Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 10 July 2013

Bersederhanalah..... ke malas? hehe...

Salam 1 Ramadan.....
Laa........ rupanya anak Pak Rahman cuti!.... Cit! Sikit tak bagi tau orang! Sajalah tu, nak surprise kononnnn!!!

Set alarm pukul 3 pagi....... pukul 4:30  baru bangun hehe.......
Malam tadi sebelum tidur, Tukang Masak dah siap-siap ambik order sapa yang nak makan nasi untuk SAHUR! Sebab tengok nasi ada lebih, tapi sikit....... Rasanya cukuplah untuk sorang lebih makan kot!...

Lastnya TLBD sorang confirm dengan permintaan nak makan NASI GORENG! Arjuna macam atas pagar! huhu...... Tukang Masak teruslah buat decision TAK YAH MASAK NASI le......
Tapi pagi tadi memang ngam-ngam! ......

Tulahkan, bila sikit cukup pulak! Sebab masing-masing makan sorang sikit, tapi bila banyak, berlebih pulak sampai tak habis......


So bersederhanalah....... ( yelah tuuu!!! ke Tukang Masak yang malas! hehe....... )


47 comments:

  1. betul tu okje..pagi tadi pun simple je..tapi acik cuma makan roti..suami ngan anak2 makan nasi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah...kita ni makan apa yg ada jekan AE...budak budaklah yg lebihya!

      Delete
  2. hehe betul2 setuju dgn OKje..
    lagi2 di bulan ramadhan ni.. napsu kalau ke PaRam sure membuak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Zaza...macam macam yg di naknya....hehe

      Delete
  3. Replies
    1. Tulah AJ....samalah kita, kononnya nak besederhana....tp sebenarnya malas nak masak pepagi buta hehe..

      Delete
  4. alamak tempek gambar makanan lak pagi2 ni hehe..salam 1 ramadhan okje !

    ReplyDelete
  5. Akak masak sambal telo, goreng ikan bilis, sayur campur perisa tom yam. Anak2 makan bertambah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rajinnya masak JA pepagi....hehe...
      Okje bukan tak mo masak, nanti tukang masak yg sedap makan hehe....anak-anak makan biasa-biasa je hehe ( padahal malas masak tu JA hehe)

      Delete
  6. alhamdulillah...dah selamat bersahur..:)

    ReplyDelete
  7. janji dpt makan..
    ehe
    salamt berpuasa :)

    ReplyDelete
  8. kalau nak makan sedap2 tunggu time berbuka, kalau time sahur ala kadar cukupalah kan? okje hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju tu KY....kalau berbuka....rajin sikit nak masak macam macam hehe...almaklum le nafsu lapar hehe

      Delete
  9. Memandangkan hari pertama bersahur, semangat UA berkobar2, dapat le memasak lauk mengikut selera anak2, alhamdulillah.. tidak membazir, nasi & lauk cukup2 jer, tinggal sikit untuk dak alya nnt.

    Paling best, sempat le tumbuk sambal ikan bilis mentah, kasi pedas & masam2 sikit dek perahan limau kasturi, yalah.. untuk awal pagi, kena cari makanan yang boleh menaikkan selera makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asal komen sini, mak aikkkkkkkkkk panjang berjela..

      Delete
    2. Amboi.....rajinnya pepagi!... Okje kan UA....nak masak tengahari memang le malas nak masak pagi apa tah lagi hehe...perhangatkan lauk bukalah gamaknya hehe

      Tension ke? Panjang komen! hehe

      Delete
  10. hehe..ok la tu ... rajin gak masak...noe lg bess..sahur ngan roti canai...hehe...itu pun ikut permintaan anak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masuk dlm list jugak tu Noe roti canai ....mudah dan ringkaskan!hehe

      Delete
  11. itu pun dh sedap, lg ada telur rebus tu kan...

    ReplyDelete
  12. Selamat menunaikan puase sissss....
    ok lah tu,ade jugak untuk bersahur drpada langsung xde kan...Say Alhamdulillah..hihihi

    ReplyDelete
  13. yg nie yg sedappp ;) bukan malass laaa!!!

    ReplyDelete
  14. Sahur tu memang ler bersederhana.
    Cuba kang waktu nak buka..kikiki

    ReplyDelete
  15. ayam drummet tu pembuka selera anak2...hehe saya pun malas sikit bab masak sahur ni

    ReplyDelete
  16. Kalau dah pagi buteee..... belum subuh mood mengantuk, takdernya yg berselera nak makan banyak... memang kalau sikit tu cukup aja

    ReplyDelete
  17. janji lapik dan ikut sunnah kennnn hehe
    slm ramadhan :))

    ReplyDelete
  18. yang sikitlah selalu habis Okje yang byk selalu buang jerk kan.. :)
    Selamat berpuasa ya.. Dah pikir ke nak masak apa buka nnt :D

    ReplyDelete
  19. malas pun tetap masuk mulut juga meh heeee

    ReplyDelete
  20. Dah hampir tengahari...xrasa apa2 pun, tapi bila singgah sini, ada pula gambar makanan...terus lapar! huhu....hu, xde balen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ek eleh...... Nasi goreng kosong je pun BM takkan menggoncang iman kot hehe

      Delete
  21. salam 1 ramadhan&selamat berpuasa..buat okje&famly

    ReplyDelete
  22. Berkat bulan puasa tu OKje..yang sikit pun jadi cukup kan..nway agaknya semua orang ngantuk kot, sebab tu makan sikit aje..he..he

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah ada rezeki nasi goreng..SA pg td sahur tekak terkejut...dapat 2-3 suap je...jadi la dari xde..

    ReplyDelete
  24. Tak pe OkJe, janji boleh makan, ehehhee
    eiqa pun berebut ikan dengan adik pagi tadi T_T

    ReplyDelete
  25. Selamat berpuasa akak :)

    td sahur ibu kite masak nasik ayam. yumyum

    :D

    ReplyDelete
  26. Salam Ramadhan...asalkan bangun sahur, apa ada kita bedal jea!!

    ReplyDelete
  27. ok la ni kak.. janji kenyang kan.. alhamdulillah... syukur kita dpt bersahur.. =)

    ReplyDelete
  28. kira rajin la ni kak...menggoreng nasik jugak..kalo malas tu goreng telur ler jawabnya..

    ReplyDelete
  29. selamat menjalani ibadah puasa OKje...he he he...terlewat sikit sampai... hari ni pun cuti juga... ada urusan sikit... he he he... ni baru ada masa dapat tengok blog ni...

    ReplyDelete
  30. hihihi, siap ambil order sebelum tido,,,kikiki

    ReplyDelete
  31. kalau saya ikut mood dan keadaan. hari pertama sempat masak .. pagi tadi, panaskn apa yang ada je, sebab Nazif bangun sama, merengek, payah la jadinya dengan dia time tulah buat projek aiii

    ReplyDelete
  32. beul dah tu kite kna bersederhana lebih2 lagi dibulan yang mulia ni...
    tgk gambo nasik tu bulan2 pose ni ras eterliur pllak...haha;p

    ReplyDelete
  33. hehe..sama juga masak simple saja waktu bersahur..masak byk takut tak habis pula

    ReplyDelete