Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 9 July 2013

BLOCK maa....

Esok, kita dah pun berpuasakan..... Malam ni nampaknya 'MAK-MAK' dah kena bangun pukul 4 lah.....  Kalau nak bangun pukul 3 pun lagi bagus ....... masak Briyani buat IFTAR terus! hehe.....

Ni ha..... nak mengadu dengan korang semua ni........
Yelah, esok dah kena ZIP mulutkan ( yelah sangat tu! hehe )....... kena tahan nafsu bercakap hehe..... so cakap le habis-habis hari ni mana-mana yang tak berapa nak puas hati tu.........

Tengok ni....


Sampai hati 'diaorang' tau...... letak sampah depan kawasan rumah mak.......  ingat rumah mak ni tempat pelupusan sampah ke apa! ..... Sebenarnya ni sampah sarap yang dikorek daripada longkang oleh KONTRAKTOR Majlis Perbandaran Kajang ....... Rasanya dari hari Jumaat lagi sampah tu  duk situ!

Yang jadi masalahnya, macamana OKje nak kasi Kuda Hitam round-round..... BLOCK maa... Kuda Hitam tu pulak, almaklum aje le, dah UZURkan!!.......kang lama tak bergerak, start le penyakitnya datang balik huhu........


Tidaklah teman try nak alihkan, macam berat je gayanya......... lagi pun, teman jaga tangan beb!!!......kang KASAR pulak nak RAYA ni! hehe.....


25 comments:

  1. la..bila nak angkut ltk kat pelupusan sampah?huhu

    ReplyDelete
  2. Tulis notis besar2 kat situ, biar sume orang nampak, hehe..
    Salam Ramadhan juga, malam ni bangun awal nampaknya..

    ReplyDelete
  3. cer try angkat je kuda hitam tu...hihihi

    ReplyDelete
  4. Sampai ati depa buat cenggini kat KA..cuti kut KA?ari khamis bru angkat kut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni mesti confuse ni antara KA dan OKje ...hehe
      Mana tau hari Khamis?

      Delete
  5. selamat berpuasa
    he hee siannya dia

    ReplyDelete
  6. dorg simpan tenaga ntuk posa kot, makanya xleh daa nak angkat berat2

    ReplyDelete
  7. Selamat menyambut Ramadhan yg penuh barkat dan latihan bersabar lagi...Sabar jea lerr ngan kontraktor tu...Eloo kontraktor! sila buang sampah tu!

    ReplyDelete
  8. salam ramadhan al mubarak dari bunda..

    ReplyDelete
  9. Complain lah kat MPKJ.

    Salam ramadhan & selamat berpuasa.

    ReplyDelete
  10. Memanglah tak patut dia buat macam ni. Atau sesaja nak bagi dinda exercise mengangkat:)
    Baik buat hari ini esok laaagilah dah tak larat hihi..

    Selamat berpuasa dinda. Maaf selalu kanda bergurau lebih-lebih dgn dinda.

    ReplyDelete
  11. pakai lotion cam Farah OKje...he he he..nak satu tak?

    btw...selamat menjalani ibadah berpuasa kakakku sayang... bukan mulut jer OKje...jari jemari yang menaip ni pun...

    ReplyDelete
  12. Tak dapat bayangkan entri OKje dibulan puasa...Adakah sopan santun gaya bahasanya?

    Jangan lupa terawih malam ni ye... :)

    ReplyDelete
  13. Betul juga, tngan kena jaga mnjelang raya ni. Nnti brsalam terasa mcm kertas pasir pun tk bert kan. Hehe,
    Apepun iki mbengi turu seng gelis, ngesok moso iftar mayar tangi nay

    ReplyDelete
  14. kesian okje..tak patut dorang tuh...
    selamat berpuasa ..bersahur okje..:)

    ReplyDelete
  15. hahaha....cian sis ye...tak payah angkat lah sis...tiup je gune kuase dragon ball,bertebangan lah sampah sarap tu..kohkohkoh

    ReplyDelete
  16. Sabar yer OKje..
    tapi kesabaran ni ada jg batasannya.. Ggrrrr

    ReplyDelete
  17. ish.. sabar je la kak.. byk pahala bersabar di bulan puasa ni.. hahaha... selmt berpuasa dan selmt bersahur ye kak.. =)

    ReplyDelete
  18. salam ramadhan kak.
    knape tak mintak tolong jiran ? :)

    ReplyDelete
  19. Malam ni kena kunci jam awal la hihi.geram tgk org sesuka hati letak sampah kat dpn umah kita...ish...ish...ish x btamadun sungguh.sabar okje...selamat berpuasa ye

    ReplyDelete
  20. x lama lg collect la tu...klu dh seminggu...kena tampal "BUKAN TEMPAT PEMBUANGAN SAMPAH"...harus la tangan tu kena jaga..nk bersalam masa raya tu..."halusnya tangan OKje..pakai apa?" :)

    ReplyDelete
  21. la sampai hati dia orang tinggalkan sampah macam tu depan kuda hitam okje..hmmm..mesti ada yang tak buat kerja ni..

    ReplyDelete
  22. mg terangkatlah sampah sarap tuu nnt

    ReplyDelete
  23. keh2..biasa le tu,m3h pun kene..biorkan je,nanti depa angkat le

    ReplyDelete