Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 5 April 2013

Nikmat makan....

Betullah kata orang........ kalau perut tu tengah lapar, letak apa depan mata mesti habis......hehe...... Apatah lagi benda yang diidam-idamkan...... tak gitu kome?.......

Al-kisahnya  masa berbuka semalamlah ......

Bukan ke Nasi Lemak Ayam Goreng Berempah yang disebut sejak pagi semalam oleh 'ORANG TU' hehe......  Memang sungguh bagai di katalah 'ORANG ITU' mendapatkannya petang semalam......

Nasi Lemak Ayam Goreng Berempah!
2 bungkus untuk 2 beranak @ RM7.00, TLBD tak mo dia nak Nasi Ayam KFC......

Oleh sebab roti yang masih berbaki tu dah sampai tamat tempohnya, cer kita transformkan dia menjadi PUDING ROTI........ ( jangan gelakkan yeh........ ini ajelah antara kuih yang mak tahu buat, sebab tulah selalu ulang tayang kuih yang sama .......haha......)


Moral of the Story....... 
Cepat-cepatlah ganti puasa........( eh? ada kena mengena ke?  hehe....)  bukan apa, kalau makan ketika waktu tengah lapar, NIKMATNYA memang tidak terkata! 
Pergh! Memang mabeles..... nasi lemak je punnnn.....

41 comments:

  1. NAPE XDE TJUK KAKA ? HOHO ..

    SODAPPPPNYE .. MINTAK SIKIT . HIKHIK

    PERGHHH .. JOM SAME2 KITE GNTI POSE KAK . HIHI

    ReplyDelete
  2. Sebenarnya autopublished tu...baru perasan lagu ni hehe...dah buh dah Deq...

    ReplyDelete
  3. Hp nikan kita type lain, pandai pandai je dia tukar word lain...nampak tu tulis pagi dia lagu lagu...citt....

    ReplyDelete
    Replies
    1. HOKHOK .. HANDESSS .. KAK . CANE NK WAT AUTO PUBLISH ERK . XRETI . AJORKN PLES

      Delete
  4. Salam morning akk..singgah pagi sini nak makan nc lemak..he3..
    Err m3h baru cadang2 nak ganti pose..biler nak ganti tak tau..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. M3h...nasi lemak tu dh selamat duk dlm perut semalam lagi haha...
      Buatlah sikit sikit...seminggu sehari ke...sempat lagi ni...

      Delete
  5. Ya Allah..puasa ku belum berganti !!!.. ish nak kena pulun ni nnt..harap dapat selesaikan segera.....next week..sbb belum minta izin hubby,..ehe..

    wah..kite pun suka puding roti tu ,.laling.. nasi ayam lagi kiteer suka,..er napa lak asyik sama jer suke nih ?? hiihhi..

    hai mlm nie..g celebrate kat mana tuu ??..pssst pssst

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isteri mithali tu....hehe
      Kalau byk suka tu masalah namanya....sebab kalau makan sekali nanti berebut! Haha...
      Laling ...itu olang as...keje ini ali maa... macam mana may makan....esoklah makan busat! Hehe....

      Delete
  6. Alhamdulillah nikmatnya bkak posa ngan nasi lemak ayam goreng berempah tuh...alaa..okje baru mengingatkan kita yg belum byr posa nie...camaner err..nak posa sure dah tak tahan lapar nie dah dkt2 nie..takut kebulur lak baby kat dalam..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena refer kitablah
      UA kalau gitu....atau tanya ustaz...

      Delete
  7. tengok gambar di atas tu, terasa lapar le pulak, jom kita bersarapan.. (mgkn Okjer posa kot, maaf....)

    ReplyDelete
  8. Sedapnya nasi lemak ayam berempah tu Kak..
    terasa nak belajar masak ayam berempah plak..hehe..
    betul tu Kak nikmat makan bila berbuka puasa..
    sy dah lama ganti puasa..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagusnya Atie.....cepat ganti puasa....

      Delete
  9. Betullah kalau lapar apa pun sedap. Sebab itu mereka yg kebulur di somalia tu sanggup makan rumput tepi jalan (sedih kan...)

    Bersyukur nikmat nasi dgn ayam berempah kakak yg tak lapar pun rasa macam nak juga nie:)

    ReplyDelete
  10. hahaha , taw takpe , nikmat berpuasa tuh , orang yang berpuasa je taw :P ehe ..

    ReplyDelete
  11. berselera akak ye..slmt berpuasa ye..:)

    ReplyDelete
  12. TLBD tu nampak gayanya memang peminat tegar KFC tu OKje... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Farah.....okje pun senang jugak hehe...kalau malas masak beli KFC je tuk dia...

      Delete
  13. yummy...tertunai jugak hajat yea...puding rti mmg fav rietta...hari hari pown bleh mkn..dengan syarat..jgn terlalu manis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a.... puashati okje...tulah kadang tu malas buat sos kastard...tp semalam rajinlah pulak...

      Delete
  14. nak ganti puasa.. nak ganti puasa sebab ada lagi 4 hr...
    nak makan puding roti gak..

    ReplyDelete
  15. tgh2 lapo ni tgk makanan plak. mau leleh air liur mama

    ReplyDelete
  16. kalo deqla time lapar sgt x kisah la sedap ke tak mmg belasah smpai habis..tp merungut gak la kalo tak sedap...hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....betul tu okje pun rajin komplen gak hehe..

      Delete
  17. Betul2 nikmat berbuka puasa dengan makanan camtu....

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah, saya pun baru jer habis ganti.. skrang dah masuk spring, siang pun dah makin panjang... nasib baik sempat ganti bulan lepas.. hihihi

    ReplyDelete
  19. sedapnya nasi lemak berempah ni..kita pernah makan sekali..dia kukus nasi tu and sambal dia mak oiii sedapnya..cukup segala rempah..rasa nak pulak tiba-tiba...and that puding tu creamy giler..sure yummy kan OKje...

    ReplyDelete
  20. Sedap plak tgk ns lemak aym grg rempah nie..dah lama x mkn ns lemak..uhuhuhu

    ReplyDelete
  21. dah lama tak makan nasi lemak..akak buat sta tetiba teringin nak makan..

    *selamat harilahir ye kak..
    sy doakan semoga akak dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..aamiin

    ReplyDelete
  22. Tengah lapau...semuanya sedap..hihihihi

    ReplyDelete
  23. nyummmm222.. sedapnya.. nak try la buat puding roti

    ReplyDelete
  24. Baru nak komen, "rajinnya orang tu pose, patutlah awet muda". Rupanya ganti pose, kuikuikui.... Kita ganti pose dulu sebelum pose 6, sebab tu kekadang tak sempat abiskan pose 6, tapi janji yang wajib beres dulu. Hehe, kalau tak buat gitu, emm alamatnya bulan depan nak start pose bulan ni baru sibuk nak menganti..

    ReplyDelete
  25. Nikmatnye dapat makan kan. Sy x suka puding roti. Sy lagi sehari nak ganti pose. Entah bila lah tu.

    ReplyDelete
  26. sedapnya puding roti tu..lama tak mkn..:)

    ReplyDelete
  27. Perghhh..
    kalau kena nasi lemak ayam ni, mata sure mengantuk je lepas tu kan kan kan... =D

    ReplyDelete
  28. PC pun blh hbs lagi ganti pose ni...nak kena gnti cpt2 gak ni...bln pose dah nak dekat ni

    ReplyDelete