Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 10 June 2013

ICE ROOM ~ Kita makan kat situ lagilah bang....

Selamat bizi kembali yeh pagi ni kepada semua mama-mama.........
Jangan mengeluh, lakukanlah dengan hati yang redho...... nescaya besar ganjarannya disisi Allah.....
( Pergh!!.....  hehe... )

Bila jalan ke BANGI ( mencari tudung sekolah Angry Bird sebenarnya! ) dan makan di ICE ROOM hari Sabtu baru-baru ni, OKje teringat komen NUR BIJEN, yang macam tak percaya kalau OKje anak beranak akan TERMENUNG di rumah je weekend yang lepas!...... hehe....

Betullah  BIJEN, kaki kitaorang, Arjunalah especiallynya yang gatal nak mengukur jalan ..... hehe...


Macam biasa, TUDUHANnya sudah tentu kepada TLBD yang teringin nak makan ICE CREAM ! hehe.... Selamatlah ibu dia kalaupun ibu dia yang teringin! ( Tapi ini SERIOUS.... OKje bukan penggemar fanatik ice cream, kalau ada, makan..... tak ada pun, tak kisah! ).....

Sebenarnya ini kali kedua OKje ke sini, kali pertama dalam ENTRI NI ~ Ice Room tak menyesal pegi. Itu pun makan Ice Cream je. Tapi kali ni memang makan sekali kat situ. Kebetulan balik dari rumah PIL pun dah lepas maghrib, so terus singgah ke BANGI semula!...

TIDAK MENGECEWAKAN rupanya.....

Set Nasi Goreng Belacan dengan Tom Yam Seafood dan free Ice Cream
Inilah menu pilihan Tukang Karut .....hehe...
Bagi OKje  Nasi Goreng dia MEMANG SEDAP ..... ( terlebih Pak Aji kot hehe.......belasah ajelah! )
Nampak tu ....... macam 'dap je' TLBD punya..... Ice Cream Durian dengan
 Nasi Lemak Ayam Rendang!
Ice Cream Strawberry ni Tukang Bayau punya...... ( amboi bangggg...... hehe )
Tak taulah apa yang tak  puas hatinya dak TLBD masa ni... lain macam je bentuk bibir tu hehe......
Angry Bird ambik Spaghetti Bolognese dan Arjuna ambik Sardin Bun je ....

Bagi OKje, memang puas hati dan kalau diberi pilihan sekali lagi......
KITA MAKAN KAT SITU lagilah banggggg.......

hehe.....Boleh gitew!!


29 comments:

  1. Yummy....igtkan ada ice cream jer.....

    ReplyDelete
  2. Comel gitu bibir TLBD, alaaaaaaaaaa ni mesti ikut peel omaknya merajuk, kan, kan, kannnnnnnnnnn!!!

    ReplyDelete
  3. hurm..bestnya kak ada tukang blanja..:)

    ReplyDelete
  4. Nama TLDB senang diterima utk dijadikan alasan kan utk dpt apa2..hehe

    Tension yer TLDB nampaknya kena kongsi yg dia nyer..heheh

    ReplyDelete
  5. aiyoo makan busat ini olang..hehehe manyak best kan kt ice room..abg long belanja ye kak..

    ReplyDelete
  6. tengok muak TLDB sebijik muka OKje yang cantik tu ;)

    ReplyDelete
  7. yummylicious...he he he... OKJe kalau x mengukur jalan tu agak macam satu kepelikan jugak... he he he....

    ReplyDelete
  8. Kalau ikut kanda punya style kalau dah semuanya kena pada selera keluarga tak kisah pergi selalu. Harga tolak tepi janji ok di tekak semua.

    ReplyDelete
  9. keriuk2 perut tgk nasi goreng. terlebih pak aji pun menggoda tgk gambo

    ReplyDelete
  10. ice-cream tu yang pembuka seleranya....harganya ok tak...?

    ReplyDelete
  11. cuaca panas-panas nie kalau dpt makan aiskrim ni sedap nya...

    ReplyDelete
  12. tentu dah tergoda ngan makanan kat situ...sampai2 nak kesitu lagi he heee....

    ReplyDelete
  13. AS SALAM...MAMPIR KENE....WAH-WAH WONG KUE...GAYA HIDUP MAKAN ATAU MAKAN GAYA HIDUP...OJO MARAH....

    ReplyDelete
  14. kat rumah kiter pun ada ice room ni. tapi kami anak beranak tak suka nak pegi. apa yg menarik kat situ??

    ReplyDelete
  15. assalam....
    wahhh ke ais room ye... meleleh tengok semua menu..

    ReplyDelete
  16. Aiskrim durian tu mesti best! Terbau sampai sini :)

    ReplyDelete
  17. amboii mkn byk2 cam tu ada lagi yg x puas hatinya.. x cukup kot kak...hihi...

    ReplyDelete
  18. tak penah sampai sini lagi.. bangitu jauh gak ler... kat puchongni awat takder yerk... sedap yerk.. ala bilalah dapat ke sana gamaknyer...

    ReplyDelete
  19. waaa..bestnya ada set aiskrim gitu..

    ReplyDelete
  20. makang ...makang... sedak nya... kite tak pergi g ctu pong...

    ReplyDelete
  21. tak pernah sampai lagi la

    *akak, itu anak mmmber. sbb su pernah jadi bbysitter sekjap dulu.
    su blom ada bby lagi ;)doakan utk sy ye kak ..

    ReplyDelete
  22. perghhhh terliur tgk eskrem dier

    ReplyDelete
  23. Ooo sedap tak?x penah singgah lg ice room nih.br je pwgi bangi hari tu.nanti nak ajak my hubby gi lawat kawasan haha

    ReplyDelete
  24. salam kak okje..
    abang akak pon kate..
    "lingkup yang!!!"

    hahaha... saya gurau..^^

    ReplyDelete
  25. hehhehe sedap terlebih pak Aji ek Okje. Kan, kalau tempat yg kita rasa dan puas hati dengna makanan dia, mmg akan ulang pergi.

    ReplyDelete
  26. Wah bestnya Okje..ice cream memang favorite pun..tapi kena control sikit coz sekarang ni tengah kempen kurangkan gula dalam makanan..he..he..so a bit bye-bye to my dear almond..

    ReplyDelete
  27. anak-anak ni bila dah tak larat nak habiskan makanan yang dipesan macam tu la memek mukanya.....

    ReplyDelete