Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 20 March 2013

'MAK ANAK' punya selera!

Sorilah kalau ada yang boring baca entri ni yeh.........

Entah kenapa sejak dua menjak ni, OKje dah ketandusan idea yang kronik, tengok ajelah entri-entri yang ada tu..... macam hambar je kan?  Betul tak? OKje yang menulis pun rasa gitu, apatah lagi orang yang membacanya!

( Cit! Perasan betullah OKje ni....... kot-kot dulu lagi dah memang hambarnya! hehe...... apa-apalah labuuuu.....)

Inilah masalah kat rumah OKje, bila menu tu, tekak maknya je yang lebih mengidam....... anak-anak macam boikot je gayanya.......    Itulah jugak nasib Ubi Godog hari tu....... hehe.......  Pagi ni dah bertukar rupa! Jadi cenggitulah ( pinjam feveret word Cik Puan Besarbubblynotes ) pulak .......


Ubi godog yang berlebih tu, OKje tumiskan dengan bawang putih, bawang merah, belacan, serbuk ketumbar, jintan manis, jintas putih, ikan bilis, udang kering dan garam gula secukup rasa! Jadilah Ubi OKjer! haha......
Pergh!!!! Memang sedap beb........ wa sorang je yg terangkat! hehe.....

Harap-harapnya dapat memancing selera mereka kali ni !

Tapi tengok gayanya, HARUS 'Mak Anak' jugak yang lebihnya ni ....... sebab, ni pun feveret dia jugak hehe.....

Sabau ajelah anak-anak...... sesekali kena jugak ikut selera 'orang tu'... ahaks!........


43 comments:

  1. adeh...x bekpes lagi ni... nak lah sikit... ^_^

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Alah serdak benda alah tulah AJ...

      Delete
  3. Yang ubi godog ttansform nie panggil aper lak okje..heheh.. takper sebab mak yg penat2 buat, ikutlah selera mak sekali sekala kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lupa pulak nk bagi nama UA...hehe...sebenarnya okje panggil ubi ungkep...

      Delete
  4. Hahaha..Ubi gadok yg jadi ubi versi OKje..
    bagus lah Kak.. tak membazir..hehe..
    sy pun suka ni klu mcm ni..lgi selera nak makan..
    anak2 ikut tekak 'omak' lah hari ni..haha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atie.....kuasa veto ditangan omak eh kalau big bosss tak de...hehe

      Delete
  5. menarik jer bila dah jadik.. :D

    ReplyDelete
  6. pandainya okjer masak, sebijik cam rendang ayam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...macam rendang ayam eh UA...hehe

      Delete
  7. wahhhh ubi gadong da di transform..
    hebak lah Okje mcm master chep :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...hebat apanya....modified je tu lebihnya zaza...

      Delete
  8. saya cadangkan,..sis bg nama pada masakan ayam tuu,...anak teruja nak makan kalau letak nama yang best...kikikiik..
    izan xmasak lagi,..hah jenuh dok gogle cr edie..

    lor,..ubi tu dah ditumiskan pulak..kreatif...hehhe..janji boleh makan,...asal jgn sakit perut sudah..kikiikk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah cipta dah nama menu tu...ok?..
      Alhamdulilah....so far jarang sakit perut bila makan yg di modified tu hehe

      Delete
  9. Sedapnya......tp x pernah pulak mkn ubi tumis ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cubalah Mia..gerenti sedap hehe...

      Delete
  10. assalamualaikum ... saya pun ketandusan idea ... nasib baik hari rabu ... ubi ni bila balik kg , saya selalu sira sambal ikan bilis / kari ... memang sedap untuk minum petang ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah MN...buh kari pun sedapkan...

      Delete
  11. resepi baru ke kak..x pernah dgr lg ubi godog tu..ngee..tp nampak cm sedap jer tu

    ReplyDelete
  12. tgok entry ni di ambang lunch...kroncong dah ni..

    ReplyDelete
  13. cuba tunjuk sikit ubi gondong tu lagu mana?

    ingatkan rendang tadi..tetiba je terbuka selera

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan gondonglah knor godog...godog tu ckp jawa...cakap BM rebus...hehe...

      Cubalah knor...

      Delete
  14. mcm2 resepi ekk...tapi kalau tak cuba tak tahu, nak kena cuba buat juga ni..

    ReplyDelete
  15. Eh.. ada n3 baru rupanya.. rasanya intai pagi tadi tak dak, lepas tu tak refresh then terus je bagi komen baru.. hehehe..
    Tak pernah tahu pun boleh masak ubi ni jadi cegini.. betul2 best ke OKje.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje sukalah....tak taulah pulak awak mfm...

      Delete
  16. nmpk mcm sedap jerk..xpernah cuba lg msk ubi mcm gini..

    ReplyDelete
  17. hahhahhha, sedap tu kak..bak skit..

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. Ubi yg ditumis dgn rempah ratus...

      Delete
  19. mana ada hambar.. ok la entri okje.. perghhh sodap tuh!!

    ReplyDelete
  20. Sedapnya..ubi ke kak? hehe..nampak macam ayam..yummy.

    ReplyDelete
  21. macam transformer pulak ubi godog tu yer...boleh bertukar ruper..kah3;p

    ReplyDelete
  22. kak, entry akak ni byk sgt la..penat tau aku nak catch up balik..kesian la kat aku yg terkejar2 nih..hehehe

    ReplyDelete