Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 15 August 2013

Lagi-lagi RAYA

Salam Syawal...... KORANG dah start kerje yeh????...... Sian KORANGGGG....... haha.... Anak Pak Rahman start keje semalam..... pagi-pagi Subuh dah keluar, takut jammed katanya! Jammed ke? Kan cuti sekolah! Eleh.... taunya OKje..... nak lelap mata lew tu!

Emm... sejak dah lama cuti RAYA ni, nak menulis pun,'FEEL' tak de.... Tu yang senyap je tu! hehe.... Sebenarnya nak mengemas pun ye jugaklah, dengan rumah, Subhanallah..... faham faham aje la, kalau baru sampai dari kampung! Dengan beg yang macam ada 10 orang anak yang belum berkemas, dengan baju kotor... Nak pengsan MAK rasa tau!..

Layan gambar ni dululah yeh!....

Atenya banyak buat dosa ngan mak..... haruslah sedih hehe


Ni yg tak menahan ni, ada ke patut si TLBD mintak maaf sambil meniarap! hehe
Sebahagian je ni..... Dalam pic ni,  cuma 3 beradik je....
( 2 org pakai tudung merah berdiri ngan sorang lelaki duduk sebelah mak tu)...
 yang lain semuanya cucu, dan menantu

Emm.... nape pulak entri ni jadi gini ni?.... Nak add caption pun tak boleh! Jadi tulisan 'TYPEWRITER'! Gambar tak keluar, semua dalam bentuk tulisan proggramme komputer! Yang peliknya, bila publish ada pulak gambarnya.... Ada sapa-sapa yang tau nak merepair?

Psst..... TQ buat Juneaina  dan Umialya   Dah OK dah............. Le eleh...... KACANG KUDA banget hehe...

39 comments:

  1. sweetnye akak dgn mak.. pic kedua tu kemain ye sila panggung..hahaha.. manjanya TLBD dgn maknya tu...hihihi.. deqla pun xtau nk tlg camne kak..x pakar sgt ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah settle pun Deqla...TQ atas keperihatianan anda! haha

      Delete
  2. WAHH . MERIAHNYE RAYE .. PIC NO 3 DRI ATAS TU CNTIK . HEHE :)

    ReplyDelete
  3. kemeriahan yg jelas terpancar. Seronak berhari raya apabila dpt berkumpul dgn sanak saudara ramai2 sebegini.

    Belum terlewat rasanya utk saya ucapkan selamat hari raya kpd Okje.Maaf zahir n batin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin Shameel

      Delete
  4. Meriahnya baju merah sedondon....syoknya dapat peluang peluk ibu di pagi raya kan?

    Famili okje ramai pompuan nampaknya, dalam pic famili saya banyak lelaki.. Tu yg peliknya, anak mak 5 pompuan 1 lelaki bila dah beranak pinak ramai pulak cucu lelaki....

    ReplyDelete
    Replies
    1. emm... nak kata ramai tu, mmg pompuan lebih dpd lelaki le AN, 5 pompuan sorang meninggal 3 lelaki
      Gambar atas tu 2 pompuan dengan sorang anak lelaki je yg ada AN, yg lain tu cucu dengan anak menantu

      Delete
  5. cantiknya calour baju akak..:)

    ReplyDelete
  6. hamboi...meriahnya raya depa
    sedondon gtu
    manjanya anak dara hok bongsu tuuu
    hihihihi
    selamat hari raya

    ReplyDelete
  7. Hehehe, wah syoknya beraya..
    selamat hari raya kak okje

    ReplyDelete
  8. Dulu Aina langsung tak boleh nak masuk gambar jadi gi kat edit html jgn guna compose.

    Selamat Hari raya Aidillfitri buat Okje sekeluarga.

    ReplyDelete
  9. Sama la. Baju blk kg ritu dlm beg pun lagik. Camne nak kemas, smlm dah start keje. Tgu la bila bila free sok kemas la...

    ReplyDelete
  10. Mungkin dlm mode HTML kot, cer buka semula bah. catatan, klik KARANG kat sudut kiri bah. atas sekali..

    UA dahpun masuk keja hari ini, busy sikit n mood menulis jauh nun di tengah2 laut..

    Jelesnya OKje ada gambar hari raya tapi kami? terlupa sudah nak bergambar, maklum le raya kami banyak di atas kenderaan merempuh jammed yang teruk sepanjang beraya di kampung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ya, kain baju kami minta tolong jer auntie kt kedai dobi tolong cuci, senang bangat...

      Delete
    2. Ye ke UA...nantilah kita try...
      Bolehlah UA gambar tu sedikit sebanyak buat kenang kenangan.....
      Emmm betul tu kedai dobi mmg tempat yg sesuai mana ada masa nak membasuh, lagi lagi awak bekerja.... Bukan mahal no... ye tak?
      Memang senang banget!!! hehe

      Delete
  11. Assalamualaikum tuan tanahhh hehe rindu kat OKje.. eheehehe
    terus zaza tergelak tgk TLBD meniarap sambil bersalam.. adoii anak2 sekarang hahahahahahaha

    ReplyDelete
  12. Salam 8 hari raya okje...eh dah masuk raya enam tau..nway kita masih bercuti and hadiah soon ya..lambat sikit coz mood raya lama..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.... no prob Raudzah...tak bagi pun OK...komen OKje ikhlas je pun...

      Delete
    2. Dah hantar hari ni...In Shaa ALLAH next week dapat k..jgn merajuk ya...

      Delete
    3. Hehe....buang karen je kalau merajuk tu...

      Delete
  13. Selamat Hari Raya Okje......
    Lucu pulak tengo anak dara ko minta maaf camtu....hehe

    ReplyDelete
  14. Salam Aidilfitri OKje,
    Warna terang menyilaukan di pagi raya...hehe
    Selamat menyambut hari raya, maaf zahir batin.

    p/s: Bukan main bergaya bergambar, tapi mana pegi songkok arjuna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... yeh silau yeh..... pakai le spek hitam!
      Arjuna mmg tak beli songkok ... Songkok aji yg dibawak warna fefel....tak match!
      Agaknya nak tayang rambut dia yg seinci tulah kot! hehe OKje padah tak suka betul dia potong rambut style gitu! hehe

      Delete
  15. rumah dh tinggal lama tu faham je la..sy smp hari ni tak sempt nak mengemas lg..baru je setel basuh bju..tgu off nti baru smbung mengemas..huhu

    selamat hari raya maaf zahir batin..

    pic dengan mak very sweet..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje punya mesin basuh tak pusing PK.... cuma boleh rendam dan bilas air je...huh...belasah jelah dulu gamaknya!

      Delete
  16. wah..sweetnya gambar raya dia...

    ReplyDelete
  17. sweetnya gambar ketiga tu ..
    siap berlaga pipi tu ..
    kira Romantika syawal la yer

    ReplyDelete
  18. selamat hari raya kak... :)

    ReplyDelete
  19. suka tengok gambar no 3 tu memang bestler.. gambar semuanya best sebenarnyer...
    selamat hari raya ler yerk Okjer...

    ReplyDelete
  20. silamat ali layee heee nice2 pic

    ReplyDelete
  21. slmt hari raya ok je..heheehe mcm2 style

    ReplyDelete
  22. Rietta biasa da masalah cmtu bila pkai mode html...tpi kdg kdg nk setting..pkai juga html tu...selamat hr raya akk...wah tema merah hitam....sama mcm famly rietta....

    ReplyDelete
  23. singgah dan melekat lama tengok photo-photo raya.....tumpang gembira

    ReplyDelete
  24. posing sakan ye di hari raya! sooo sweet la you! PINK kaler gitu... I LIKE!;)

    ReplyDelete