Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 12 September 2013

Dah namanya PEREMPUAN....

Sebenarnya sangat kekeringan idea dah ni, tak tau nak tulis apa.....
Tengoklah ..... dah pukul 10, tapi satu entri pun belum boleh publish! huhu.....

Dah namanya perempuan....... bila tengok fesyen tudung dan cara pemakaian tudung yang silih berganti sekarang ni, jauh disudut hati mak ni teringin jugak nak try sebenarnya.... hehe..... Cuma tak confident je Korang gitu tak?

Dengan klip kat tepilah, poncot kat ataslah.....hehe... macam-macamkan, ada-ada aje idea mereka ni....

Cantik jugak cara Najwa Latif pakai ni kan..... 
Sesuai untuk anak dara je kot, kalau macam OKje yang dah nak senja ni...... hehe..... Lupakan ajelah....
Korang nak ketawakan OKjelah tu....

  





arlene.my

Ni pun cantik, bersilang kat dahi, tapi yang ni memang tak sesuai langsung dengan muka OKje yang bulat huhu...... Tengok orang pakai semuanya cantik. Nampaknya pakai jelah tudung yang berawning,  pattern lama tu hehe.....

Nak berfesyen sangatkan....... kang OKje pakai macam ni baru tau hehe........
Boleh terus tidur!.......



Atenya kan suka verangan...... depan cermin jelah berani pakainya punnnnn hehe........




59 comments:

  1. singgah jenguk entry okje..huhu pengomen2 lalok okje pun dah berubah ya?? huhuhu nama2 dulu dah tak ada. kmna agaknya semua tuh. huhuhuhu. hurmmm pakai tdung neh ikut mood jugak huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Pengomen lalok dah tak lalok dah hehe...
      Awak le salah sorangnya Sue...menghilangkan diri huhu

      Delete
  2. ala okje, apa salahnya cuba fesyen yang lain.. saya pun sejak lepas raya ni sedikit berangin nak melawa... hampir tiap hari tukar fesyen belit tudung, shawl... yang silang tu pun ada saya beli, hihi.... saja nak buat kelainan sikit, puas hati juag bila buat gitu.. mula mula dulu suami penah luahkan peliknya siapa yang tengok tutorial bertudung di u tube ni? haha.... gelak je saya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah AN...padahal sebenarnya teringin jugak nak melawa nikan hehe....
      cuma tak confident je...
      Hehe...rupanya bini dia dan kawan bini dia yg suka sangat tengok tutorial tudung tu yeh ....

      Delete
  3. cuba try test laa mna tau kena gaya..ehe...gambar paling bawah tuu...lawa lak fesyen tudungnya...nampak 10 tahun lebih muda..ikhlas ni puji !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandangan sisi nampak le 10 tahun lebih muda Izan, pandangan hadapan kalooo.... hancus hehe

      Delete
  4. berani ngan tak berani jer...sura pun slalu cuba2 gak pakai kat umah..memang ternyata tak elok ngan muka yg dah semacam pau ni..huhuhu..

    ReplyDelete
  5. Kat rumah ni, satu almari khas utk tudung jer...
    Layankan aje le...

    ReplyDelete
  6. Wehhhh....cantik ape...pakai je...jgn depan cermin je....bawa2 le keluar dgn tudung tu....

    ReplyDelete
  7. UA cuma mampu memuji keindahan ciptaanNya dari kejauhan, OKje tetap comel gitu walau pakai fesyen apa sekalipun, pastinya tetap menjadi buah hati & idola anak en. rahman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...janganlah puji melangit fren, nanti mak tak boleh turun turun...sapa yg susah? Mike jugak.... tak dpt baca entri teman hehe..

      Delete
  8. yg gmbr no 3 tu xleh blah... haha

    ReplyDelete
  9. Ske tgk gmbr najwa pakai tudung nih..satin shawl nih seng nak pakai kalo wat patern mcm tuh

    ReplyDelete
  10. hehe.. pakai je lah apa nak pakai Bedah.. awak blom ke tahap senja lagi tau hehe.. skrg ni mcm2 pesen penggayaan tudung kannn.. hehe

    ReplyDelete
  11. Senyum..tak kata apa-apa..Actually kita pun sebenarnya suka jugak mencuba ni Okje..tapi last-last guna yang biasa jugak..he..he. Tapi kalau Okje nak try..ok aje..kan still muda remaja..mana ada tua...yang banyak tu age aje..jiwa still muda kan...so go for it..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita Raudzah...tu yg kata mcm tak confident heehe

      Delete
  12. Ok apa OKje pakai tudung camtu.....trylah nanti bila keluar mengukur jalan lagi... :D

    ReplyDelete
  13. eceh3..verangan ek?pkai la mcmmana pon jnji masih dalam garis panduan yg ditetapkan

    ReplyDelete
  14. Jgn belit-belit terbelit leher sudah..
    Kanda memang tak reti nak membelit tu semua. Anak-anak pandailah dinda...

    ReplyDelete
  15. lawa apa...nnpk lagi muda tau...

    ReplyDelete
  16. cantik je tgk orang pakai tudung belit2 gitu..tapi kita je taknak..selesa simple..

    ReplyDelete
  17. saya masih setia pada tudung bawal..heheh
    jom singgah sat.
    perkongsian ilmu dan cerita menarik
    http://www.freevitamin.my/2013/09/testimoni-vivix-untuk-pesakit-sle.html

    ReplyDelete
  18. walau depan cermin , menawan tuh ...

    ReplyDelete
  19. suka najwa pakai tudung tu..cantik.. tp nak pakai mcm tu x reti.. deqla bkn anak dara, so x sesuai jugak kot..hihihi... pergghh cun melecun la puan blog tu... kalah anak dara dia dah hah! hihi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak mesti sesuai Deqla walaupun awak dak bukan anak dara hehe.... tapi awak kecil molek, sure sesuai banget! hehe

      Delete
  20. cantik sgt tu Okje.. sesuai sgt ! hehehe

    ReplyDelete
  21. mama tudung bawal je mama pakai.. tak reti berlilit-lilit ni... rasa terbelit.. hihi

    ReplyDelete
  22. Cantik lah kak pic last tu..sesuai ape..nampak muda remaja..hehe...
    kena berani cuba Kak.. klu atie, suka yg main masuk je tu, trs pakai..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje pun sama Atie...suka yg sarung je tu senang!hehe... tp kadang2 teringin!

      Delete
  23. gambar last skali tuh Okje ke tuh.. zura baru lagi kat blog nih. tak kenal lagi tuan tanah nye.. tapi nampak comel jer.. kena jer ngan muka. zura pon x reti nak pakai tudung yang berfesyen2 tuh.. sebab muka yang bulat ini.. ahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... kalau cakap tuan blog yg budak kecik tu prcaya tak Zura? hehe

      Delete
  24. Kemain comel okje ni tau...dagu runcing lagi tu..maner ader bulat...jelita u...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapkan dagu je runcing lizz...yg lain bulat hehe

      Delete
  25. aiza suka pakai selendang je.. tak susah nak iron, nak bentuk pun senang.. kalau tudung yang pakai sarung tu aiza tak suka.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selendang mmg trend terkinikan Aiza...

      Delete
  26. Aah, skang dah macam2 style tudung. Sy suka pakai shawl jer... Lilit2, dah siap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje mcm tak sesuai Teena....lagi pun tak terer sebenarnya nak membelit hehe

      Delete
  27. ni pendapat ikhlas lelaki ni, pakai tudung bawal serius nampak manis ! serius talk ! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...anak dara selalu pakai tudung bawal...patut pun yeh....rupanya anak teruna suka hehe

      Delete
  28. haha, tudung lekat dngan bantal sekali ? kak okje nyenyak tido. hhee :D

    ReplyDelete
  29. memang nmpak org pakai cantik je tp xsesuai dgn muka..hehe
    jd tudung bawal juga yg selamat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak senangkan OKje pakai tudung sarung je....anak OKje, dialah rajin pakai tudung ala-ala bawal tu

      Delete
  30. Okje..comel juga Okje pakai macam tu, orang muda, pakai apap pun cantik!

    ReplyDelete
  31. pakai jer macam mana pun.. nak lipat mcm ketupat palas pun tak pe hehehe.. asal kan hati yg selalu senyum..
    sape2 pun boleh berfesyen la kak hainom.. fesyen untuk semua.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu...sampai hati suruh Okje ikat mcm daun palas tau TT ni hehe.....

      Delete
  32. trend tudung skang mmg macam2..klu nk ikut tak larar kita nk beli tudung n shawl baru..yg pentin pakai ikut keadaan n keselesaan sudah..

    tudung yg last tu ada jual kt mana kak?sy nk beli satu..sng bila duty malam boleh terus tido je.muahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu PK....
      Hehe.....okje pun tak tau .... nk beli kat
      mana..... jahit je kusyen PK.

      Delete
  33. hahhhhh...gambo last cantik!sweet sangat macam mama nye...hihihi

    ReplyDelete
  34. alaa..akak cubalah pakai sesekali..cantik klu akak pakai...apa ada pd umur..janji gaya ttp ada..:)

    ReplyDelete
  35. pakai tudung sauk je senang..hehehe...betul ke eja sauk tu..?

    ReplyDelete
  36. saya pun teringin gak nak berfesyen gitu . tapi dah sel2 otak krg berhubung , belit2 tak jadi juga . sudahnya , tudung bawal je weh ... hahahaaa

    ReplyDelete