Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 3 September 2013

PIKNIK bawah pokok!

Kisah Ahad lepas.
On the way melawat Sudden Attack, singgah di Pusat Reakeasi Taman Tasik Permaisuri, atenya teman anak beranak berpiknik tengahari buta bawah pokok hehe.....
For info, bekalan piknik adalah BELI, alahhh... beli yang segera je...... bertuah le kalau nak masak! hoho....


Rasanya dah berzaman jugak OKje tak pergi ke tempat-tempat macam ni...... Yelah, sejak tak beranak kecik ni....... Tak de permintaankan! hehe....


Dan, dah berzaman jugak Arjuna tak keluar duit beli belon macam ni..... Kalau zaman bebudak kecik dulu, kalau boleh nak lari je dari penjual belon ni, sebab mereka memang PANTANG nampak! Nampak je sure nak beli punya.....


Tapi kali ni dengan rela hati Arjuna hulur duit....... hehe......dapat sorang satu!


Last but not least, tentulah nak tempek muka Tukang Karut ..... hehe .....
Kasi foto kicik-kicik sudahlah, biar korang tak nampak noda noda hitam kat muka mak tu hehe....  


39 comments:

  1. Amboi.. amboi!!... anak-anak main belon dia pun nak posing dgn belon juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe haruslah kanda....
      Ada satu pic tu lagi posing habis kanda...lawak! Anak2 siap suruh mak ayah dia tengok belon hehe ada ke patut tu!

      Delete
  2. teringin nak berbelon la tu..manis je

    ReplyDelete
  3. pic yg last tu romantik sungguh lah okje, pegang belon iloveu di bawah pokok yg rendang...hehe

    ReplyDelete
  4. bestnyer.. piknik.. sesekali piknik hilangkan stress.. terbaiklah..

    ReplyDelete
  5. hehehe feeling ala2 mcm zaman muda2 plak kannn.. syuhhh anak2 pi main jauh2, makpak hampa nak berdating bawah pokok sat hehehhee

    ReplyDelete
  6. One Happy Family..
    sempat lagi nak main belon bile anak2 lalai dgn belon hahaha.. :D

    ReplyDelete
  7. Amboi!!! Belon love2 lagi. Jelez taw...

    ReplyDelete
  8. romantiknya pic last tu..
    OKje comel.:)..

    ReplyDelete
  9. amboi2, mak anak berbelon sakan noo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...feeling bebudaklah mak orang tu UA haha....

      Delete
  10. Semua dapat orang satu belon yer okje..mak pun dapat yer...hmmm mmg pemurah yer arjuna ari tuh kan..len kali leh ajak pegi lagi kan..hehe

    ReplyDelete
  11. wahh syok kan amek angin kat luar.. bawah pokok lagik tu.. mujur tak tumbang pokok..hihihi.. gmbr last tu sweetnye.. ;)

    ReplyDelete
  12. wah berbelon depa noo.. hihih..
    izan mmg dok lari kalau dr jauh nampak org jual belon ni..kang tak pasal kena beli sbb mia pantang nampak sure nak punya...no pujuk pujuk...ehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betullah Izan...RM5 henggit tu satu! mahai!

      Delete
  13. sesekali bersantai berpiknik syok jugak kan kak...

    ReplyDelete
  14. Sejak anak2 dah besar panjang ni...mmg tak ada lg xtvt bersantai kat taman lagi...
    Kalau dulu2 hampir setiap minggu wajib pergi bwk diarang gi taman.,,

    ReplyDelete
  15. wahhh... best2 dapat piknik2 camni kan... hehehe

    ReplyDelete
  16. wah...seronoknya Kak siap ada picnic2 segala mcm ni..sesekali buat mmg best..suka lah budak2 tu dpt belon....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sukalah Atie mereka.... ada dalam bilik tu... satu belon dah habis angin dah

      Delete
  17. Sis! pegila FRIM!!! lagi syok piknik kat situ tau, sejuk je mata memandang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pegi FRIM baru sekali Anne itupun masa ada jemputan kawen

      Delete
  18. Gambar last tu macam gambar masa honeymoon dulu jer (pujian ikhlas)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe siap tulis last sekali tu....selalunya tak ikhlaslah tu haha...
      Dulu mana ada honeymoon....tak cukup fulus, budak lagi dah nak kawen hehe

      Delete
  19. tukang karut sweet je..belon i love u lagi.hehe

    ReplyDelete
  20. amboi romantik gitu.
    comel jea tgk OKjea dengan suami :)

    ReplyDelete
  21. Weet..weet..last note tak tahan tu coz okje nikan photogenic...OR gambar-gamabr yang sebelum ni photoshop ke..he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha....
      Yelah sangat photogenic.....
      Lappy ni photoshop pun tak de Raudzah....hehe

      Delete
  22. syoknya bersantai macam ni.....mengimbau kenangan lama sekali...

    saya sekarang ni memang mengelak jumpa orang jual belon, naim mmg meraung kat situ punya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang AN budak kecik mmg pantang nampak belonkan!

      Delete
  23. syokye piknik..dah lme gak m3h x g tempat2 mcm tu..hubby asik bz manjang..

    ReplyDelete
  24. Alololololo...gambo last tu sweet sangat..tapi sayang..tukang karut kedekut.tak nak tepek besar-sebesar-besar nyeeeee...hahhaha

    ReplyDelete