Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 2 July 2013

TQ bah, TQ mak....

Balik dari Muar hari tu dah menghampiri MAGHRIB.....

Oleh kerana esok budak-budak bersekolah dan anak Pak Rahman pun kerja, so Arjuna terus ajelah menghantar PIL balik.

OKje cadangkan makan atau beli ajelah dulu sebelum hantar PIL balik, so kalau rumah tak ada orang nanti,  mereka tak payah le susah-susah nak masak atau nak keluar balik.  Kang kalau mak yang kena masak macamana? hehe......Berdebar-debar mak tau takut kena masak........ hoho  ......      ( dapat bini pemalas ni memang masalah betulkan! hehe!.....).

Tapi FIL kata, nanti dia beli ajelah......
Bila FIL dah kata gitu, so lepas solat Maghrib, bolehlah terus kitaorang beredar.

Dalam pada menunggu solat tu, tiba-tiba pulak MIL cakap dia nak belanja...... OKje, OK jerrrr hehe..... terpulanglah pada Arjuna.....

Ini permintaan anak dia....... Siakap 3 rasa! OKje tak de permintaan..... cover lineee beb hehe.....

Hajat dihati nak aje order lauk lain lagi...... tapi, oleh kerana bukan LAKI mak yang bayaukan,...... terpaksalah tahan nafsu!  haha.....

Baru RM72.00 Bah.......... hehe....


Terima kasih bah, terima kasih mak....... Lain kali bolehlah belanja lagi yeh!

51 comments:

  1. wah..untungnya MIL belanja..:)

    ReplyDelete
  2. ibarat orang mengantuk disorongkan bantal gitu....orang dah belanja ikut jak lah....hehe

    ReplyDelete
  3. Sesekali mak, abah belanja bolehlah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah...kalau dah selalu, mau bengkok maka ayah tu...hehe

      Delete
  4. Seronoknya kalau ada yg nak belanja.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi kalau ada yg belanja Galaxy Note lagi best MP hehe

      Delete
  5. Dah waktu lunch ni, makin lapar tgok makanan ni.

    ReplyDelete
  6. alahamdulillah ..
    semoga murah rezeki mak ayah, ibu bapa mertua pun mcm ibu bapa sendiri kan ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Aby..... tapi tetap kena berlakon kadang-kadang, maklum le mantu ney koyo momok hehe....

      Delete
  7. Alah... bukan kanda tak tahu terima kasih bukan sebab makan aje tapi lebih pada tak kena masak sebab badan dah letih hihi... (kanda pun kalau jenjalan tak kuasa nak masak - makan apa ajelah janji kenyang)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..pandailah kanda teka....betul tu kanda, tak kuasakan nak masak je ... Arjuna pun tau bini dia macamana...hehe.....kalau agak2 kena masak mmg dia beli punya kanda hehe...
      Kang ada orang yg muncung sedepa, malas jugak dia nanti nak melayan hehe...

      Delete
  8. kalu hari2 dpt mkn freekan untung..

    ReplyDelete
  9. best tu orang belanja hehehe

    ReplyDelete
  10. Bukan selalu PIL belanja kan..oklah tu rezeki haritu hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu RH.....bukan selalu pun,....hehe

      Delete
  11. ewahhhewahhhh...sedap nye..lagi sedap bile PIL blanje...hahhahaa

    ReplyDelete
  12. terliur sungguh la tgk ikan siakap 3 rasa tu... huhuhu... best la PIL blanje... dah tau PIL nk blnje tu, buat je la permintaan nk mkn apa.. malu kunun..haha.. rugi2... ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haruslah malu deqla... kalau nak gelojoh pun takkan depan PIL kot hehe

      Delete
  13. untung org abah belanja makan...lauk semuanya sedap pulak tu..

    ReplyDelete
  14. sekali sekala MIL belanja apa salahnya.... murahnya kalau makan bertujuh RM72

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelahkan Bijen jatuh dalam RM12 sorang... Itu pun Lai chi kang sorang satu kecuali OKje!

      Delete
  15. Best tuh dpt org belanja kan.. :)

    ReplyDelete
  16. lapar la pulak bila tengok ikan tu..

    ReplyDelete
  17. Wah bestnya MIL n Fil belanja hihi.okje mkn kenyang tak. ..ke cover line hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...apa tak kenyangnya TJ, siap hisap kepala siakap lagi huhu...belasah jelah...

      Delete
  18. sedapppppppppp !! nasib baik tak masuk banyak2 pic makanan. :D

    ReplyDelete
  19. Agak2 kalau SA buat mcm niada potential mkn free x? Huhu

    ReplyDelete
  20. Okje terharu sebenarnya ni kan depa belanja, dah la tak payah masak hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu dah semestinya MJ hehe.... tau dah agaknya menantu dia 'kurenggg' sikit hehe...

      Delete
  21. amboi...seronok nya abah belanja..dapat cuti masak2..haha
    sesekali kena belanja kan Kak...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini memang susah nak jumpa ni Atie... bila PIL belanja ....huhu

      Delete
  22. alhamdulillah, ... kalau belanja makan je dan jumpa di tempat lain mmg kita sernok kan? kalau mula bertapa kat umh kita, mulalah rasa .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe....sangat setuju AN...
      Kita ni tak delah masalah sangatkan AN...ececeh...hehe

      Delete
  23. sekali sekala.. ape salahnye..kan2..^^

    ReplyDelete
  24. bukan sebarang resipi..resipi
    perap lama tersohor
    ...sila lawat link untuk lebih info

    ReplyDelete
  25. amboi in law belanja takut ye nak tmbh order.bukan takut..hormat..:)

    klu sy kan dengan muka tak malunya order apa nak makan,dh selalu kot FIL belanja makan tu yg tak reti segan.hakhak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...PK, berlakon tu sebenarnya...

      Delete
  26. Best siakap tiga rasa tu okeje..tapi ada orang tu ada hati nak order lain..adoi..tak pa lain kali k bila bill on arjuna..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maklum ajelah Raudzah,...kalau bab makan ni, memang tak pernah tak berselera hehe

      Delete
  27. wah mmg kenyang laa makan org belanja ehe

    ReplyDelete
  28. UNTUNG LA KAKAK . HEHE .. NAK JUGAK TINGIN MAKAN MIL BLANJE . KIHKIH

    ReplyDelete
  29. Bukan senang dapat belanja makan dari mertua, bertuahlah! Mesti kontrol ayu masa makan...hehe

    ReplyDelete
  30. mesti sedap sangat sbb org belanja kan..hehehe

    ReplyDelete
  31. hehe tak abes2 perangai nakal sang menantu ni tau..
    untungnya dapat PIL yang belanja makan.. OKje suka lettew.. hahahhaa

    ReplyDelete
  32. Ikan siakap tiga rasa my feveret...
    Sebenarnya makan is my feveret..hahahah

    ReplyDelete
  33. wah seronoknya makan free...he he he..sekali sekala kan?

    ReplyDelete