Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 12 March 2013

Exclusive...

Hujan lebat betul masa nak menghantar TLBD ke sekolah agama tadi......

Tengok tong sampah kat depan rumah yang OKje buat tadah air hujan sejak dua menjak ni ( sebenarnya terlupa nak bawa masuk, sudahnya sampah gantung kat tombol pintu dapur.....hehe..... ) teringat pulak pada entri Zakiepurvit yang mengenang zaman kecik dia main air hujan yang ditadah guna tong drum......


OKlah..... OKje nak lipat baju yang berlonggok-longgok atas sofa tu....... tapi sebelum tu, layan ajelah  Nasi Lemak yang OKje buat tadi .......

Telur yang tak sempurna bulatnya tu,  dah tentu-tentu ibu dia yang kena makan ni.....


Walaupun tak sempurna sebab tak de kacang tanah dan ikan bilis goreng, walaupun mungkin kurang lemaknya, walaupun entahkan sedap entahkan tidak, TAPI yang membuatkan ianya begitu EXCLUSIVE adalah kerana ia telah dihasilkan dengan penuh kasih sayang dan alunan zikir oleh insan yang bernama IBU........... ececeh OKje .....hehe....
             

53 comments:

  1. harus aq yang komen dulu ni...sedapnya nasi lemak ko Nom, buat aq teringin sangat dah ni...post makanan ko buat mmg terbaik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah teringin...esok beli ajelah...hehe

      Delete
  2. Ecececeh..
    Janganlah risau kak..
    Macam mana pun, masakan emak lah yang tersedap dan terbaik sekali....
    Serious AJ cakap....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...tak risau pun AJ...sedap ke tak sedap diaorg kena ngap jugak....hehe

      Delete
  3. nasi lemak tu menu pagi merangkap tengahari ke Nom..

    ReplyDelete
  4. alahaii akak kn saje tau..dah terliur tengok nasi lomak tu..huhu..malas lak nk buat..pos sikit akak..

    akak, klo rajen join la. tag sini
    http://cikzaniff.blogspot.com/2013/03/segmen-saya-suka-makan.html

    ReplyDelete
  5. klu rumah kampung dulu letak tempayan kat bucu atap tu..rumah kak zu sekarang pun ada bucu atap..klu hujan mmg laju air terjun..

    ReplyDelete
  6. air tangan emak..memang terbaik...

    ReplyDelete
  7. ditambah dengan zikir....terbaik sangat tu Nom...

    ReplyDelete
  8. ish..akak laila kita komen dl laaa...ekekeke..nak tanya soklan samalah..nasi lemak tu makan pagi terus ke tgh hari ke..jgn sampai ke malam sudah..hihihi..sapa yg suka makan ayam upin ipin tuu..TLBD ker...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa ke henya...mmg merangkap mlm sekali...buat tengaharilah beb!..tak de le teman rajin nk masak malam heh! Hehe

      Delete
    2. Kalau ada nasi lemak lebih meriah ada ayam upin ipin tu...bukan TLBD saja yg suka, mak TLBD pun suka haha

      Delete
  9. fuhhhhh memang exclusive & terbaik dari ladang lah OKje hehehe

    ReplyDelete
  10. Yeah its so exclusive sis! Nmpk sedap je.

    ReplyDelete
  11. nasik lemak tu.. perghhh... deqla kalo entri psl makanan laju je nk komen.. hahahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang eh Deqla....tulis sedap je walau nampak takkk...haha..

      Delete
  12. Baru semalam I buat nasi lemak. Hehehehee so cubaan Okje untuk buat I terliur tak berjaya kali ni, try harder :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho...buat cucur penyeramlah pulak....

      Delete
  13. kdg2 begitlah dlm semangatnya kita bermasak..ade jgk yg tak perfectnya...alaaa yg penting air tangan kita utk anak2 n suami kita ka..OK jerr:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a....alah diaorang pun tak perasan tak perfectnya UA...mcm kacang tanah tu diaorg bukan suka pun...

      Delete
  14. sambal tu nmpk sgt menarikla..perfect ngan merahnya.ibu yg msk mesti dap dap..

    ReplyDelete
  15. la la la la... adehhhh... sakit peyut...tulun tulun...sakit peyut...pedihnya...merengat2... hu hu hu... ubat dia makan nasi lemak jer... heeee.... ^_^ (cam biasa...bak meh sini pos sikit... cepat gi tau alamat rumah... lepas kerja ni nanti fly gi sana...wakakaka)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...meh le datang....hehe...agaknya kalau kita jumpa macamana eh Farah ...malu malu kucing gamaknya....

      Delete
  16. sedAp nyer nc lemak..mmg feberet saya..seminggu 3 kali mst nk mkn..kdg2 tu buat..tp lebih ke beli je..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje jarang makan nasi lemak M3h...kalau ada pun sekali dlm seminggu..itupun jarang jarang...

      Delete
  17. sodapnya nasi lemak tu.....mmg terbaikkk colornye :)

    ReplyDelete
  18. zikir apa ketika masak tu ..
    boleh la share sama ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah....tak delah zikir apa pun Aby....bismilah, selawat, ayat shifa'....tu je...kadang tu terlupa jugak...hehe...

      Delete
  19. Lapar nengok nasi lemak mlm2 ni..
    mesti sedap ni sebab di masak dgn penuh kasih syg & cinta.. bertuah lah anak2 sbb ada Ibu yg rajin masak..hihi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...mana ada Atie....time rajin je tu...

      Delete
  20. kira ada "hujan" tolong cuci tong sampah tu la ya...bagus2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a nim...tak yah susah susah nk cuci...

      Delete
  21. assalamualaikum ... air tangan ibu tu lebih berkat . Nak cikit ... yum yum

    ReplyDelete
  22. sedapnya nampak nasi lemak tu... haih... nak buat nasi lemak juga la esok...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...tulah...kdg tu tgk pic org dah buatkan kita nk buat keesokannya kan Nora..

      Delete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. jgn nanti anak okje pulak buat mandi air tong tu..hehe..

    kakzana punya kainbaju dah melempah ruah keluar dari bakul, tunggu petang atau mlm baru nak lipat.
    knpa eh tak boleh komen guna lappy? ada yg tak kena kot lappy okje tu? kakzana punya pc ok,lappy ok, tablet pun ok je..hehe..cuba check ada yg tak betul kot.
    oh ye, apa kata kakzana letak link okje kat sidebar blog, tukar suka sama suka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. entahlah...blog ZH ngan M3H...tak boleh komen....so far blog lain ok je...
      Boleh je nk tukar url...

      Delete
  25. sedapnya telur tue kalau makan ngan kicap. mkn telur ngn kicap lalu mkan nasi ngn kicap xlalu dah heeee

    ReplyDelete
  26. Perghhh cantik dah presentation tu dan berjaya membuatkan air liur ni meleleh... tapi rasanya ajelah yang tak tahu.. Hehehe, tapi kalau dah didepan mata, jangan berkira sedap ke idak.. Makan aje lah. :)

    ReplyDelete
  27. sedapnya nasi lemak

    best la kalau hujan .kat sini hujan jugak tapi jrg2. lebih pada panas.

    ReplyDelete
  28. Tadah air hujan..seronoknya..hehe. Sedapnya nasi lemak..saya tak suka letak kacang.. Makan nasi dengan sambal dia je pun dah sedap sangat..ohh..baru saya ingat, dah lama tak makan..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...diet eh Aini...sama mcm anak okje...tak suka kacang jugak...

      Delete
  29. betul tu...masakan dengan penug kasih sayang lagi best kan walaupan tak exclusive mcm kat kedai...

    Lame dah tak masak nasi lemak kat rumah....beli je sokmo klu nasi lemak ni...
    terliur la plak...msk kat PC skit blh?hehe;)

    ReplyDelete
  30. best nasi lemak... time tak berapa sihat nilah, orang pakat post makanan best2...
    jeles tau...

    ReplyDelete