Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 6 June 2013

DITAJA sepenuhnya...

Semalam, telah berakhirlah percutian 5 hari 5 malam kami anak beranak....

Bermula di Times Square, Port Dickson, Setia Alam Mall, Mid Valley dan berakhir di Mines. Walaupun bukan satu destinasi yang tertentu, tapi memang cukup puas hati bagi kami yang DITAJA SEPENUHNYA ni hehe....

TERIMA KASIH bang.....

'Anak Dara' 2 orang tulah yang lebih seronoknya, dapat baju, dapat mainan, dapat jam, dapat novel.....
yang Anak Bujang tu pulak kool je..... tak de benda pun yang dibelinya, jenuh ayah dia tanya!

Tulahkan..... anak pompuan dengan anak lelaki ni memang banyak bezanya bila tang shopping!
Nampak sangat KAKI PAUnya budak perempuan ni hehe.....
IBU dia? Ibu dia mengalah le..... cukuplah dengan T-SHIRT 2 helai beli kat AEON tu aje......

Walaupun ibu dia jugak seorang perempuan, tapi ibu dia bukan yang jenis ambik kesempatan yeh! ( Masuk bakul nampak!!! hehe .....). Tak sampai hati beb tengok laki sendiri ....... HARUS dah kurus walletnya tu...... hehe

So, semalam.....  makan dekat JOHNNY's lah penutupnya.....

Macam biasalah..... budak kecik baju merah tulah yang melobi ayah dia makan sini.....
Nampaknya sepanjang weekend bulan ni, duk rumah jelah ...hehe....


51 comments:

  1. Bestnya bila JJCM ditaja sepenuhnya.....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mia ...terpaksa menaja kotttt hahah

      Delete
  2. Qaseh pun terbantut je plan nk p vacation. Demam... esok tinggal lg sehari je lg cuti. Sekejap je rasa seminggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rugilah Qaseh....tak berjalan ke mana hehe...moh ajak gi PD pun jadiklah hehe

      Delete
    2. X blh kak. Isnin dah kena kerja. So alamat lambat lg lah nak merasa pegi another vacation pulak. Hubby bz.

      Delete
  3. Bestnya. Di taja sepenuhnya tu ☺☺

    ReplyDelete
  4. mesti tak hilang seronok lagi kan.. amboi dok umah je sbb nak topup blk yg mana dah kering tu ke..? hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin Deqla..... Tunggu!!! Hehe

      Delete
  5. Sib baek maknya dok umah jer..kalau tak kena tajaan bersama tuh jgk kan..heheh..bagusnya kan anak bujang yg tak kesah dpt apa2 ker idak gitu..
    TLDB tuh harus ceria dpt makan kat Johnny's heheh

    ReplyDelete
  6. Seronoknya bila percutian ditaja sepenuhnya. :)

    ReplyDelete
  7. wah bestnya atie ada penaja yg setia dan bermurah hati. Takpe wallet menipis asalkan kebahagian menebal dan kerukunan rumahtangga mekar subur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shameel... ni blog OKjelah...bukan Atie...hehe...Shameel teringat Atielah tu...hehe
      Betul jugak tu....tapi kalau terus terusan menipis pun susah jugak Shameel....huhu

      Delete
  8. dah dapat berjalan tu pun dah kira bagus kan OKje... *_^... betul2... bila tengok wallet suami tu kurus/nipis...kalau x der perasaan dan ikut sedap tekak jer...memang ler... kesian suami tu..he he he... tapi, shopping kalau guna duit sendiri memang rasa dia awesome... he he he... guna duit suami pulak a bonus! *_^

    *yang penting kasih sayang...bukan material...

    ReplyDelete
    Replies
    1. To rasanya dua dua pentinglah Farah.... Hehe materialistic sungguh okje ni.... Haha

      Delete
  9. dah tanggungjawab dia..hihhi...

    ReplyDelete
  10. waduh, banyak tempat tu... memang suami soleh dan bapa penyayang nampaknya.. untung okje dan anak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnnnn.... Moga dimakbulkan dos AN tu

      Delete
  11. Sejak umo dah lebih sikit ni dah tak larat nak tawaf shopping kompleks. Dapat jalan2 kejap dah semput stamina kurang agaknya.

    Anak perempuan memang macam tu ada je yg nak dibelinya berbanding anak lelaki. Lagi satu pandai je dia bab lobi melobi lembut hati bapak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.... So far nmpknya kami masih bernafsu nk tawaf walaupun dah kertu June sampai sakit buku lalilah ...hehe

      Betul tu June, bapaknya ikutkan je kehendak anak selagi mampu...

      Delete
  12. bestnya cuti2 n jln2 hehe..yelah time cuti sek, semua anak2 pun ada kat umah...baguslah buat aktiviti bersama2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah sebenarnya yg ayah dia mahukan TJ....nk hepikan anak dia terutamanya...

      Delete
  13. Alhamdulillah.. itu namanya rejeki hehe
    wahh mesti best kan OKje.. puas berjalan & mengukur jalan 5 hari ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg best sbb tak masak zaza! Haha

      Delete
  14. Untunglah yg ramai anak lelaki tak suka shopping ye...
    Kena kita ni memang tak boleh nak katalah... kalau boleh semua yg cantik mereka nak.
    TLBD dapat mainan (ini sudah pasti), dapat jam, dapat baju, dapat novel, entah apa lagi tak tahulah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak lelaki ni kanda kurang suka benda benda gitu.... Gadget gadget dia sukalah... Sama mcm Arjuna....baju baju ni tak masuk book kot bagi diaorang....hehe

      Tu jelah kanda mana ada lagi.....bukan yg mahal mahal pun kanda....mcm baju 3 ~ RM45 henggit gitulah adanya hehe

      Delete
  15. hamboi kemain sakan dia...taja arr zila skali okje

    ReplyDelete
  16. wah...seronoknya..bercuti dapat, bershopping dapat..kita mak-mak ni, dapat berjalan pun dah seronok..lebihkan anak-anak je..tapi kalau ada org belanja shopping, terima jela hahaha

    ReplyDelete
  17. WAHHHHH . SONOK GILER .. UNTUNGNYE AKAK N PAMILY

    ReplyDelete
  18. Untunglah ditaja banyak tempat perginya huhuhu...

    ReplyDelete
  19. alorrrrrrrrrrrrrrr kuatnya makan angin, sesekali apa salahnya, janji enjoyyyyyy anak beranak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah masalahnya UA.... Sampai sakit buku lali dibuatnya....hehe

      Delete
  20. Tamat sudah masa bergembira sakan...lepas ni ikat perut. Budget abis! hehee
    Termenung....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..... Lepas ni kena monitor Arjuna camne, termenung ke tidak!

      Delete
  21. Best nye bila ade yang taja kaannnnn...Yang cik ne cuti sekolah yang tak de makne ape2 pon...en husb kejeeeee jeee..takpe2,tunggu turn husb cik cuti..cik phawwwww pegi china terus...wakakakkkakkaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha betul tu cik....terus terbang jauh je

      Delete
    2. hahhhh kan...tapi ape boleh buat lah sis..Sedangkan yang dekat ne pon tak sampai2 lagi apatah lagi nak g china.Dalam mimpi je lah cite nye...kkekekeke

      Delete
  22. salam kak okje.. seronoklah ade org menaja..
    saya kalau berjala pon x beli barang.. tapi makan nak tempat2 yang best jer..hahahaha..
    memori tu pentingnye..kan..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.... Tp okje tak kisah gee.... Makan mana mana pun boleh....

      Delete
  23. seronok bercuti bersama keluarga....
    Anak2 dara Okje beli mainan apa? konfius pula rasanya... Ingatkan bila dah besar dah tak perlu sedia budget utk mainan.... hihihihi
    boleh caya ke ayat last tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. TLBD Bijen..... Dodoll dia punya set breakfast mcm toaster, telur mata .... Tulah pasal..... Geram okje, umur dah 10 tahun.... Tp masih nk main lagi....

      Haha..... Kita tengok the weekend ni

      Delete
    2. the = yeh ....pandai pandai je HP ni letak word dia

      Delete
  24. 2 abdul suka shopping..shopping mainan..

    p/s kena letak insya-Allah kat ayat las tu. tau2 timbul cerita, dah merayap lagi..huhu...

    ReplyDelete
  25. So hebatlah round2 the KL.. so jelous arrr... kite cam tak cukup masa ni.. mangsanya anak2 lah, musim cuti sekolah tapi tak kemana2 pun...

    ReplyDelete
  26. anak akakppun kalau bab memujuk rayu nak makan atau beli barang memangler terer.. kadangtu setakat masuk 711 boleh lak dia nak beli gak barang dia.. kalau tak beli kata barang kita takder pun. eheh banyak cantik takkan semua kedai kalau masukjer kena beli barang satu. ... oh tidak...

    ReplyDelete
  27. Bapak2 akan mengikut jer kalau anak perempuan minta kan hihihi. Saya dulu tak suka pau parents, tapi pau pak sedara. Hihihi

    ReplyDelete
  28. seronok eh dapat tajaan setiap hujung minggu....

    ReplyDelete