Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 1 April 2013

Bonus masa....

Sekejap je dah masuk bulan Aprilkan.......


Hari tu masa OKje pegi AEON, OKje terjumpa dengan ex-office mate. Dia kata mungkin BONUS masuk bulan ni......

MATA KUCINGlah jadinya, bila mak dengar! haha.......... dahlah baru lepas berposing sakan.

Startlah mak mengimbau kenangan lama ni! hehe........

Memang pun dalam bulan-bulan macam nilah biasanya ex-company bagi bonus, increement dan promotion kalau ada. Memang kayalah mereka awal-awal tahun macam ni.......  

Dengar cerita, bonus tahun ni lebat, 3 bulan tuuu........ wah memang lumayanlah, berbanding tahun-tahun masa OKje kerja dulu........... Nak buat macamana bukan rezeki mak. Tak mengapalah, rezeki mereka....... ( Macam sedih je bunyinya!!! huhu.... )
OKje sayang.....  apa yang nak sentap ni, mak kan dah lama tanam anggur mak!..... hehe...

Biarlah mereka dapat bonus berbulan pun, biarlah mereka dapat duit berkepul-kepul pun, ......... semua tu tak sama harganya dengan masa yang OKje dapat sekarang...... Tak payah berdepan dengan jammed, tak payah berdepan dengan stress dan dapat bersantai sesuka hati di Rumahku Syurgaku .....

Dipendikkan cerita, OKje dapat BONUS MASA pun jadiklah.....haha  

'OKje, bukan mudah untuk mengecapi semua kemanisan dalam satu masa, ada masanya, kamu harus mngucapkan selamat tinggal kepada kemanisan itu untuk mendapatkan kebahagiaan yang lain!'

Adakah ayat-ayat ni hanya untuk mengcomfortkan diri je? ....haha..... Entahlah.....


35 comments:

  1. hehehehe , okje jeles yerr , hehehehe ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedikit jeles hehe mula mula je pas tu dah look balik...haha..

      Delete
  2. Jeles ye kak......
    Takpelah, rezeki akak sampai situ je kat ex-company tu.....
    Bonus masa pun okay apa..... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe tak delah Aj...saja je....
      Betul tu bonus masa lagi bestkan...

      Delete
  3. Sabor je la. saya pun ada hati nak benti keje. Tp seriau kalau pk bila benti nanti x de gaji x de bonus. Husben pun x bagi benti. Redho je la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje tak mo keje pun IL biarpun bonus 10 bulan hehe...

      Delete
  4. Morning OKje..
    betul tu.. lagi berharga dapat spend masa utk keluarga.. ermm bilalah zaza dpt bonus masa mcm OKje kann huhu :p

    ReplyDelete
  5. Bonus daripada Allah itu adalah yang terbaik...Nom...

    ReplyDelete
  6. kerja kat rumah lagi best pada kerja kat ofis..huhu

    ReplyDelete
  7. gunakan masa yang ada sekarang sebaik-baiknya...

    ReplyDelete
  8. he3..duk umah mmg byk mase kan..psst3..
    kak jgn lupa bg details kt entri saya td

    ReplyDelete
  9. 3 bulan gaji, wowwwww berstnya..

    ReplyDelete
  10. jangan tak tau! ramai wanita yang bekerja yang jeles dengan surirumah... Bonus masa tu tepat sekali :)

    ReplyDelete
  11. dok rmh banyak masa dgn anak n suami lg best laaa..hihihi..mmg duit pun penting tapi,..nak wat camana kan..makan anggur cicah coklat pun sodap..hihiihih..

    ReplyDelete
  12. setiap orang ada bahagian rezekinya memasing. betul la tue okje dapat rezeki masa dengan keluarga yg lebih dari org lain ;)

    ReplyDelete
  13. kerja kat rumah best tapi sgt penat..

    pahalanya byk..kalau kita luhur dan ikhlas

    ReplyDelete
  14. Okje.....lamanya xberi komen di sini...actually Cik P.A. jeles tau dgn Okje sbbnya keje kat rmh xdela stress sgt mcm Cik P.A. yg kena jaga kepala2 orang...hahaahhaa

    ReplyDelete
  15. bonus masa tu lebih bermakna OKje...ekekekeke... *_^ tapi kalau dapat bonus yang itu pun occay gaks... plus2 bonusnya...

    ReplyDelete
  16. Memang bonus masa tu yang susah dapat sebenarnya....saya pun baru jak dapat bonus bulan ni, dah abiss cuti sekolah tu pun...hehehe

    ReplyDelete
  17. setuju sangat OKje.... masa bersama keluarga pun bernilai juga, lagi besar balasanya di akhirat sana... Tunggu bonus akhirat yg abadi :)

    ReplyDelete
  18. Kerja rumah lg seronok...kita jadi bos..tak ada sapa nk bising2 kalau kerja tak disiap...

    ReplyDelete
  19. wahhh bestnye... mata kucing tu camne okje? cer buat nk tgk..hahhaa...

    ReplyDelete
  20. kak ni lama verangan nak dok rumah goyang kaki...huhu...

    ReplyDelete
  21. KA pun ada juga berkira2 nk duduk rumah aje,,, tp mmg tak tau ler bila !hehehe

    ReplyDelete
  22. Erm..tu la masa pegi Supermarket smlm ramai sgt.. tup2 tanya kawan depa cakap Felda kuar bonus kot..sini kan ramai2 org2 Felda yg kaya2..
    Kak.. akak duk rumah membesarkan anak2, masak utk mrk, menjaga kebajikan suami lagi byk pahala yg akak dapat.. duit hanya bonus dunia, tapi akak lagi dpt bonus akhirat..insyaAllah..amin! :)

    ReplyDelete
  23. Yang penting sekali Hainom OKjer boleh follow up anak2..
    Dan lagi terpenting...boleh blogwalking..kikikik

    ReplyDelete
  24. setuju dgn ayat kat perenggan bawah tu...kadang2 kita kena buat pilihan yg terbaik utk kita. Mungkin ke dua-dua pilihan yang ada adalah yg baik utk kita tapi pilihlah yg terbaik dan menjanjikan kebahagiaan yg sebenarnya... PC pun hadapi perkara yg sama skg ni...berhadapan dgn dua pilihan yg perlu di buat di mana kesemuanya mempunyai kesan yg baik kepada diri tetapi dari sudut yg berbeza...
    so, yg penting kita perlu pilih yg terbaik antara yg terbaik utk kita dan family kite:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pening jugak nak memilih yang terbaikkan PC...
      Pasal bonus tu kejam mata ajelah ....hehe

      Delete
  25. masa bersama keluarga jauh lebih berharga... :)

    ReplyDelete
  26. kira bonus suami pun cukuplah okje kan..

    ReplyDelete
  27. Tak pe bonus dari company tak da, janji masa dengan anak2 tu ada.. lagi mahal tapi tak nampak lagi, tunggu neneanti baru dapat lihat hasil sahamnya OKje..

    Tapi bonus2 gak, baru perasan, baru 4 hari tak datang menjenguk, nama kita dah kena kick out dari list tu... arghhhh... tak leh jadi ni..

    ReplyDelete
  28. First time dgr word bonus masa.tq kak.betul tu,masa berkualiti bersama famili lebih oenting dr segala galanya

    ReplyDelete
  29. xpe..kite housewife nih banyak dapat bonus..hehehehe

    ReplyDelete