Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 8 September 2013

Penyamun Tarbus!

Insiden ni berlaku semalam, masa OKje singgah kat surau Bukit Mahkota sebelum ke Nilai 3.....
Masa tengah nak ambik wuduk, ada seorang kakak ni ( kotnya sebaya....hehe, perasan je panggil kakak....) dia nak pergi toilet, tapi mungkin susah nak bawak handbag, so dia mintak OKje tolong jagakan handbag dia.......

Uiks....? Percaya ke dengan muka mak ni kak? Tak macam muka PENYAMUN TARBUS ke? Hehe....



Masa nak menyerahkan amanah handbag tu balik, barulah kami dapat bersalaman dan
bersembang....... Rupanya dia pun nak pergi Nilai 3 jugak! Nak cari apa tu agaknya kak? ( busy body! ) Hehe....

Zaman sekarang ni muka yang nampak baik pun belum tentu boleh dipercayai!
Tapi sangat bersyukur, kerana sekurang kurangnya masih ada orang yang percaya dengan muka ala-ala PENYAMUN TARBUS ni! ha...ha....

Alhamdulilah.....

38 comments:

  1. Hihi penyamun tarbus.tp betul okje...skrg ni kat masjid n surau pun org sanggup mcuri

    ReplyDelete
  2. UApn takut jika yg nak tumpangkn brg2 brhrga, mana le tau kot2 tuan pnya ngadu ada brg hilang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah kakak tu kata, sekarang ni muka baik pun tak tentu baik... kira nasib nasiblah..ye dak UA? Ada waktu kita kena bersangka baik ajelah.... selebihnya tawakkal!

      Delete
  3. Kadang2 kita boleh agak sifat seseorang dari air mukanya, mesti air muka hainom bersih dan tulus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. KZ....janganlah puji gitu...malu! Hehe...

      Delete
  4. betul, mesti dia percaya kan akak sebab akak cool dan nampak baik, dan ternyata akak memang baik.. hihi

    ReplyDelete
  5. Cecece...makin banyak upload entry guna hp hadiah daripada Arjuna, nampaknya, betul tak? Hihi..muka okje nampak tulus ikhlas nampaknya tu..yu yang diamahkan jaga handbeg akak tu.. mujur okje selamat.. bab jaga benda orang ni risau juga, takut isinya benda larangan....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju tu AN ....kotnya dadah ke kan....tak pasal pasal kena penjara hehe....
      AN update guna HP sebab nk cover line.... Ada masa mood cik abe tak bagus kang kena perli sesaja hehe...tu yang menci mak!

      Delete
  6. muka baik la ni.klu tak takkan org tu percaya.hehe

    ReplyDelete
  7. Hheheh...muka okje nampak kudus n lurus jer..sebab tuh orang percaya..kdg2 ikut instinct kan nak percyakan orng yg tak dikenali nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama tak dengar perkataan kudus tu UA.....sangat suci! Hehe...

      Delete
  8. SUSAH NK PRCYAKN KAT ORG YG BRU KNL :) TP ALHAMDULILLAH .. JUJUR JGE AMANAH ORG TU LBIH BAIK

    ReplyDelete
  9. Haihh muka comey llotey mcm ni disamakan dengan penyamun yarbus. Biar bonar hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idak le comel lote sangat ceqgu...
      Manis manis buah je....hehe....astaghfirullahalazim....
      Berkedut dah Ceqgu....

      Delete
  10. haha. sabar kak okje. jangan ler merendah diri. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan bagus merendah diri daripada meninggi diri Syuk....tak gitu? Hehe....

      Delete
  11. shoping apo neng Nilai 3 ..

    ReplyDelete
  12. bagusnyer dier...orang kater muka ader nur..bercahaya..n muka baik2 kan...

    ReplyDelete
  13. Okje memang baik orangnya luar dan dalam. Terserlah bercahaya nur di muka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...
      Tak payah puji melambung BM....kang tak pasal pasal dapat dosa! Ini serious....sepatah kata wonder pet hehe...

      Delete
  14. Hehehehe...gelihati baca entry nih..haha...

    Mesti wajah okje wajah yg suci murni...tu yg org dok percaya tu...hehe

    ReplyDelete
  15. huhuhui akak tu dpt tgk akak ni bkn jenis panjang tgn lah tu.... skrg ni kt surau ke masjid pun ramai je yg panjang tgn kan...

    ReplyDelete
  16. Susahkan Okje..memang ada yang muka ala-ala innocent tapi..perangai Ya ALLLAH hanya Tuhan aje yang tau..Then ada yang jugak yang muka ala-ala gangster tapi baik hati...

    ReplyDelete
  17. Betul belum tentu muka baik hati baik... tapi kakak tu tahu dinda memang baik hati.
    Kita aje yg kadang risau dibuatnya ada benda hilang diingatnya kita pulak yg ambik ye...

    ReplyDelete
  18. takkan kut ..kdang2kita sendiri boleh baca tgok dr riak muka..ada cahaya jujur tu..

    smlm 1 surau dan satu masjid kakak solat..hand bag..bawa sekali bila berwuduk..mcm tak ada kepercayaan..heheh.

    hari khamis maghrib solat di masjid negara..first time dpt solat di sana..walau tak berapa jauh.. eh..eh tak tya pun kan..terlanjur ceita pasal masjid..tak apa kan..okje

    ReplyDelete
  19. Susah nak percaya kalau baru kenal...muka kadang nampak baik tapi hati belum tahu lagi...tapi OKjer memang baik..tengok muka dah tahu..hihihi...pujian ikhlas dari hati ni ya ....

    ReplyDelete
  20. Muka yang begini suci murni mesti orang percaya kan......:p

    ReplyDelete
  21. muka akak nampak baik je la..x nmpk pun mcm nakal, apa lagi penyamun tarbus tu.. tp baca entri akak smua ala2 nakal gitu..mmg lain sgt la kak..haha..

    ReplyDelete
  22. hahaha.. harus lah percaya.. muka OKje masih suci & ada NUR gittew hehe

    ReplyDelete
  23. muka org beriman tu sbb akak tu percaya...hehe..byk kes mencuri kt surau..x kira tempat dah..

    ReplyDelete
  24. kadang2 orang boleh menilai dari raut wajah kita & juga dari rasa hati..
    sebab tu dia berani minta tolong.. :)

    ReplyDelete
  25. Tajuk gempak la kak Hainom okje.. hehehee..
    sorry tak dapat datang open house tempoh hari.. memang tak ada masa.. most of time spend kat dalam pulau.. insyallah next time..

    ReplyDelete
  26. Seb baik die kasi kat tempat okje....lagi selamat dan diap pos kat blog lagi..Bertuah sangat bag2 tu ye..ahhaha

    ReplyDelete
  27. haha..penyamun tarbus yg cun melecun..

    ReplyDelete