Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 2 February 2013

Pesta Buku 2013..... Edisi lama, jadilah.....

Assalamualaikum..

Baru je balik dari melawat Sudden Attack, sebelum tu pegi  Putra World Trade Centre atau Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC)........

 Budak-budaklah yang seboknya,  tak mo melepaskan peluang nak memeriahkan PESTA BUKU 2013.....





Pagi-pagi lagi dah keluar rumah....... sampai 'bekfest' pun kat luar le.......
Ni semua kes nak mengelakkan jalan sesak! Syukurlah........... sampai PWTC pukul 10.00 pagi, memang tak ramai manusia lagi.... he..he...

Yang penting .gambar 'Tukang Bayau' kena letak....hehe.......
TLBD 'suam' tu sebenarnya... sakit tekak...
Dah nama pun Pesta Bukukan.....  of course le banyak buku-buku yang di jual...... Angry Bird tentulah mencari booth 'Karya Seni'..... Tak habis-habis dengan NOVELnya.... teringat pulak OKje dengan dak  Mizruha ni.... banyak novel yang best-best Ruhaaaa....


Sempat lagi 'pau' ayah dia dengan rembat 3 buah novel dan salah satunya yang ini......


TLBD dengan komik Lawak Kampusnya.....  bila tengah khusyuk mengadap komik ni sampai tergelak sorang-sorang dia OKje perhati! Tah apa yang lawak sangat agaknya.....


Untuk Sudden Attack pulak ..... haruslah soalan-soalan SPM ........ Tapi kira murah jugaklah, dapat RM61.00 untuk 8 subjek dengan 10% discount......

Untuk OKje dan Arjuna pulak?....... Hu...hu...... ini aje, RM20.00 untuk 8 buah buku EDISI LAMA... hi..hi..... JADILAH.....


Mohlah pegi..... esok last day!

50 comments:

  1. Replies
    1. Tunggu pests buku melaka ajelah Dysha...hehe

      Delete
  2. pwtc tu kalau tak pi pagi mmg akan tempuhi jem la kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp semalam okje terlepas dr jem nik..

      Delete
  3. bestnyaaaaaaaaa dapat gi. saya ni, kena invite utk promosi buku yg baru kuar pon ttp tak dapat gi, sobs2

    ReplyDelete
  4. saya pun baru pergi semalam. best! banyak buku murah2 and buku yg susah nak jumpa kat kedai lain pun ada. tambah koleksi untuk kedai buku sewa mama saya :-)

    ReplyDelete
  5. byknya shopping buku... nak pergi jugak!
    mak cik saya ada tulis artikel dalam salah satu edisi majalah solusi tu... bahagian pendidik :)

    ReplyDelete
  6. iman suh abg belikan tapi beli buku resepi.ttetibe nk blaja masak mgkn dah masa nyer kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...bagus iman nanti okje boleh Rasa...

      Delete
  7. baru balik juga dr sana..nak beli novel tu tadi...tak jadi rambang mata..ambil yg lain..hehe bkn utk kak pun..anak2 bacalah novel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah.... okje kurang minat baca novel...lama beno nk habis!

      Delete
  8. assalam hainom..acik masa dok kuaters klia dulu..ada je pesta buku mesti pergi..sejak dok seremban ni dah jadi malas pulak..dalam hati tu nak sangat pegi..tapi malas nak jalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah kan ...kdg tu jarak tu ug jadi malaskan AE

      Delete
  9. bestnya kak dapat beli majalah solusi yg lama2 tu, lama pun takpe yang penting ilmunya yg kita nak..

    ReplyDelete
  10. Bestnya akak OKje dpt pergi pesta buku.. baby dgn buku, owh.. I luv reading =)

    ReplyDelete
  11. Mak ngan abah beli edisi lama.....ajer...
    Tahulah you all orang lama...ikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi....dpt peluang bagi cukup cukup ek!

      Delete
  12. oh, kak okje ingat sy ye... sebab selalu post pasal novel.. itu yang kak ingat tu kan... :D
    bestnya dapat pergi... tahun lepas sy pergi... tahun ni tak dapat pergilah sebab ada kat kuantan...

    ReplyDelete
  13. Yayy buku buku buku. eh nnt kalau2 takder dah pesta2 ni sumer, kalau nak ushar buku murah2 cer okje cek kat the mall yg depan tu tingkat paling atas ada second hand bookshop, boleh pulangkan lagi lepas baca kalau tak nak simpan dapat refund. harap masih ada lagi la kedai tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yeh MJ...okje jarang gi area sini sebenarnya kalau tak de pape...

      Delete
  14. Bestttt pesta buku..sukaaa...
    Kak.. sy yg majalah Solusi tu Koleksi...langgan bulan2..hehe..
    skrg dok jatuh cinta dgn majalah A-ustaz plak..bleh lah buat terapi minda..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'akan Atie...asyik terapi dunia je...hehe

      Delete
  15. wah..bestnye dpt pergi kt tmpt pesta buku..mst bnyk buku yg dijual murah2...^_^

    ReplyDelete
  16. last skali sy pegi pesta buku mase skola rendah...ahahaa...novel 1 day u'll be mine mcm best...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..he..mmg betul betul ketinggalan ni Hati...
      Yelah lagi oun lelakikan...takkan nk Cari novel pulak...huhu

      Delete
  17. Yang last tu best lah OKje.. Memang duk cari yang lama pun. Ala jauhnya lah nak pergi KL...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu MFM...nk ambik baru RM10 sebuah...huhu
      ...

      Delete
  18. tak dpt gi pun...kalo tak confirm sy meroyan kat pesta buku

    ReplyDelete
  19. lawak kampus tu memang best kak..aku kalau baca pun dok gelak sorang2..dah macam org gila pulak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke H....kartun dia tak mcm org je ghupenya...hehe...

      Delete
  20. novel diskaun berapa okje? banyak ke? minat gak novel neh. huhuhu.tapi mang dah tak leh p dah pun. uhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak byk jugak Sue...dlm 15% kot....
      Yelah...dah terlambat ek...

      Delete
  21. CP dlu memg suke beli komik lawak kampus , hehehe , lawak nye memg bes :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeh....zaman dulu komik gila gila je...huhu

      Delete
  22. wah... OKje rembat 3 bijik novel ek...bley le pinjam... he he he...

    alamak TLBD sakit ker? ala...aunty dia risau lak tetiba...

    ReplyDelete
  23. dah pergi.....beli buku untuk anak2 je......maknya...tak sempat nak baca....

    ReplyDelete
  24. wah pesta buku.., tringat 6-7 taun dulu., dpt job buat logo ngan promo add untuk PESTA BUKU SELANGOR ngan PESTA BUKU KANAK2 DAN REMAJA., wat sorng2., bguling2 nk kejar dateline., tak cukup kaki ngan tangan, lutut dn siku pun berguna jugak., haha.,

    ReplyDelete
  25. mmg best dapat g..tapi xleh g sebab kami demam berjemaah pulak huhu

    ReplyDelete
  26. kira xleh pegi pesta buku nie takut nafsu tak dapat kawal nafsu hihihi

    ReplyDelete
  27. kalau bawak anak2 dara KA ke sini sekarung duit pun x cukup ni ! hehehe

    ReplyDelete
  28. seronoknya bila ke pesta buku ni...dapat pilih macam-macam buku...pas tu tapis pula..mana yang buku kemahuan dan buku keperluan...kalau aku la...tuuuu

    ReplyDelete
  29. Skarang ada big bad wolf kt mitc, jom serbu sana !
    Btw, nice to see your blog, i'm just started in blogging, please visit mine too :)

    insanbiasabiasa.blogspot.com

    ReplyDelete