Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 15 June 2013

Nak makan SHARK FIN SOUP, boleh bang?

Sekejap betul dah jumpa WEEKEND balikkan.......
Rasa macam baru semalam pergi ICE ROOM.......( macam nak pergi lagi je gayanya! ).
Tak mo makan situlah, nak makan lain pulak......

Nak makan SHARK FIN SOUP, boleh bang?? hehe..... ( sedap betul  MENGORDER ye OKje! ).
Berani mintak kat blog je sebenarnya........ hehe. In reality, bukan tak berani, tak sampai hati nak mintak benda mahal macam ni...

Dapnya...hehe... credit pic anotherdayinhongkong
Nak kata teringin sesangat tu tidaklah, tapi kalau dah ada depan mata, ATENYA TEMAN tak lepaskan peluanglah makan 2-3 mangkuk!.... hehe.......

Lebih-lebih lagi tengok KANDA makan SHARK FIN SUP anak beranak masa celebrate Anniversary depa. Lagilah teringin...... hehe.... Memang dah lama sangat tak makan.

Zaman OKje kecik sekolah rendah dulu ..... (start dah imbau zaman kecik.......hehe ) pernahlah
Pak Sedara OKje bawak makan SUP ni. Dahlah datang dari kampung, mai bandar besaq, Johor Bahru, makan pulak SUP cenggitu,  dalam hati 'sup apalah pekat semacam ni'....... memang tak dapat diterima dek TEKAK Tukang Karut le masa tu......

Tapi  sekarang, TEKAK Tukang Karut dah advanced dah........ semua telan hehe......


34 comments:

  1. Replies
    1. Hoho.....haih UA bagilah can kat org muda muda pulak.... yg dah kertu ni duk diam diam hehe....

      Delete
  2. SEDAP KE KAK ? HAHA . XPENAH MKN PUN . GRRR

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedaplah Deq bagi orang yang suka....

      Delete
  3. Mehlah sini dinda turun JB kanda belanja. Tak mahal mana pun kalau takat utk tekak kita berdua. Kita dating tinggalkan bebudak di Hello Kitty kita makan di Singgah Selalu. Ketam lagi mahal tahu hari itu masa kanda makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..jeles akak ajak sis okje sorang jew.....sampai hati..huhu

      Delete
  4. Sy lagi lah Kak.. tak pernah makan SHARK FIN SOUP ni..lagi kesian kt kami..haha..mmg mahal kan Kak?..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje pun dah lama gak tak makan.... berbelas tahun jugaklah...
      Rasanya mahal jugak Atie

      Delete
  5. hihi shark fin sup sedap
    dulu kite pun x leh makan
    mcm geli
    hihi
    tp skrg boleh je makan
    :D

    p/s: akak ni mesti kelakar orgnya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tekak zaman sekarang dah banyak advancenya Zana...hehe....
      Kelakar eh.....boleh le jugak....layannnn....hehe

      Delete
  6. Sup mahal2 gini biasanya dapat merasa dikala bos pejabat belanja lah rsnya..kalau nak ketuk bos dirumah mmg rs kesian sangat kan..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bijak betul bini bini boss kat rumah ni kan UA....hehe.... sayang lakiiiii....

      Delete
  7. kat lembah klang senang nak cari okjer..kat SP memang gigit jari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe Anim...tak yah nak gigit jari sangat....Awakkan dah dapat Durian King D78....hehe

      Delete
  8. bestnya OKje...suka-suka...lagi pekat lagi sedap..he..he

    ReplyDelete
  9. kiter tak pernah makan sup tuu..huhu..sedap kew ?...

    ReplyDelete
  10. apa tu, KY tak pernah pun tengok apa lagi makan...sedap ekkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sup sirip Yu KY.......
      Yang suka mungkin sedaplah KY.....dia pekat pekat gitu kalau tak biasa, mungkin susah nak telan kot...hehe

      Delete
  11. sedap nyee...Alahaiii kan best kalau mende ne ade kat depan mate..time2 pose lagi ne sangat2 lah sesuai kat tekak cik...huhuhu

    ReplyDelete
  12. Still ada restoran jual ek shark fin sup ni, ingatkan dah kena banned. Btw cuba la buat sendiri versi tanpa shark fin okjer, cincang segala apa ada, buh tepung kanji ngan telur, jadi jugak lagu tu. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah tengok resepi ada yg tak pakai shark fin pun MJ...
      Takut kalau buat sendiri tak lalu nak makan je...hehe...

      Delete
  13. Replies
    1. Sedap bagi orang suka....hehe...sebab dia pekat pekat gitukan....

      Delete
  14. Pernah rasa tapi yang dapat free la kalau sesaja nak mkn memang takla. kalau pergi event kat hotel-hotel mungkin dapat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul Mila....
      Tapi sebab dah lama dan tak akan pergi event kat hotel tulah yg tekak start teringin hehe

      Delete
  15. sedap ke kak..zila lum penah makan la,,dpt tgk gmbr je la..

    ReplyDelete
  16. saya pernah pi mkn kat restoran cina muslim kat shah alam . ada soup nih dlm menu tapi tak order ...

    ReplyDelete
  17. sy mkn benda alah ni setahun sekali je kak sebab time tu annual dinner company. mesti ada benda ni. hehehe

    ReplyDelete
  18. x penah lak mkn... sedap sgt ke? deqla tgk x lalu..hihi...

    ReplyDelete
  19. ngidam ke tu OKje?? hehhe
    duhhh shark fin soup mmg sodappppp.. lagi2 pekat mcm dlm gmbr tu..
    kalau dpt mkn yg kat hotel punya lagi terangkat montot hehhehe

    ReplyDelete
  20. Shark Fin Soup ni favourite Farah OKJe...tapi hu hu hu...dah lama dah di-block oleh betterhalf...sebab katanya...don't support penganiayaan haiwan...then dia pun bukak kitab cerita pasal satu dokumentari dia tengok macam mana shark fin soup ni didapatkan bahan dia dan sampai dimasak... katanya... diaorang tangkap ikan yu...lepas tu...ambik sirip ikan yu tu aje...pas tu lepaskan ikan yu tu balik... soalan dia pada Farah... x ke kesian... dan x ke penganiayaan...so tukar tak payah makan Shark Fin Soup lagi walaupun itu favourite all time Farah... hu hu hu... jadinya dah lama la jugak x merasa Shark Fin Soup tu... dah dekat setahun dah kot...

    ReplyDelete
  21. saya tak pernah makan... tgk nama menu pun rasanya takkan pilih la... sebab saya mmg tak makan benda yang saya rasa pelik... hahahah teringat kata seorang kawan... "Nora ni kalau tinggalkan kat mana2 sure mati dulu... sebab semua benda tak makan..." hahahah

    ReplyDelete