Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 13 July 2013

Syurgamu Ramadhan

Salam 4 Ramadhan......

Pagi ni dimulai dengan AIR MATA!...... huk...huk.....

Sebenarnya tengok SYURGAMU RAMADHAN ( Sabtu & Ahad ~ TV 3,  8.00 - 9.00 pagi )..... Siapa pernah tengok? Cerita ni cerita lama sebenarnya ........ cerita berepisod bulan Ramadhan tahun bila tak ingat....... Sekarang diulang tayang semula.

Cerita dia mengisahkan seorang nenek  ( Elly Suriati ) yang membuang anak perempuannya ( Eira Syazira ) kerana tak mo kawen dengan pilihannya. Oleh kerana frust, dia kawen lari dengan driver emaknya dan dapat 4 anak. Walaupun putus hubungan dengan emaknya dia masih berhubung dengan adik dia ( Ungku ). Entah macamana, masa nak jumpa tu, Eira Syazira kena langgar dan meninggal dunia. Bertitik tolak dari situlah adik dia mengambil alih menjaga anak-anak Eira Syazira.

Walaupun serumah, tapi nenek dia mengelak nak jumpa dengan cucu dia ni....... Dendam dengan anak perempuan dia tak habis lagi!


Nak tau cerita seterusnya kena tengoklah weyh ! Hauslah mak nak bercerita panjang-panjang bulan-bulan pose ni.....hehe............Memang tak rugi kalau tengok sebab BEST! Yang tak bestnya sebab dia bersambung-sambung!......

MENCI mak tau!
  

32 comments:

  1. kite pernah tgk.
    dulu waktu malam. sedih
    tp lastnya nenek tu terima anak2 eyra

    :D

    p/s: bg kite watak si zarina tu mcm giler2 sikit hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...ha'a macam tak kena jadi watak anak orang kaya gitu kan Zana...

      Delete
  2. Jangan nangis2 ketika berpuasa...makruh. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak buat camno....tanpa diundang....huhu

      Delete
  3. jika si elly berlakon, urmmmm semua watak menjadi.. UA dapat bayangkan gimana dia dok layan budak2 tu

    ReplyDelete
  4. Memang sedih cerita ni Kak..
    tak silap cerita puasa thn lepas.. tak pernah tinggal cerita ni dulu..mmg menangis jgk lah tgk...huhu

    ReplyDelete
  5. mmg best citer ni...dh tgk thn lepas
    sedih sangat

    ReplyDelete
  6. tak pernah tgk laaa...tgk pada poster tu...gmbr wanita yg tengah2 tu mcm watak ibu mertuaku je...hehehe

    ReplyDelete
  7. beberapa tahun dulu masa tayang kat TV3 memang tak lepas peluang tengok cerita ni... best juga jalan cerita dia

    ReplyDelete
  8. Wah pagi-pagi dah berjurai ayer mata ya Okje..kita tak pernah tengok lagi cerita ni coz malas nak follow cerita bersiri...leceh nak tunggu minggu-minggu. nway salam 4 ramadhan ya..

    ReplyDelete
  9. akak mmng minat dgn elly..lakonannya mmng best...tapi citer ni akak tak sempat tengok lagi...

    ReplyDelete
  10. nampak besttttt...nak tonton ne....

    ReplyDelete
  11. Tengok juga criteni masa tayang dulu. Aby mmang suka lakonan elly ni. Wlu pun raie nay orak se ayu pelakon2 utama yg lain tp lakonan nay mantop skali_. Sekarang follow crite samarinda yg kisah 2 budak pmpuan tu. Tp sejak mulo poso wes melu tadarus, orak iso ndelok meneh. Amban mbengi balik pokol 12.00

    ReplyDelete
  12. ingatkan menangis pasai apo lah tadik...cerite kat tv rupenye...hahaha...plg tak suke tgk ceriat bersiri sbb kena duk tuinggu je next episodenye...lebih suke tgk movie yg sekali tgk dah habis jln cerite die...hehehe;p
    apepun selamat menonton OKje! dah2...jgn nangis lagi...kesat air mate tu...;p

    ReplyDelete
  13. Saya pun tgk lagi, walaupun dah pernah tgk masa puasa tahun sebelum ni.. Mmg menjadi lakonan elly suriaty n menantu dia tu.. Menyampah betul tpi masih juga nak tgk lagi.

    ReplyDelete
  14. saya krg suka dgn cerita sedih ... heheheee

    ReplyDelete
  15. tak berkesempatan nk tgk tibi kak.
    huhu

    ReplyDelete
  16. Cerita dendam ler tu...
    tak berapa ingat drama ini..

    ReplyDelete
  17. Rasa cam pernah tgkciter ni dulu

    ReplyDelete
  18. Best jugak criter ni berdasarkan info dari okje ni.

    ReplyDelete
  19. Kuat tengok tv Kak OKje ni. Apa kabo? Am memang dah terlalu lama tak blogging.

    ReplyDelete
  20. anna pon x suka cerita yang bersambung2 ni..

    ReplyDelete
  21. layan...hehe
    ape yg penting..steady jeee

    ReplyDelete
  22. beb,, wa suka komedi beb,,, boleh release tensen,,, malas nak berhujan airmata beb,,,hiihih

    ReplyDelete
  23. kalau berepisod kira pun malas nak tengok hihihi

    ReplyDelete
  24. KA tgk cerita ni dulu2 elly suriati mmg terbaiklah !

    ReplyDelete
  25. haah tengok dan tengok lagi. dato yg sungguh ego kan..

    ReplyDelete
  26. Zaza ada tgk cerita ni tak ingat tahu bila tah.. tahun lepas tak silapp..
    sodehhh cerita ni kan OKje.. :(

    ReplyDelete
  27. ehh kakk.. semlm pun deqla lyn kat u tube.. hahaha.. seblm ni pun dah tgk.. mmg best citee nih.. sedeh sgt.. !! tp yg paling sedeh tu kan kak.. masa tgk drama ni la, arwah ayah deqla tiba2 diserang asma yg terok.. mlm tu jugak dia meninggal.. masa tu nk dkt habis episod dah.. tinggal lagi 2 hari nk raya.. hukhuk..

    ReplyDelete