Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 11 March 2013

Apalah nak jadi!

Sebenarnya ........ OKje nak menyedut ni........ haha........

Menyedut habuklah......... bukan menyedut siput sedut....... hehe... ( walaupun anak beranak suka 'Siput Sedut', tapi sangat jarang beli dan masak sendiri, selalunya beli yang dah siap masak, sebab rasa lecehlah pulak nak mengepit muncung dia tu...... guna apa eh? Guna 'pengepit' ke guna lesung batu? )

credit pic dari eats


Haih!........ susah betul ada orang macam ni kat dunia hehe...... memanjangnya leceh hehe!......

Berbalik pada menyedut tadi, OKje ni jenis ikut suka sendiri je nak menyedut bila, Pendik kata, ikut mood RAJIN tu sampai bila.......




Kalau petang, petanglah dia, kalau malam, malamlah dia ( biasanya petanglahkan...... ) sebab time ni semua orang tak de, tinggal mak sorang-sorang, itupun kalau tak duk khayal berblogwalkinglah! haha....

Memang tak delah fixkan time, mengemas kena belah pagi..........  Hish! Memang tak senonohkan mak budak ni...... huhu...

Tapi kadang tu OKje terperasan jugak tau....... sejak berblogging ni, OKje jadi kurang berkemaslah....... walaupun tak sampai tahap kronik lagi! Apalah nak jadi!....

Tak boleh jadi ni....... kena berubah sebelum kena komplen dengan my beloved Arjuna.... huhu...
Kome?......

53 comments:

  1. huwarrr , aina tengah mengidam siput sedut >.< nyumnyumm .

    ReplyDelete
  2. kiranya OKje blogger tegar lah wehhhhhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idak le UA...takat gigih komen blog UA ajelah hehe

      Delete
  3. menyedut memang sedap, nak buat mmg tidak lah kann.. hehhee
    kalau beli kemain mahal, seciput je RM5.. kan OKje ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah...rugikan zaza...baik masak sendiri....okje pernah tau beli...siap berhalan lg siput sedut tu...tp tulah nk mengepitnyalah...

      Delete
  4. Gambar tu yang menarik perhatian tu....
    Nyumnyumnyum....
    Jaga2 jangan sampai Arjuna tu bersuara...
    Hehehhehehe...

    ReplyDelete
  5. hahahah..sejak berblog kurang mengemas yer..hehehe..kita pun blh jd camni jgk kengkdang tp kontrol takut nanti hubby ckplah apalah asyik dok berblor jer..huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yg kalau depan dia mmg control habis ....kurangkan mengadap lappy... Itupun kdg kdg dah perli perli okje UA....

      Delete
  6. Replies
    1. Srutttttttt...mmg sedap dysha...masak dysha....pancung muncung dia tu...heehe

      Delete
  7. akak kena ubh tu..saya plak bangun tdo, mndi & kemas umah dulu..baru leh wt kja len cth BW...itu lbih selamat..kang tba2 En Suami balik..tgk umh xkemas..sapa yg salah..akak jugak..hihi..

    wt terliur je ciput sedut tu..ingt akak buat, baru nk soh pos mai CH sikit..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah zanif....mmg pun...kdg penyakit M yg besarnya ni...hehe

      Delete
  8. wah kira rajin lah tu..cik nor..time rajin jer buat..time mls..haha..faha2 jer la..:)

    ReplyDelete
  9. acik pun suka dan sama la macam okje tak pernah masak sendiri

    ReplyDelete
  10. oppssss kena lakukan perubahan nih .. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takut hangat hangat tahi ayam je hehe..

      Delete
  11. Kalau dulu2, dekat kampung saya suka cari siput sedut dekat sungai. Tapi saya tak makan siput sedut..hehehe..tapi gambar tu nampak menyelerakan.

    ReplyDelete
  12. Hehe.. klu sy Kak lagi malas.. jarang sgt sedut2 ni..sllu nya kuling yg buat...haha..(itu pun boleh kira). tapi semenjak ada 'penjaga Pa'e' ni dia yg rajin..siap lantai berkilat kak..tak tipu! rajin sungguh budak itu..hihi..:)

    ReplyDelete
  13. Kak guna " playar" potong dawai utk potong muncung siput tu...

    P/S hari sekolah, biasa kak update blog sebelum subuh (huhu...) dan bw balik sekolah sblm cik abe balik ofis. Biasakan begitu. Kalau tak byk benda tak settle..heee...Kdg2 terlajak juga bila dgr emel masuk (komen) dari iPad. Mulalah gatal tangan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha....benda tulah nk menyebutnya tadi, tp tak confiden sebab google tak jumpa hehe....
      Pergh...pukul berapa Anim (okje lagi tua kot) bangun ni?
      Mmg...setuju kadang tu gatal gak....ada tak de tgk pakai hp hehe

      Delete
  14. hehehe apa kata siapkan semua keje2 dulu dan lepas tu berblog sepuas2nyer !

    ReplyDelete
  15. bila nak tido malam selalu berazam nak siapkan kerja rumah dulu sebelum berbloging keesokkan paginya...tetapi bila bangun pagi azam tinggal azam jer..betul tak..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....betul tu ZM...nasib bab memasak, bab ambik anak tak delay!Kalau sampai miss mmg kena marah ngan hubby!

      Delete
  16. kalau orang yang tak pandai nak makan siput sedut...hentikan je la...penat sedut je...(aku la orangnya)

    ReplyDelete
  17. Sdapnya siput sedut msk lemak....
    ooo blogger tegar ni...hehe

    ReplyDelete
  18. Perlu ker letak gambar siput sedut kegemaran beta bila anda bercerita tentang vakum. Hahaha marah ni marah ni.
    Okje.. fliss nak siput sedut tu fliss fliss. Serius terliur giler now, mana nak cari. Muncung dia kami pakai parang jer potong. hahaha

    ReplyDelete
  19. tak reti la nk menyedut siput tu, cmfm isinya xkuar2!
    lelama mls nak mkn lagi, wt kempunan je hehe..

    ReplyDelete
  20. Lamanyaa xmakan siput sedut slurpp slurrpp neh, hehe, tiba2 pas tengok gambo kak Okje terus ngidam nk makan siput sedut neh...hehhehe :D

    ReplyDelete
  21. yea..sokong-sokong..hahahah,,,mai dah tukang sokong !! kikiki..dr doh susah payah..baik beli jeer gulai siput sedut tu sbb kiter tak makan hubby kiter je suka..hihihi..

    anak okje dah besar,..mungkin tak bersepah sgt laa rumahnya,..cam umah kiter nih...sebelum naik tidur malam..kiter dah siap kemas bahagian bawah tau...dgn harapan pg esok boleh terus bk blog..hahahaah..tapi tak sampai tengahari,..rumah kita dah jadi tunggang langgang dah..hahah,,tu baru anak sorang..wakakaa..

    ReplyDelete
  22. saya lagi jahil.. nak pasang penyedut pun tak pandai... pernah kena gelak dgn kawan2 sbb tak pandai guna vacum... terus insaf dan mula belajar dgn hubby mcm mana cara nak guna vacum.. ekekke, saya lagi teruk sebab semua dah pas baton kat hubby

    ReplyDelete
  23. Saya mengemas ikut mood ;) kalau rajin satu rumah dibersihkan. Suka siput sedut, tapi makan buat rasa2 je.. ;)

    ReplyDelete
  24. Wow so yummy OKje..kita memang suka sangat makan this siput sedut masak cili api..tapi susah kan nak makan..silap-silap sedut angin aje banyak...

    ReplyDelete
  25. dah lama tak makan siput sedut.....macam sedap je bila tengok gambar tu....

    ReplyDelete
  26. saya? he he he...kalau x buat apa2 dan x ke mana2... atas katil mengadap miss lappy dan blog jer lah...tapi itupun selepas semua kerja dah siap...

    kat opis? settle kerja sambil2 blogwalking... kekununnya... take 5...wakakakaka...

    ReplyDelete
  27. setakat ni tak ganggu keje umah. lagipun blh ngelat sebab adik ada. so blh bagi2 tugas.haha

    ReplyDelete
  28. xtau nk komen apa sbb x nmpk pun gmbr/video tu.. hukhuk...tp deqla nk bgtau, deqla pun mcm ank2 okje yg suka mkn siput sedut..hahaha

    ReplyDelete
  29. kakpb blogwalking dulu 5 atau 6 blog, lepas tu sampai kemalam tak buka blog dah. bnyk kerja menanti kat dapur, kat luar...tu la..org ingat senang ke jadi surirumah ni?

    kakpb takut la siput sedut. memang tak pernah beli. kalau hubby nak mkn, tunggulah balik Kelantan, beli kat kedai. sini takde kot.

    ReplyDelete
  30. Betul lah, cam lama je tak makan siput sedut ni. Teringat lah pulak, bab pilihan samada beli atau masak sendiri biasanya beli siput then antar kat rumah mak mintak tolong mak.. hahaha..

    Ala rumah kita lama dah tak vacum, vacum kereta aje. hehe

    ReplyDelete
  31. apa???? buat2 terkejut heeeee

    eeemm...tak mau tak mau mcm tu, hihihiih

    ReplyDelete
  32. Waaa.. hebatlah Okje nie.. :D.. jeles akak.. nak bw memang curi2 masa jer :D

    ReplyDelete
  33. ermm sedapnyer siput sedut...blogwalking biler tak bz bolehla...kalo membusy aper pun tak bole...

    ReplyDelete
  34. feveret munna juga... tapi mmg tak pernah lagi masak ...selalu makan kat kedai je

    ReplyDelete
  35. feberet hubby tu...saya geli nk menyedutnyer..x pernah masak lg lauk tu..

    ReplyDelete
  36. tu tanda2 nak jadi blogger tegar tu... atau apa orang panggil... blogger tahap retis gitu... hahahah

    ReplyDelete
  37. MV balik kerja baru sempat kemas umah..

    ReplyDelete
  38. bile mood rajin mari semua kerja menjadi...tapi bile mood M tu datang alamatnye tak bergerak lah kerja... takleh salahkan berblog jugak kan... sebab kite berBW ni bile ade mase free la kan...klu mase free tu mesti semua kerja lain dah settle...betul tak...ni pendapat PC je;)

    ReplyDelete
  39. kak..aku nak request something ni..

    mohon tunjukkan tajuk2 entry kat dalam archive post..senang sikit nak track back entry yg lama2..:D

    *komen ni xde kaitan dgn entry..hehehe*

    ReplyDelete