Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 11 April 2013

CRAB STICK koyak...

Duk leka menyiapkan 'SESUATU' yang nak dipos tu sampai tak sedar dah pukul 9.......
In sha allah OKje akan poskan hari Sabtu ni yeh....

Semalam, anak-anak tanya...... 'Petang ni ibu masak apa?'.......
Bukan dah masak ke tengahari ??? Mentang-mentanglah tengahari semalam OKje goreng ayam je. Adalah mee kuning lebih tu OKje supkan      ( kurang sukalah agaknya mee sup ni ) ........ Sambal telur petang sebelumnya pun masih banyak sebab Arjuna tak makan kat rumah.......

Bila dah menanya gitu ......... ligatlah kepala otak ni fikir menu yang senang dan mudah untuk menambah....
Akhirnya jadilah benda ni.....

Nasi Goreng je....... ngan CRAB STICK
CRAB STICK koyak tu sebenarnya teringat kat entri  Zaza Abdul latif ...... tu yang tiru tu hehe....
Sebab........ tak pernah terfikir pun nak koyakkan cenggitu dan goreng ....... Selalunya duk buat seketul gitu je.....

Dulu, selalu jugak beli CRAB STICK tu sebab TLBD suka sampailah dia jemu....... Ingatkan bila lama tak makan, datang balik seleranya.......

Tapi tak jugak...... tang CRAB STICK tu masuk mulut OKje akhirnya!....... haha....






32 comments:

  1. singgah pg cini..menu baru ke ni..mesti sedap..

    ReplyDelete
  2. Baru tau pulak crab stick ne boleh di koyakkan..selalu nye cik goreng bulat2 jugak.senang sikit keje.(padahal malas)hhahahaha

    ReplyDelete
  3. Tak pernah lagi msk crab stick koyak2 camni...lepas ni nak cubalah...hehe

    ReplyDelete
  4. Rasanya kalau koyakkan gitu lagi sedap kan okje cam nipis sket gitu...:)

    ReplyDelete
  5. yummylicious... bak cket? ekekeke...

    ReplyDelete
  6. koyak before goreng ke kak OKje?

    ReplyDelete
  7. Heeeee terharunya bila baca..
    Thanks OKje.. bohon share entry ni ke blog saya buleh? hehehe

    ReplyDelete
  8. look yummmy to me....suka la....akk ni pndai msak...walau akk ckp simple...bila rietta tgk, terliur taw...eeeh crab stick crik crik?xpernah terfikir lak rietta....rietta biasa kerat dua jer...

    ReplyDelete
  9. perghh nasik goreng je pun nmpk sedap la kak okje! ;)

    ReplyDelete
  10. hmm , nampak sedap and mesti sedapp

    ReplyDelete
  11. nampak menarik.. nanti boleh cuba ni.. ;)

    ReplyDelete
  12. nmpk sedap..blhlah tiru gak nnt :D

    ReplyDelete
  13. Lebih suka makan begitu sahaja...dicarik2, halus jadinya...macam dah xde rase pula. Tapi idea bagus utk semua dpt merasa...

    ReplyDelete
  14. xpnh mkn plak crab stick tu..huhuhu

    ReplyDelete
  15. nampak mcm sgt sedappp tu

    ReplyDelete
  16. Ada org buat macam keropok tau crab stick tu hainom. Kakak tapi belum pernah buat lagi. Tengok org makan macam sedap. Anak-anak memang cepat jemu itu yg selalu mak/ayah jadi mangsa tukang habiskan sebab sayang..

    ReplyDelete
  17. http://eyrrazerra.blogspot.com/2013/04/segmen-cerita-saya-paling-ohsem-by.html

    Mari join segmen yang Eyrra buat ni... Jom menjadi pengarah filem dalam segmen Eyrra ni.. Buat entry yang ringkas n padat jalan ceritanya... Mari mari mencuba... siapa kah cerita yang paling ohsem antara-antara blogger yang join segmen Eyrra ni...

    ReplyDelete
  18. Bak le sini sikit..
    Nyum nyum... =D

    ReplyDelete
  19. Oh tq Mak tuk resepi yang sangat mudah dan convenience ni, dan dah melawat pun tapak asal pengkongsi resepi ni. Rugilah budak TLBD tu, kalau saya lah, hahaha... Pantang ada terus ngap..

    ReplyDelete
  20. wah..kan main cerewet gak ler anak sis tu ehe... sama cam mia lah tuu..sekarang makan dah memillih...

    hebat gak sis masak yer..bestnyer nampak sedak sangat tuu....deko pun menarik

    ReplyDelete
  21. terliur ambe tgk nasi goreng tu..dahlah tak mkn lagi pagi ni...duk ngadap komputer ni hah...hahaha;p

    ReplyDelete
  22. Anak sy lun suka sgt ns goreng. Hari2 suruh neneknya masak ns goreng. Kita pulak yg naik jemu.

    ReplyDelete
  23. Wah, sedapnya nmpk... yum yum...

    ReplyDelete
  24. Menu yg diubahsuai... Sodap!!!!

    ReplyDelete
  25. waah!mmg tak pernah terfikir nak buat crab stick koyak ni.tq share!

    ReplyDelete