Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 4 September 2013

FUJI Snow

Salam Rabu tanpa kata-kata......

Tapi, nak berkata-kata jugak ni....... mulut gatal hehe.....
Agak relax OKje pagi ni sebab TLBD direhatkan....... cikgu nak susun meja katanya..... UPSRkan Selasa next week...

Mehlah cerita pasal ais pepagi ni........so, kalau korang baca pun korang tak akan kepinginkan.....hehe.
Tak dapat Cendol, dapat FUJI SNOW pun OK jugaklah. Ini pun dah kira adik beradik dia jugakkan......
Pernah makan ?


Kata mengidam cendol sangatkan......  Tu diaaaaa.... ada cendol kat bawah tu walaupun cendol keras hehe.......( Nampaknya nak kena pekena jugak cendol adik kat tepi simpang  ni! )



36 comments:

  1. Hey..tu makanan favorite kita okje..wah pagi-pagi lagi dah bagi kita breakfast dengan ni ya...tapi kita punya version, ABC Special yang macam-macam ada tu. Yummy

    ReplyDelete
  2. Selalu kalau kanda nak jenguk anak di sekolah ada satu tempat di Simpang Renggam - Benut warung jual cendol. Kanda perhati pengunjung yang datang kalah restoran. Kereta bersusun kiri-kanan jalan. Cendol dia banyak resepi pilihan tambahan. Ada kacang merah, durian, pulut, jagung, kolang-kaleng (tau tak hihi...), ah macam-macam lagilah. Tangan suami dia kodong tau tapi dah mewah dia dinda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...kolang kaleng ? Walaupun Jaws tak tau maksudlah kanda apa tu?
      Selalu makan kat Muar je kanda ...

      Delete
  3. pagi2 nyaman dan sejuk..bertambah sejuk bila melihat sini...tggu tghari..

    ReplyDelete
  4. wahhhh...sedapnya OKje..kemahin tinggi lagi hahhh..

    ReplyDelete
  5. Tu dia cendol tinggi menggunung....hehe

    ReplyDelete
  6. huhuhu jenuh nak ngabihkan, saya makan ais kacangpun tak habis, inikan fuji snow.. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan berdua ngan hubby Syaz...senang je nak habiskan hehe

      Delete
  7. sedapnya...pagi2 tekak dah meronta ronta mintak ais..terliur ni..:)

    ReplyDelete
  8. fuhhhh pagi sangat cik Bedah tunjuk ais hahahha..
    fujisnow kat iceroom sedap noqs, must try.

    Cik jah sebenarnya tak suka minum ais sbrnya.. kalau minum pun setakat seteguk dua je lps tu babaiiiii.. ai minum air panas atau air suam sajokk hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pernah try Fuji snow kat Ice Room ...
      Cik Bedah pulak , bolehlah...antara suka dengan tak suka hehe... dah depan mata tu belasah ajelah hehe

      Delete
  9. Salam kenal..:)
    pepagi tayang ais nih...slurppp2 minum cendol....sedapnya...tnggi plak tu...

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AN sayang OKje terdelete comment awak hehe...soriiiiii

      Delete
    2. Comment dia lebih kurang berbunyi... Wahhh...tingginya rimbunan ais tu...betul ke AN hehe...

      Delete
  11. Dah puas hatilah ni dah dpt cendol adik kat simpang tu... Ini dah macam gunung everest!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belumlah BM....semalam baru nampak gerai motor dia dah bukak tapi cendol masih belum ada lagi!... tak sempat buat lagilah tu gamaknya hehe

      Delete
  12. Ingatkan fiji snow tadi okje..heheh,
    sib baik kat sini sejuk sehari dua nie sampai kena pakai stokin..takderlah terliur sangat tengok cendol okje nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehlah tu UA...Fuji ke Fiji ke janji ada 'ji' kat belakang tu hehe

      Delete
  13. Memang macam gunung fuji, tinggi betoi. kZ tengah batuk, berpantang makan ais.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai siannya KZ angkara open house ke tu?

      Delete
  14. Owhhh..sungguh2 menarik tapi bab ais ni Aina kurang sikit. Jamah2 nak melepaskan rasa bolehlah.

    ReplyDelete
  15. sodappnyer cendol tuuu makk.,ahHKs

    ReplyDelete
  16. tinggi sangat..mcm susah nak makan.. kalau jatuh dri pinggan nangis tak sudah hahahaha :P

    ReplyDelete
  17. lebih kurang cendol gak tu.. amboihh tingginye fuji snow.. ngeee

    ReplyDelete
  18. ala failed tau cendol keras...

    ReplyDelete
  19. arghhh... terliur condol lah KAk..sedap nya..:)

    ReplyDelete
  20. aiyaa..terliur lah kak OKje..tingginy ais dia

    ReplyDelete
  21. menggunung salji nya. Cendol kena hempap sampai keras kat bawah tu hehehe. Takper la, buat sementara, pasni cari abang cendol tu yer.

    ReplyDelete
  22. yang ni lagi sedap dari cendol..klu sy la.mengidam dari pregnant hari tu tak dpt2 lg.hehe

    ReplyDelete
  23. FUJI SNOW TU APE EK..SEDAP KE..HEHEHE

    ReplyDelete
  24. Kalu cendol ni, suka yg kosong2 jer..

    ReplyDelete
  25. Kalau pekena cendol tyme panas,best ne! daebakkkkkk...ahhahahah

    ReplyDelete