Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 6 September 2013

6 September 2013

Salam Pagi Jumaat ........

Arjuna terlewat bangun pagi ni! Sedar-sedar dah pukul 6.20!  Melompat dia dan terus mandi ..... hehe
OKje? Huh...... diakan jam makkkk..... Subuh dia bangun, subuh jugaklah OKje, lambat dia bangun, lambat jugaklah OKje....... Hish, kalau duduk dengan MERTUA...... huhu....

Hari ni SUDDEN ATTACK punya bezday!
Malam tadi dekat pukul 1 dia call. Memang menunggu-nunggu jugak call dari dia sebenarnya Kitaorang? Macam biasalah...... dah mimpi sampai ke bintang!


Kata orang muka OKje dengan Sudden Attack ini seiras! Memanglah...... Bukan muka je diikutnya, tang kulit mak tu yang dicetak sepenuhnya, coklat!  hehe......Tu yang PANAS agaknya tu! Asyik nak bercekau je memanjang hehe..... Nasib dah terpisah jauh sekarang ni. Barulah rindu-rinduan......
Bagi chancelah anak sulung banyak baka ibu hehe.....  


Nama pun anak sulungkan, kalau boleh anak meneran pun nak ambik gambar hehe...... Kira Sudden Attack nilah yang menyaksikan jatuh bangunnya alam rumah tangga mak ayah dia...... Dari duduk menyewa hinggalah membeli rumah sendiri, dari berkereta LE hinggalah berkereta yang ada sekarang ni.


Bukan mudah tau nak membesarkan anak! Lebih lebih anak lelaki...... Dia ni pulak suka betul demam masa kecik kecik dulu. Berganti bulan je mesti demam. Naik seriau mak dia. Gatal-gatal macam kudis tu lain, ceri beri sampai berdarah tu lain, memang jenuhlah berjumpa pakar!


Masa kecik dulu, macam kekurangan zat....... Puas jugaklah berbotol Appeton masuk dalam badan dia! Start je lepas berkhatan, ha..... tengok jelah pipi dia, macam dipam pam ( Sama naik pulak dengan mak dia hehe.....)

Dan sekarang......
HAPPY BEZDAY  yang ke 17 abang.......

Ibu dan ayah sentiasa mendoakan setiap peningkatan umur abang ini, diberkati Allah walau dimana abang berada, menjadi anak yang soleh, jangan tinggalkan solat, belajar bersungguh-sungguh demi masa depan abang, kalau kita berjaya, bukan setakat diri sendiri je yang gembira, orang susah di luar sana pun boleh berkongsi kegembiraan hasil dari bantuan abang 
( psst.... ibu pun happy jugak, bolehlah ibu mengendeng abang shoppingkan ibu! hehe.....) 


Esok ibu bawak KEKlah yeh...... ke nak ibu buat PAVLOVA hangus ibu tu? hehe

53 comments:

  1. senangnya tgk anak dah besar ye kak...:)
    hepy besday buat abang....

    ReplyDelete
  2. dah besar dan hensem dah anak teruna okje..

    selamat hari lahir abang..

    ReplyDelete
  3. Hepi Birthday utk anak teruna okje......dah bujang ye dia...tak sedar kan.

    ReplyDelete
  4. hensemnye bile dah besor..thn ni amik spm lah ye..

    ReplyDelete
  5. Hensem.. Selamat hari lahir Abang. Semoga menjadi anak yg soleh.. Amin

    p/s: sama besday ngan mak kita lah hihihihi

    ReplyDelete
  6. Hepi besday tuk SA yer..moga menjadi anakyg berjaya &contoh yg baik bg adik2..&semoga dapt bawak mak shopping sakan2 nanti + ukur jln..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....tak mengharap pun UA sebenarnya, kalau bawak satu bonus... sok dah ada bini, mak duk belakang je lah hehe

      Delete
  7. HAPPY BIRTHDAY ABANG... belajar pandai2 ye.. jadi anak yg soleh.. bleh auntie booking jd menantu.. oppsss!!! hahahhaha

    Betul lah sebijik photostat muka OKje.. handsome ko!! hehe

    Tang nak bwkan pavlova hangus tu tolong lah jgn ye OKje.. hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ mummy ...eh? hehe....
      Ko Jah, sampai hati gelakkan mak punya Pavlova hangus tu! hehe

      Delete
  8. hahaha..happy birthday bro! nasib muda lg..kalau tak nk hntr borang jd menantu kak OKje :D

    ReplyDelete
  9. Ramailah yang nak booking ni...nak bermertuakan OKjer, kacak orangnya...(tengoklah ibu bapanya) Selamat ulang tahun ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan menyesal sudahlah .....pilih Okje sebagai mertua....banyak requirementnya ni hehe....

      Delete
  10. hepy besday anak bujang OJ...sweet 17..

    ReplyDelete
  11. Ya Allah, Kau terangilah hati anak ini dalam mendalami ilmu dunia & akhirat.. Kau jadikanlah dia anak yang soleh, yang menjaga solat dan agamanya ... menjaga kebajikan kedua ibu bapanya ... menjaga kebajikan mereka yang memerlukan ... tidak sombong dan pandai menjaga diri.. Ameen ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai sayunya OKje bila baca ni Hani..... Aminnn

      Delete
  12. Dah besar anak OKje.. nampak berlainan yerk..
    selamat hari jadi untuk si hensem 17 tahun...

    ReplyDelete
  13. Hensemnya anak bujang dia...:)

    Happy bufday abang...

    ReplyDelete
  14. Pic anak masa berbaju merah tu umunya bpe masa tu,nampak tembam plak ketika tu....gmbr terkini nmpk ok je.....

    Happy bday boy....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak silap OKje rasanya darjah lima ke darjah enamlah WA...

      Delete
  15. Tak sedar dah 17 thn kan Kak..Alhamdulillah..besar dah..hensem teruna Akak ni..mudah2an menjadi anak soleh & insan berhati mulia..amin! :)

    ReplyDelete
  16. hensem anak bujang Okje....
    selamat hari lahir utk abang..semoga mnjadi anak yg cemerlang dunia dan akhirat...

    ReplyDelete
  17. Selamat hari lahir, daa 17 tahun teruna sulung..

    nmpk gayanya senang le UA senang ingat sbb sama ngan bday hubby..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke?.... Hepy Bezday utk hubby..... ai ? Bini ada dah ada kat sisi ke tu?

      Delete
    2. tk.. alhamdulillah sentiasa disisinya, huhuhu

      erkkkk, naper rating UA sbg pengkomen lalok jatuh ke tangga no 4, ada tercicir komen kaa?

      Delete
  18. Lps mbengi jumuah, tangi isok pun keraienan yor...
    He..he...
    Elok anak sulong laki2, blh jd pelindung kpd adik2 wedok nya. Blh bg warning kt mamat2 yg nk main2 dgn adik2 dia nnti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shhh.... isinlah riko kiyei....
      Hehe..... tp tenan ney memang turu tenanlah....

      Delete
  19. Dia orang kata kalau anak lelaki ikut muka ibu,dan anak peempuan ikut muka bapa sejuk OKje. ...tak taulah betul ketidak..nway happy bezday tuk sudden attack..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Raudzah Okje pun ada dengar tp OKje kalau depan mata asyik nk bercekau je...apa kes hehe

      Delete
  20. dah besar makin kacak tau abg ni,hehe haapy birthday..semoga menjadi anak soleh.gud luck juga utk SPM

    ReplyDelete
  21. Agak-agak character Along macam kanda tak dinda ye sebab kami hanya berbeza tarikh sehari aje tau. Kanda semalam, along hari ini..

    Happy birthday Along... moga terus mendapat limpahan kejayaan, keberkatan dan kebahagiaan dalam melayari hidup..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kanda...
      Hehe..... kalau dah zodiak tu sama kanda, walaupun tak de le percaya, tapi tak banyak, satu mesti ada yg sama kot...

      Delete
  22. hensem anak bujang mak ni mesti ramai girlfren kanns.,eHHHee

    ReplyDelete
  23. satu2nya anak teruna. hensem pulak tu.. mcm hero hindustan! hihihi..berisi jugak eh dia dulu.. last2 slim river blk.. ada awek x ni? hahahaha..heppi besday sudden attack.. err.. nama betul apa??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahlah Deqla ada awek ke idak......SPM pun tak lepas, ada hati hehe....
      Iman Isyraf!

      Delete
  24. dah jadi ank teruna dh ea..hepy besday..kiut miut cm mok die haa..hihi

    ReplyDelete
  25. hensem Sudden Attack tu, tak kata ke lawanya cam maknya jugak..heee
    happy birthday untk Sudden Attack, mudah2an apa yang mama Sudden Attack doakan dan harapkan dimakqbulkan Allah, tambah2 dihari Jumaat mulia ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....tang tu tak mo cakap.....dosa hehe...
      Aminnn....

      Delete
  26. Rabbim hayırlı evlat eylesin. MaşaAllah subhanallah!

    ReplyDelete
  27. Selamat hari jadi abang.. Semoga pengalaman mendidik abang selama 17 tahun ni dapat mejadikan abang anak yg soleh pada masa akan datang...

    Bestnya anak dah 17 tahun... Okje maintain nampak muda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana tau nampak muda AN... nampaknya tua.....meh kita face tu face

      Delete
  28. selamat hari jadi kat anak kak hainom ye :)

    ReplyDelete
  29. Hepi birthday day iman. Sama shazuan. Beza tahun je.

    ReplyDelete
  30. Selamat hari jadi abg.!moga mbesar jd anak yg soleh.besar tgjwb anak lelaki ni.moga abg tak lupakan ibu ayah

    ReplyDelete
  31. happy besday buat abg.. dh besar nampak lain mukanya. hehe
    semoga menjadi anak yg soleh :)

    ReplyDelete
  32. happy bday untuk anak okjea.dah besar dah. moga jadi anak yg soleh

    ReplyDelete
  33. kecik2 comel..bila dah besar jadi ensem..happy beday utk anak kak OKje..:)

    ReplyDelete
  34. dah besar rupanya ank sis yng sulung..

    ReplyDelete
  35. Selamat ulang tahun yeaaaa....Alahaii macho nye 'abang' boleh ngorat tak???hahhaha

    ReplyDelete