Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 2 September 2013

Jambal..

Nak buktikan betapa busynya OKje hari Sabtu lepas ( entri ini ~ Saturdays Story) , tepat pukul 12.01 tengah malam barulah OKje sempat naik bilik dan mandi. Lepas tu apa lagi tentulah BOOMMM tidoqkannn!

Tulahkan....... ini baru ala-ala Mini Open House yang Pondok-Pondok punya, kalau yang real tentu mak pengsan sampai pagi agaknya haha.....

Kuah Mee Kari yang OKje kata NGAM-NGAM tu cuma tinggal sebekas tahufa kecik ni aje....... Itu pun dah tak de kuah!


Semalam pagi dah panaskan untuk makan dengan lempeng. Luak sikit je. Tak laku!
So pagi ni, nampaknya maklah yang tukang JAMBAL ( korang dapat agak kan maksud dia!......lebih kurang meratah le )

Sesekali best jugak guna term-term JAWS ni..... hehe..

41 comments:

  1. hahahaha , CP pown duk pikir , per lak maksud jambal tuh , bahasa jawa ??? ehehehe ~

    kalaw umah CP , isi habis dlu , tak sempat la isi tuh nak berlonggok macam tuh ...

    ReplyDelete
  2. ingtkan nama tempat, kt sini ada tempat nama kota jembal, jembal jambal, lebih kurang la tu,,haha

    ReplyDelete
  3. Lawak lah pulak "Jambal" ni Okje. Silap eja sikit terus jadi maksud lain..he..he

    ReplyDelete
  4. baru tau pasal perkataan ni... ^_^...ha ha ha...al-maklumlah x biasa kan?

    ReplyDelete
  5. Baru pertama kali dengar perkataan ni...kiranya jambal tu meratah lauk jak lah kan...hehe

    ReplyDelete
  6. Jambal xpernah dengar tapi kalau majlis bandaran...memang faham sangat! hehe

    ReplyDelete
  7. terpikir juga ape benda jambal tu... ingtkan typo td.. hahaha

    ReplyDelete
  8. Pernah dengar dan tahu maksudnya..hehheh..

    ReplyDelete
  9. tak pernah dengar perkataan Jambal tu.. jambul mak tahu lah.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko ni Jah asyik buat lawak je hehe... bergetar lemak mak ketawa hehe...

      Delete
  10. Jambal? Org Perlis memang tak reti cakap Jawa!

    ReplyDelete
  11. berjaya jg open house Kak ye..kira sedap lah tu mee kari habis..hehe..
    tak nak sharing resepi ke Kak...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab buat ngam ngam tu yg habis Atie bukan pasal sedap hehe...
      Alah resepi biasa je Atie....nak kongsi pun segan ....... huhu

      Delete
  12. Jawa bp dgn jawa muar tak sama kot. Saya tak pernah guna perkataan jambal,heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aneh ni Nim....habis tu guna word apa? Hehe

      Delete
  13. pestime dengar perkataan jambal..hehehe..sedap tu OKje..lagi kita dok panaskan lagi sedap..cicah plak ngan roti..perghhh terangkat..

    ReplyDelete
  14. jambal.. jambul deqla tau la..hahahaha.. bahasa jawa ke kak? huhu.. wahh laku ye mee kari akak smpai kuah pun dah habis..!! perghh.. ruginye x join skali..muahahahaha.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama mcm Zaza hehe nasib tak jamban hehe...
      Bukan laku tu Deqla....buat ngam ngam kot hehe...mula mcm terpekat lepas tu asyik kerja menambah air je kalau org datang hehe ....

      Delete
  15. akak ni wong jowo ye kak? selalunyer time balik kg je dgr perkataan jambali tuh... ratah lauk pun sedap kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezza Dana wong jowo.....hehe...
      Mmg sedap Dana....

      Delete
  16. perkataan rare kak okje pakai ye. HAHA

    ReplyDelete
  17. Kalau buat makan dan panggil org dtg memang penat..saya setakat ni yang penah masak sdiri utk 3 famili makan pun rasa penat sgt.. Mmg kalau buat utk ramai, saya surrender la...tempah jela jawabnya.. Kalau ada yg menolong lain la...

    ReplyDelete
  18. orang jawa jer yg guna perkataan jambal . saya pun selalu jambal lauk pauk yg x habis ...

    ReplyDelete
  19. ohh bru tau jambal tu apa.. hehe

    ReplyDelete
  20. Ayat baru ini....hehehehhe.
    Maaf lama tak singgah....sibuk memanjang ajer

    ReplyDelete
  21. ada darah jawa pun tapi tak faham sebab tak reti Jawas hahaha.. :P

    ReplyDelete
  22. bgusnya kak..klu cik nor dah campak kat itik serati kat blakang umah dah..hihik

    ReplyDelete
  23. perkataan baru..baru tau juga..:)
    sy pun mcm tu jg.tak laku sy lah jadi tukang jambal hehehe

    ReplyDelete
  24. bukan JAMBALI ke? hahaha :D kita pun org jawa juga!

    ReplyDelete
  25. mati2 tak faham apa tu jambal..meratah rupanya..hehe

    ReplyDelete
  26. kita bukan org jawa so tak tahu maksud jambak tu apa..hehe

    ReplyDelete
  27. jambali la kawan jangan jambal lain sebutan tu...haha

    ReplyDelete
  28. first time dgr perkataan jambal ni ok je..

    ReplyDelete