplyDelete
  7. amboi..kedukut ler tuu..buat sikit jer...hahahahaa....simpatilah sikit kat org tgh dmm nie..huhuhu....xper nanti pas baik dmm..kita nak buat juga..tunggulah posmen hantar kat sana nanti yer...hikhihkihk

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...bukan kudukut...sian kat posmen bawak laksa..kang kuah tumpah bau ikan haha..

      Delete
  8. Letak lombok rawit sesudu, tmbah plak otak udang ... Mmang sedap sungguh. Pngalaman orang lama duduk d penang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Petiskan otak udang tu...mmg meletop tu ...

      Delete
  9. ADA LAKSA ADA DAUN KESUM..MMG SESUAI..SGT..

    SEDAP TU

    ReplyDelete
  10. daun kesum mmg wajib... huhu sedapnya.

    ReplyDelete
  11. Laksa penang tu... Kita raya cina nanti baru nk masak :) hehe nampak sedap tu kak okje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah plan dah eh...tu yang dahsyat BC ni..

      Delete
  12. CP bukak2 nampak gambar laksa , memg peberet la , nampak sedap jer , terus terliur ade la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe siannya Cp...sedut air liur tu Cp jgn lupa...hehe..

      Delete
  13. gara2 n3 ni, awal2 pg lg, sblm punchcard, p cari bunga kanta & daun kesum.. nampak gaya kena buat, nak beli tak memuaskan hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...samalah umialya...kadang tu okje pun boleh terliuq walaupun nengok gambaq je...

      Delete
  14. meleleh air liur PC tau...emmm...nak jugak!
    feveret PC ni:)

    *PC pun pernah masak ni guna ikan sardin tin skali...cuma rasa dia lain skit la dr guna ikan segar...tp tetap sedap walau guna sardin je...cepat kan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu cp.... Walau ada lain sikit dari segi Rasa to tetap sedap yg penting cepat siap cepat makan...huhu..

      Delete
  15. sedap tu..takde bunga kantan pon okjerrrrrr :)

    ReplyDelete
  16. Perghhh terer Chef OKje ni. :) sila turun ilmu ye....

    ReplyDelete
  17. aduh! saya memang hantu laksa neh mcm mana?? semua benda tingin makan laaaa mai sini. huhuhu

    ReplyDelete
  18. Nom, sungguh menggoda laksamu itu...

    ReplyDelete