Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 10 September 2013

AL-TAHFIZ Bayu Syahadah

Entri mak kali ini bukan entri nakal-nakal macam selalu yeh Deqla Manjew...... Ini SERIOUS......
hehe.... Nak serious macamanakan, belum belum lagi dah ada 'hehe' tu......

Masa OKje pergi Pasar Tani Sabtu lepas, masa tengah syok memilih ikan, OKje dihiburkan dengan lagu-lagu nasyid RAIHAN secara live tau!

Pasar Tani korang ada? Tak dekan..... hehe....

Dalam hati terdetik jugak, dah upgarde ke Pasar Tani ni, bukan selalu CD syarahan UAI je ke?
So, lepas settle beli lauk basah, surelah ajak Arjuna pergi cuci mata tengok tudung pulak..... hehe.....
( Tudung OKje standard Pasar Tani je, itu pun kadang tak beli sebab mahal! hehe ). Masa nak ke gerai tudung tulah OKje ternampak bekas penyanyi RAIHAN, Saudara Nazrey Johani. Memang betullah dia yang menyanyi tadi.......

OKje suruh Arjuna bergambar dengan dia, ( takkan OKje pulak, OKje boleh aje hehe...... tapi  nampak OVERlah pulakkan.....) bukan apa, bolehlah jadi bahan bukti dalam blog, tapi Arjuna tak mau, dia marah OKje balik...... menci tau mak masa tu! huhu....

Rupanya dia tengah mencari DANA untuk pembinaan AL-TAHFIZ BAYU SYAHADAH di Ranau, Sabah.


Tulah.......
Kalau rasa-rasa teringin nak memberikan sumbangan, bolehlah call nombor yang tertera tu untuk kepastian atau layari website ni Nazrey Tahfiz Syahadah.blogspot.com@ Perasmian tapak Al Tahfiz Bayu Syahadah.  Moga nilai yang sedikit tetapi ikhlas daripada kita, apatah lagi untuk pembinaan sekolah tahfiz, dapat membantu memberatkan timbangan kita di sana nanti..... Insyallah...

36 comments:

  1. Satu sharing yg baik juga ni...sedekah kan amalan mulia okje...jom sedekah...:-)

    ReplyDelete
  2. untungla ada pasar tani advance..haha...
    sama2 sebarkan u benda baik ^_^ thumb ups Okje,,hehe

    ReplyDelete
  3. ingatkan dpt jugak tgk gambar ngan nazrey td..heheh..
    bagus usaha mrk kan tuk bangunkan tahfiz..semoga ade yg bermurahhati nanti inshaallah

    ReplyDelete
  4. siap promot eik., cri pahala lbih la tu.,
    smbil2 kan kak okjer..,
    mane tau dpat mmbantu kan.., hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...jeles lew tu org dapat pahala lebih!

      Delete
  5. apa salahnya sesekali terover ambil gbr dengan artis kan..hehe..sama2 lah kita membantu..elok tu OKje sebarkan..kerja amal juga tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Noe....manalah tau ada yg terbuka hatikan nk mendermakan Noe!

      Delete
  6. Arjuna tak suka glamerlah dinda...
    Kalau blogger macam kita memang semua nak diambil gambar:)
    Moga sumbangan akan menuju sasaran yg betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahlah kanda....rasa nk tarik tarik je hidung dia tu hehe

      Delete
  7. sampai ke pasar tani ye.. bagus laa..

    ReplyDelete
  8. bagusnya nazrey, tolong cari dana untuk kebajikan...
    semoga hasrat yang baik ni akan terlaksana.....

    hihi, sian okje masa tu....

    ReplyDelete
  9. betoi tudung pasar malam pun kadang mahal tau.. ingat beli pasar malam atau pasar tani takder standardker!!!
    baguihnyer usaha murnini.. semoga dipermudahkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...CZ....walaupun mahal tapi taklah sestandard mcm boutique Fareeda ke, Ariani ke ...
      Janji cantik dan murah sudah!

      Delete
  10. Semoga diberkati sedekah kita..bukan jumlah yang jadi ukuran tapi keikhlasan kan OKje..

    ReplyDelete
  11. Rugilah OKje tak bergambar dgn penyanyi nasyid...kalau tak pasti entri meletop nih! Kalau dgn wife...jalan kemana2 sajalah, kalau jumpa kedai jual tudung mesti nak singgah...belek2, tapi belinya idok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...itu biasa...ingat senang ke nak cari tudung yg berkenan di hati!

      Delete
  12. semoga niat murni ini mendapat ganjaran daripada Nya ... aaamin .

    ReplyDelete
  13. semoga diberkati setiap sedekah yg diberikan.thanks kak share

    ReplyDelete
  14. sama2lah kita bantu apa yag termampu yer

    ReplyDelete
  15. raihan pun dh tenggelam dh skang ni kan..usaha nazrey tu sgt murni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha 'akan PK....tak taulah kalau show dia byk kat oversea...

      Delete
  16. ini betul2 serius..!! haha.. tp ada gak hehe tu kak.. ;p
    wahh.. best la dpt tgk vokalis Raihan nyanyi live.. ni kalo hubby deqla tgk mesti suka.. kesian akak ye kena mrh ngan si arjuna..haha..

    ReplyDelete
  17. Serius santai ni okje, bagus la dalam santai2 menyampaikan info yang dapat membantu banyak pihak, pihak yg menerima dan pihak yang memberi.

    ReplyDelete
  18. Share mcm ni besar pahala Kak Hainom OKje.. moga di balasi dgn kebaikan di dunia dan di akhirat :D

    ReplyDelete
  19. Nape cik tak tahu pasal benda ne ek..alahai seb baik sis share..

    ReplyDelete