Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 5 July 2013

GARAM berkilo-kilo....

Walaupun Tukang Karut dah makan GARAM berkilo-kilo dan mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang 'pengironan' tapi benda macam ni masih tetap berlaku! hoho......

( Ni angkara duduk kat tengah laut tak balik-baliklah ni ....... duk berperang dengan jerung-jerung, sepatah kata Kak Long Klang .......) hehe.... Tak perasan iron terlebih PANAS!.......


Nasib diri sendiri yang CUAI.......... kalau BIBIK kaloo..........
Tudung sekolah Agama TLBD.......  kurang dah sehelai tudung sekolah. Yang kelabu asap banyaklah hehe....


47 comments:

  1. hehehe... selaut garam tu Hainom :)

    Akak pun kekadang terbabas juga hangus sudah baju sendiri :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu CH... sikit sangat kilo tu yeh....selaut garam hehe

      Delete
  2. alahai.... mia pun kadang2 macam ni juga.. ada la beberapa tudung yang terkorban..

    ReplyDelete
  3. hahahaa...biase terjadi ne..tak kisah lah garam berkilo-kilo ke...Ajinamoto selaut ke...kalau nak jadi tetap jadi lah tu..
    sayang lah tudung tu tak boleh pakai dah...redhoooo je lah ye sis :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...betul tu Cik.... bukan pasal berangankan....hehe memang dah nak terkena hehe

      Delete
  4. alahai, ni kalo bibik yg buat, mau meletus gunung berapi,, ehe, sabo jelah, tu minta yg barulah tuu

    ReplyDelete
  5. Kena kurangkan garam ni Okje..nanti banyak lagi yang jadi korban..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...tulah pasal...sebab banyak no garam jadi pening hehe

      Delete
  6. terbang duit kena beli baru untuk anak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib tak berapa nak mahal terbangnya Syuk...tak lebih RM10 henggit je kot hehe

      Delete
  7. ai
    saya ida
    newbies blogger
    saya baru je follow blog ni
    jemput ye follow blog saya
    umielman.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Ida...
      Dh pun gi blog ida tadi...

      Delete
  8. xper, tudung putih leh masuk dlm bajet raya..

    ReplyDelete
  9. Iron kena beli yg jenis berat tu macam tukang jahit dok pakai memang lambat sikit lah nak menjahanam baju2 bagai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yg berat tu JA...jadi jugak! Nasibbb

      Delete
  10. salam okje.
    apa lak garam ngan iron nie..heheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...belasah ajelah UA....
      dah beranaklah tu...mcm dah ceria je hehe...

      Delete
  11. adoi apa tundung nak di rabanya kalau tudung itu dah "selamat" meh oder tudung tk saya heee kain sejuk..mmg teman kerja bt tudung hik..dah tu cam ner mau terjerit si anak :P

    pst.nk oder tudung bgthu kita kt "my suri shop"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo tukang buat tudung rupanya....
      Bolehhh...kalau nak kita boleh inform yeh!

      Delete
  12. Kdg2 mmg tak perasan bila iron tuh terlebih panas.. tekecut kain dibuatnyaa..

    ReplyDelete
  13. Dah jadi keropok tudung tu...hari minggu ni shopping tudung barulah nampaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ...tunggu tahun depan BM heeh...pakai ajelah apa yg ada heehe

      Delete
  14. hehe jgn makan garam banyak sagat yer OKje nanti darah tinggi :p

    ReplyDelete
  15. nak keluar duit la tu..dah sampai masanya..ia berkhidmat utk si anak..he~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de mananya Knor... tahun depan aje le beli hehe

      Delete
  16. Ha ha ha. Ingat apa tu yeop...

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. Hehe.... sure le berangan tu Teena

      Delete
  18. noe pun pernah kena..yg lg best..baju baru beli x pakai lg...hampess..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoi.....tu mmg betul betul hampess tu Noe hehe...sayangnyalah haiii

      Delete
  19. penah iron baju skola sndri tebakar...dh la satu baju je ada yg lain xbasuh lg...tepaksa pakai huaahuahua

    ReplyDelete
  20. mampir ndelok2 seorong lungo mareng mejid ..
    jaga tangan dari kena streka panas tu ..
    melecet nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.... itu semestinya .... mengko anger melecet bojo ney payah arek njekel tangan ney hehe

      Delete
  21. tu yg kekadang iron tudung kena selalu slow jer button dia...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah Sukma.... tp kadang tu kalau button slow tak mau licinkan...

      Delete
  22. Ni mesti kes berangan sambil iron tudung... hehehe, jgn marah.... just joking...
    baru perasan, dah saya dah lama tak pegang iron ni.... Tunggu raya la kot, iron baju raya nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...tulah Bijen... mmg duk berangan sejak kebelakangan ni hehe
      Untunglah Bijen....malas tau nak pegang iron kalau tak ye ye

      Delete
  23. Pernah terbabas dan jd mangsa adalah office wear baru beli...koyak terus...sedih...

    ReplyDelete
  24. hi hi hi...tak pernah lagi terbabas macam ni, tapi itu tandanya misi pencarian tudung baru untuk TLBD...

    ReplyDelete
  25. benda nak berlaku bukan kira makan garam ke tak.haha

    ReplyDelete
  26. Haha... Saya yg belum ada anak sekolah ni, mangsanya tudung sdiiri.. Haha, kemudian salahkan iron tak elok, padahal dh bertahun pakai...haha..nasib kita kalau ke laut ye

    ReplyDelete
  27. cik nor tudung tak pernah..tp bju kurung selalu jadi magsa..:)

    ReplyDelete