Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 13 March 2013

Dividen KWSP....jadilah...

Tak pernah menjoin Wordless Wednesday ni.....    Tak de gambar best yang nak ditempekkan.....

2 hari lepas, dapat surat daripada KWSP....... Penyata Ahli Tahun 2012......




Tahun ni, kira tahun kedualah caruman OKje kosong tanpa isi.... huhu.......  Dapat tengok Dividen ajelah......... ( 6.15% daripada jumlah terkumpul )..... jadilah, walaupun tak seberapa.... cukuplah agaknya sebagai bekalan untuk makan minum OKje untuk hari tua kalau panjang umur, sakit kalau boleh mintak dijauhkan, supaya senang nak beribadat......... Syukur Alhamdulilah.....

Sahabat-sahabat budiman semua dah buat penamaan KWSP?..... Jangan ada anak yang tertinggal nanti, maklum le, bukan ke kome semua menambah anak setiap tahun haha.....

Emmmmm..... dah setahun lebih jugak OKje meanam anggur yang tak de hasil tu!!!  hehe...

55 comments:

  1. Alhamdulillah syukur ada juga tabungan hr tua...err,..penama kita takpe..tu penama kwsp suami yg kna xtray tgk..hihihi..mana tau dia bbh nama org yg xdikenali..hihih..bahaya beb !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...betul tu beb....tp harap harap tidaklah....

      Delete
  2. Alhamdulillah...
    Bkn duit ukurankann...yg penting kite sihat tubuh badan dpt buat amal ibadat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ain...kalau duit banyak tp tak sihat pun...tak best jugak...

      Delete
  3. BK lgsg xtau nak buat hahaha..cuma tabug haji je BK nk letak penama

    ReplyDelete
  4. lepas ni ko tanam jagung je Nom...anggur tak sesuai kot...cuaca panas berdeting (bahasa ko ni..jgn mare ha...hehe, ala gurau je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de nak marenya...okjerrrt hehe mungkin jugak tu la...

      Delete
  5. Alamak! apasal tak snap tang jumlah besar penyata tu..rahsia le tu..ada berapa K la agak-agaknya tu..pasti lumayan...alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...part tu rahsialah...namti ko jeles hehe...alah tak de banyak mana pun la...bolehlah....cukup makan kot..

      Delete
  6. samalah kita OKje.UA pun dah nak masuk 5 tahun tiada carman...dividen tuh mungkinlah ade kot..bilalah big boss nk mencarum byk2 spesifik kat akaun pengurus rumah dia nie kan...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...lama dah UA berhenti eh...sepanjang gi Fiji ke UA...tak pe....big boss ambik pokok je dividen bagi kat home manager haha

      Delete
  7. a'ah la... tak buat penama lagi ni... thxs for remind us... :P

    ReplyDelete
  8. kira dah takde baki kat dalam akaun tue sebab dah memilih skim pencen. tak dapat la dividen dia tue lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh cam tu...caruman yg sebelum pilih pencen tu dapat tak kiera...

      Delete
  9. err..da lme x cek..xtau la ade brape..sejak da x kje ni..x amik tau lgsung psl kwsp ni..ngee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg pun ...kalau tak dapat penyata...harus terlupa gak okje

      Delete
  10. dh lamer xcheck....hmmm...nk kna check nie...

    ReplyDelete
  11. kita pn sma akak..pasni xde la potongan kwsp..br sebulan tanpa potongan..tapii..opis lma buat hal, dah 3 bulan tau bos xbayaq kwsp..huhu..sedih

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah.....murah rezeki...

    ReplyDelete
  13. Rezeki tu Kak...
    alamak! belum buat penama KWSP..TQ ingat kan.. nak masuk kan nama dak tumpis tu..hehe..
    Takpe Kak.. jadi suri rumah yg berjaya...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berjaya sebagai suri rumah bila dapat tengok anak anak menjadilah Atie....
      Gi suh kuling buat penamalah Atie...

      Delete
  14. No more KWSP. Amik Pencen.

    ReplyDelete
  15. saya pun belum buat penama kwsp lagi... huhuhu, asyik bertangguh jer... rasanya penama pun masih mak ayah.. kena cepat2 tukar ni :)

    waa byk juga dividen tahun ni... Alhamdulillah, rezeki :)

    ReplyDelete
  16. tahun lepas nak buat penama tu... tapi leceh benor... last2 tertangguh lagi smpi sekarang...

    ReplyDelete
  17. Emmm, boleh tak buat penama by online je. Susah lah nak pergi, jauh, kita ni duduk di Rompin, bekerja di muadzam, mana ada caw KWSP kat tempat ni, kalau nak pergi KWSP kena ke Kuantan, tak pun Mersing, semua jauh2...
    6.15% tu kalau OKje punya kat dalam tu kurang2 100k mesti ada kan... bila time kuarkan nanti boleh lah round2 world... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...dapat keluar pun umur 50 mfm...dah tuo masa tu...gi mekah je le gamaknya haha

      Delete
  18. munna pun tak check lagi..... penyata rasanya sampai kat alamat rumah lama... kena kemaskini data kat kwsp ni

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah still... rezeki tu OKje...

    semalam pun baru dapat penyata... heee... gembira dan bersinar2 mata nampak amaun dalam tu... walaubagaimana OKje..janganlah tunjuk part yang kosong tu... nak tengok part yang ada angka tu... ahakss... cam biasa...bagi dua ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....boleh...boleh...bagi dua part yg 20 henggit...hehe

      Delete
  20. mai jawab soalan...er..sms kat tepon laa..lupa lak dah ada no tepon..hahahaha

    ReplyDelete
  21. ok la kan rezeki tu
    saya dah lama tak berkwsp...

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah oklah tue kak..ada juga simpanan..dah lama tak dtg sini..sorry yea

    ReplyDelete
  23. Ya allah SA masih x tukar penama..belum letak nama anak dara SA lagi...aduhai..entah bila berpeluang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena luangkan masa tu SA...lagi pulak suami hehe

      Delete
  24. nik lak dah 6 bulan menanam anggur ni
    kena start cari keje ni. nak gak nampak kwsp bertambah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...tempat lama nape nik? Tak best ke?

      Delete
  25. Saya belum buat penamaan calon, eh anak. Dengarnya kalau tak letak nama, kita takder nnt dorang ambik jer sumer duit tu kan. Takder la banyak pun, tapi cukup la buat beli nasi lemak air kosong nnt.

    ReplyDelete
  26. hehe..menambah anak setiap tahun..Alhamdulillah..rezeki.

    ReplyDelete
  27. alhamdulillah.rezeki :0

    mesti byk kan :)

    kak, free tak, jom join Ga, nak :)


    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html

    ReplyDelete
  28. bile anggur nak berbuah lagi OKje?hihihi...
    walaupun tanam anggur tapi pulangannya memang lumayan kepada semua ahli keluarga kan...betul tak OKje:)

    ReplyDelete
  29. menambah anak setiap tahun...? hehe...
    alhamdulillah. rezeki... ^_^

    ReplyDelete