Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 11 June 2013

Arwah ABAH....

Bila balik daripada blog CINNAMON, baca entri kisah anak dan abah........ terus teringat dengan ARWAH ABAH.....

Abah dah meninggal lama dah...... tahun 1999, masa tu Angry bird kecik lagi!......
Oleh kerana OKje ni anak bongsu, OKje kurang merasai kesusahan kalau dibandingkan zaman kakak dan abang OKje.

Dalam bab 'kecengihan' ni, menurut kakak-kakak OKje, ABAH memang cool kalau dibandingkan dengan mak. Sangat sporting dengan anak-anak perempuan. Tapi dalam cool-cool ABAH tu, sebagai ketua keluarga ada jugak egonyakan....... dan walaupun OKje anak bongsu, tak lepas jugak dari kena 'UPAH'!

Bukan dapat 'UPAH' Chicken Grill Mushroom, macam TLBD tu ( mana ada benda gini zaman dulu.....)  hehe........ 'UPAH ABAH' memang lain dari yang lain! Bukan rotan macam cerita  CINNAMON tu, tapi LUDAH!

Ha....... baru tau macamana seriknya kena ludah! hehe ........ Bukak mulut ludah dalam mulut!

Itulahkan...... setiap ABAH ada cara memasing nak mengajar anak,....... bukan niat nak menyakiti tapi nak membetulkan anak.

Baby tu Angry Bird masa kecik...... kalau tak silap 6 bulan lepas ni ABAH meninggal....
ABAH....... I LUV U...... Terima kasih kerana memberikan kasih sayang pada orang........ Maaf BAH....... sebab kadang-kadang orang lupa sedekahkan Al-Fatihah untuk ABAH......... Moga lepas ni orang takkan lupa lagi......

Al-Fatihah untuk ABAH......


38 comments:

  1. alfatihah untuk abah okje dan juga arwah bapak kak zu..dekat nak ramadhan ni ingatan utk yg telah pergi makin menjadi jadi..

    ReplyDelete
  2. alfatihah...
    abah kita pun dah ada jugak...mmg rindu bila teringat saat2 bersama dgn abah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke Ain....Moga kita tak akan pernah lupa utk sedekahkan Al- Fatihah buat mereka!

      Delete
  3. Al-Fatihah untuk arwah abah okje....

    ReplyDelete
  4. Alfatihah ...
    Kedengarannya macam tegas sgt yer abah okje tuh..kalau bg punishment gitu mmg serik agaknya kan..kalau dibuat gitu kat budak2 skrang..tah apa reaksi mrk kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bertempat UA....Okje tidur ngan abah tau....Masa kecik kecik siap berdukung lagi kalau nak mandi sebelum gi sekolah!...anak bongsu katakan...hehe

      Delete
  5. deqla pun anak bongsu jugak... sama la x rasa sgt susahnya hidup mereka dulu...huhuhu.. Al-fatihah buat arwah abah kak okje.. jugak buat arwah ayah deqla.. kite anak yatim kak.. hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh Deqla anak yatim jugak eh.... Mai kepala okje nak usap....huhu

      Delete
  6. Dinda... lumrahnya bila kena denda bagaikan org itu 'jahat' tetapi disebalik denda itu ada motif utk jadikan waris tinggalannya anak-anak yg sempurna. Syukur anak-anak semua jadi insan yg dikehendaki kan..

    Jgn lupa doakan mak (walau masih ada lagi) dan abah selalu - tak boleh tidak!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kanda kerana mengingatkan dinda.....
      Tak ada insan yg bernama emak abah di dunia ini membenci zuriatnya..... Kan kanda...

      Delete
  7. huhuhu...!!! nape buat entry pasal ni... sedih... secara otomatiknya air mata ni gugur... rindu juga kat arwah bapa sya.. huhuhu Al fatihah...

    ReplyDelete
  8. al-fatihah..
    syukur saya masih mempunyai ayah..
    supaya saya lebih menghargai beliau sekrg dan selamanya..inshaAllah..^^

    ReplyDelete
  9. izan masih ada ayahda... cool dari dulu sampai sekrang tak pernah meninggi suara.. mmg penyabar sungguh... huhu...

    mg arwah abah sis tenang disana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Izan.....
      Mesti anak dia menurun ayah ni, kool memanjang!

      Delete
  10. Sedeynye...miss mereka yg telah pergi....huhuhu...

    ReplyDelete
  11. huwaa, tak nak imagine cara UPAH tu... Okje mmg pernah kena ke?
    Arwah ayah saya pun garang... hingga hari ni ada lagi tau bekas kena cubit... taip kali tgk, mesti teringat kat arwah ayah saya... moga arwah ayah kita tenang di sana, al-fatihah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernahlah jugak merasa masa kecik kecik dulu.... Hehe
      Tapi taklah garang memanjang Bijen, garang bertempat....
      Yelah Bijen moga arwah ayah kita damai di sana....

      Delete
  12. tetiba teringat arwah abah ... al - fatihah

    ReplyDelete
  13. Alfatihah buat arwah abah OKje..

    ReplyDelete
  14. Alfatihah untuk arwah abah OKje and arwah abah kita jugak..

    ReplyDelete
  15. So touching post OKje. Qaseh syg abah...

    ReplyDelete
  16. al fatihah buat ayahandaku juga...

    ReplyDelete
  17. Al-Fatihah buat Abah Akak..
    sedih plak.. atie pun tetiba rindu arwah bapa.. Al-Fatihah jgk...

    ReplyDelete
  18. innalillahiwa innailaihirojiun.... Moga Arwah abah okje baik2 saja di sana.... dan moga ditempatkan bersama para solihin... Amin... Al-Fatihah

    ReplyDelete