Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 5 June 2013

CHAR KWAY TEOW Port Dickson

CHAR KWAY TEOW Port Dickson.......

Udang 3 ekor je, kalau NAK 10 EKOR tangkap sendiri....... 
Tak payah berangan nak cari KERANG, sebab memang TAK DE.....
Harga RM5 henggit, tapi kalau nak special RM7 henggit.....
 Kalau NAK MURAH masak sendiri........ hehe....


Makan di tepi pantai hinggakan BULU KENING melentik-lentik dihembus bayu laut walaupun 
cuaca masa ni, 
MASYAALLAH....... sangat panaslahhhh! 


Tapi nasib baik CHAR KUEY TEOW dia LAZAT....... hehe.....

Nak berjalan dah ni..... byeeee......

46 comments:

  1. makan luar lagi, untungnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....yg untung TLBD le UA....dia kan suka cukur ayah dia hehe....

      Delete
  2. Char kuey teow di Mali's, Setapak pun sedap gak. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke?.... jarang sampai Setapak kakcik

      Delete
  3. kat PD tu kat mana?? kat tepi pantai ker?? ke.. kat kwsn parking tu.. mengiurkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah dekat car park area pantai tu....gerai lori , opposite hotel Sri Malaysia, kalau tak silap....

      Delete
  4. nasib baik bukan peminat CHAR KWAY TEOW..kalau tak...huuhuh..er....masih kat PD kew

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak delah.....ni cerita hari Ahadlah.....masa baru sampai PD...

      Delete
  5. sedapnyaaaa... masih mood bercuti ye okje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entri je yg masih mood bercuti hehe....jasadnya dah lama sampai rumah....

      Delete
  6. Selagi masih boleh diukur pantai PD tu teruskan dinda..
    Kalau tak cukup sepinggan kuey-teow tambah lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....kanda ni, hajat dihati tu mmg le nk mengukur lagi....tp kena le belajar cukup dgn apa yg ada....semalam pun ok banget!!! Hehe

      Delete
  7. Wah makan tepi pantai gitu..Bestnya car kuey teow..kita suka kalau banyak telur and kerang ..and satu lagi tak nak moist sgt..cepat muak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah Raudzah.....kita pun suka gak yg banyak kerang, tp mmg CKT dia tak letak kerang pun....
      Belasah aje le....hehe...

      Delete
  8. yess..kalau nak murah masak sendiri..tapi kalau beli lagi best sebab tak payah susah2..order je..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah CV..... tinggal makan jekan....so janganlah nk banyak komplen hehe...

      Delete
  9. Dh ada kat PD ghupenya org tu....

    ReplyDelete
  10. okje nie kan..saja jer buat telan liuq...
    teringat2 char kway teow yg penang nyer..mmg superb...
    nie cerita dr PD atau dok PD laklagi nie okje?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takkkk...cerita dari rumah, sebelum mengukur jalan pagi tadi....hehe
      Dah balik hari Isnin lagi UA.... Arjuna masih cuti, tu yg berjalan tak sudah sudah....

      Delete
  11. sedapppp nya Kak..lama tak makan ni:)

    ReplyDelete
  12. Dah tepi laut tu, sempat kot turun tangkap udang barang sekor dua tambah lam pinggan ;)

    ReplyDelete
  13. Num, Apakahabar lama tak jumpa.

    Kamarulzaman Propel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik......haha.....nasib ada nama Kat bawah tu

      Delete
  14. Bila nak mai jalan Propel.Jumpa kawan-kawan lama. Kita tak lama lagi dah nak pencen dah...tak larat nak kerja dah weh

    Kamarulzaman Propel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...... Semalam baru mai....igt TNG ada lagi kat bawah tu rupanya dah tak de!
      Haha.... Alah.... cakap je tak larat nk keje.... Dpt bonus 4 bulan terus tukar fikiran, sambung lg 10 tahun.... Hehe

      Delete
  15. ni namanya jalan2 cari char kuew iaw..hahahaha..^^

    ReplyDelete
  16. sedap tu okje.. melimpah ruah kuahnyer !

    ReplyDelete
  17. which part it's PD? hujung bulan saya nak pergi PD lak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Area lebih kurang opposite Hotel Sri malaysia... gerai lori je... depan pantai! Cubalah...

      Delete
  18. Wah. ..best gitu....my danial pun suka sgt char kue teow ni.tp lg best bila ada kerangkan hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu TJ.... letak banyak2 kerangkan...sedapnya!

      Delete
  19. saya pernah makan char kuey teow port dickson . original resepi dr penang katanya . bhn campuran cuma kerang dan tauge jer . rm 5 gak harganya dan x berapa sedap ...

    ReplyDelete
  20. Oh...kira standard kot harga RM5 henngit ni yek MN... Kalau ikut dah sedap dah tu ada kerang!

    ReplyDelete
  21. hadoii mmg nampak sodap lah itu ;)

    ReplyDelete
  22. sedappppp... kalo kat sini harga standart RM4, tambah kuetiow RM5, special pulak RM6. murah sikit kot... ;)

    ReplyDelete
  23. hahahhahaa...seb baik sedap..kalau takkkkkkkk...hahhhhhh tak tahu lah ape kak ton nak buat yeaaaa....phewwwwwww

    ReplyDelete
  24. ala hai.. terliur lah pulak.. teringat makan CKT masa kekenduri adik kawan last week, tukang masak khas dari PP.. perghh superb..

    ReplyDelete
  25. pasni ok je try char kuey teow penang lak tau..lg sedapppp

    ReplyDelete
  26. Tetiba nampak entri lama ni teruslah buka. Nak juga tau char kuey teow belah mana PD tu yang sedap bangat. Ingat hari tu nak singgah char kuey teow king tu tapi memikirkan semua orang tak makan char kuey teow, maka kusimpan ajelah niat tu...

    Eh, lama dah entri ni. Kita dah kenal ke Mak masa ni? ^_^

    ReplyDelete