Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 1 July 2013

Menang Sorak

Salam Isnin yang mendung......
Moga sinar mentari sudi menjengah hari ini .......

Syukur, alhamdulillah........ dapat peluang menghirup udara MUAR yang telah pulih dari jerebu minggu baru ni...... Balik kampung kali ni, bukan balik kampung macam selalu, yang hanya menjenguk mak OKje, tapi balik MEMENUHI HAJAT.....

Hajat siapa? ......... Tungguuuuu!...hehe....

  
Sepanjang jalan, OKje berselisih dengan segerombolan bas penyokong Johor Darul Takzim menuju ke stadium..... Memang meriahlah atas highway hari Sabtu baru ni!
Tapi sayangnya .........MENANG SORAK jelah JDT malam tu hehe....


Biasalah..... MENANG ke, KALAH ke, bukan ke adat bertanding!..... Hari ni hari dia, manalah tau, tahun depan milik JOHOR pulakkan.....
 

32 comments:

  1. Kanda sedih huhu... tapi kalau melihat corak permainan memang TRW patut pun menang. Mereka lebih ligat dan pandai atur strategi berbanding JDT..

    Kanda kecewa sampai demam hihi.... sebenarnya memang dah demam pun masa teman abang menonton.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tengok pun Kanda.... Dengar keputusan je hehe...
      Alahai siannya.... Demam frust ni namanya!

      Delete
  2. Layan radio era hari ni... sempena trw menang..

    ReplyDelete
  3. menang kalah adat permainan...yeayy....kelate menang..hihik

    ReplyDelete
  4. eemmm...KY ni siapa menang, itulah KY sokong haaaa

    ReplyDelete
  5. tak minat tengok bola.. tapi kita tengok keputusan je.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun tak suka Jas ...suka dengar keputusan je....

      Delete
  6. Xpe mng sorak pown....jgn ada yg tegadai sudah....meriah....hehehe....

    ReplyDelete
  7. JDT dah main dgn baik cuma nasib tak menyebelahi. Kalah dan menang adalah adat permainan. Bukan soal kalah atau menang yg perlu diperkatakan tapi soal perjuangan..

    P/S: Tapi sebagai anak kelantan tentu shaja saya sokong TRW.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.... Ni boleh bergaduh kat blog ni Shameel....
      Okje sebagai anak Johor tentulah sokong Johor hehe

      Delete
  8. paling puas hati sebab kita buat atas minat kita sendiri heeee..bukan paksaan, dua2 team sy rasa bagus :)

    ReplyDelete
  9. he he he... menang atau kalah memang adat pertandingan... tapi nak ucap congrats and thank you kat OKje ni...

    http://www.bubblynotes.com/2013/07/june-2013-love-me.html

    ReplyDelete
  10. Akak nak gi org kawen hari Sabtu pukul 10 Tol Sungai Besi dah jem teruk.

    ReplyDelete
  11. kite neutral je kak :D

    sama dengan jd lalang. eh? hihi

    ReplyDelete
  12. menang kalah adat bertanding..yg penting dpt masuk final..:)

    siapa pula yg berhajat?apakah hajatnya tu..setia menunggu.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah habaq pun sapa yg berhajat tu....

      Delete
  13. Dah lama pasukan dr Johor xmengecapi final...belum rezeki lagi, tapi ini mungkin langkah pertama, Piala Malaysia ada lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emmmm yelah... Mula mula kalah lepas tu mungkin menangkan BM...

      Delete
  14. tak pe lahhhhh...adat pertandingannnn....cik pon sokong jdt...hahaha

    ReplyDelete
  15. x ksh la sape menang pun.. adat bertanding kan...deqla siyes x minat..rasa mcm buang masa jek bersorak bagai ni..kohkohkoh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita Deqla...tak delah minat sangat.... Bolehlah kalau kena paksa layan hehe

      Delete
  16. bukan rezeki org sana...

    ReplyDelete
  17. Kesian Okje..Tak pa tahun depan JDT boleh cuba lagi k.or liga super ada lagi tau..mesti semangat berkobar-kobar ni..nway kita dah pernah sampai Muar, cuma rumah Okje aje belum..he..he..nway nasi beryani Muar bestkan..

    ReplyDelete
  18. Belum ada rezeki JDT nak menang Kak.. insyaAllah next time..yg penting semangat kesukanan tu ada..:)

    ReplyDelete
  19. yeay.. TRW menang.. okay2.. saya sokong sape yang menang je..haha..^^

    ReplyDelete
  20. tanah tumpah darah UA ngri klate, tntunya sokong klate weiiii w/pun menginap di tempat len tp idok le smpai nak brmusuh ngan OKje.. kita penyokong suam2 kuku jer, bukan fanatikpun.. dgn erti kata len natural..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.... betul tu UA.... takkanlah sebab kalah nak bergaduh kat blog pulak yeh...hehe
      Okje pun sama...bukan fanatik pun, suam suam kuku pun tak agaknya,...hehe

      Delete
  21. hahahaha, menang sorak tapi pemain main tak menang, sabo aje ler

    ReplyDelete
  22. perlawanan mlm tu memang happening.. giler2 penyokong bola ni.. happening dibuatnya ;)

    ReplyDelete