Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 8 October 2013

INSIDEN menguji kesabaran...

Salam Selasa yang sangat indah......
Sahabat semua dah beristighfar 100 x hari ni? Mak tanya je..... orang yang bertanya tu pun belum buat lagi hehe......

Jangan takut, hari ni entri mak pendik aje, tak macam entri semalam yang panjang berjela, naik semput memasing baca yeh.......... Alolo....siannya dia!!!
Insyallah hari ni OKje akan blogwalking sampai lebam biji mata mak ni yeh......

Arjuna dah kerja dah hari ni, semalamkan dia demam.....
Pe'el Arjuna ni kadang-kadang susah nak di jangka, padahal dah berbelas tahun hidup bersama tu!
Ada masa dia tak kisah langsung apa yang kita tengok kat TV tu, tak kiralah AF ke ( biasalah orang pompuankan hehe.... tapi AF kali ni macam tak best je kan!!! ), cerekarama ke, slot drama episode ke, tapi ada masanya dia KISAH!!! Tau ajelah, lelaki punya faveret channel, tak SPORT, cerita-cerita engineering yang berilmiah sangat le kononnya! ..... Mak, of course le kurang suka cerita cerita cenggitu hehe......( Laki korang sama tak? ).

Itulah nak cerita pasal INSIDEN menguji kesabaran....... hehe.....
Ada aje cara dia nak menyakat bini dia, macam semalam, ada ke patut, masa OKje menyambil lipat baju, dia bukak TUTOR TV - Astro, subjek Bahasa Malaysia..... hehe ..... Nak ambik SPM sekali lagi ke apa gamaknya? haha.....Sebab malas nak bergaduh, layankan ajelah...... Bagi chance le orang demam buat sesuka hati dia .......

Satu lagi INSIDEN, pagi tadi OKje tengok SAMBAL ni dah ada kat dalam sinki.... huhu..... Ni mesti kerja anak Pak Rahman, terlebih rajin! Orang nak makan lagilah bang!!


Memang le sambal tu, sambal 3 hari sudah...... Tapi, bukan ke sambal tumis semakin dipanaskan, semakin sedap!.......

JELES le tu, mentang mentang le perut dia tak tahan!.... huhu.....

49 comments:

  1. hah kalau laki cikjah mmg hantu bola.. bila game dia ada je especially mlm minggu, cikjah siap sound & halau dia 'you pergi tengok kat kedai mamak.. call kawan2 u ajak lepak.. jgn kacau I nak tengok cerekarama' muahahahhaa kejam takkk.. lepas cikjah ckp mcm tu terus dia gelak.. lps tu dia bla tgk kat kedai mamak dgn kawan2 dia miahahahha

    ReplyDelete
  2. Sambal ikan bilis kalo cicah roti sedap wooooooooo

    ReplyDelete
  3. terbalik plak kite OKje..kalo kat umah, slalu zee yang dok mengemas..skit2 nak buang..yang laki plak sayang kalo ade lagi cam gitu..ahahaa

    ReplyDelete
  4. Hheheh..lama tak jenguk okje, bz sket..
    hmm lain2 citarasa suami isteri kan..alaa senang citer beli jerlah 1 tv lg okje drp dok bercakaran tuh.hehe

    ReplyDelete
  5. Wahhhh hahaha..memang insiden yg menyayat hati sgt2 terutama kes sambal tumis tu..ohhohoho....memang kes jeles le tu...

    ReplyDelete
  6. Opppsss...lupa plak..dh lebam tahap mana dah tu..hehehe....

    ReplyDelete
  7. hihik..dia prihatin tu kak..dia tkut akak kna sakit prut..:)

    ReplyDelete
  8. laki sy antu bola..! sy x melayan sngt tv ni okje...bila ada cite yg nak tgk...bru sy tgk...kadang ayah ngan anak pompuan dia yg berebut...!

    ReplyDelete
  9. tak tgok la af tu..bgus juga layan tutor tv tu..bm bkn senang nak blajar..walaupun pandai ckp bm..

    berterabur ckp bm..heeh

    sian sambal tu..mesti dia menangis..

    ReplyDelete
  10. sama la ngan somi kiter suka sangat nengok cerita berilmiah katernyer tambah2 National geografik tu yang ader i shouldn't be alive tu saya nak nengok pun ngeri takpun ranc history ker apa bagai...heh penin boleh ...
    saya ni jenis tengok tv lepas tn tv tengok saya muahaha...

    ReplyDelete
  11. betul tu okje...walaupun idup dah berbelas tahun bersame belum tentu kite kenal lagi peel die kan heheheeheh....

    kelako plak bace bukak chanel tutor tv tu...saje jek tu nak mengusik...seb baik okje pun rileks n tak membebel ekekekekeek

    ReplyDelete
  12. Dinda ni betullah sesaja nak buat kanda gelak. Arjuna tu saja nak tengok bini dia sabar ke tak. Nampak gaya sabar oklah... sambal tumis tinggal sikit saja dia nak tengok agak-agak bini dia nak makan tak. Kalau dia nak buang lama dah dia cuci terus pinggan tu... usik-usik kan membawa bahagia:)

    ReplyDelete
  13. hihihi..karenah suami isteri..senda gurau bertambah bahagia...
    bab tv mmg laa dedulu suka laa berebut channel..sekarang mia menang tanpa bertanding...hihihi..sama sama tgk katon..padan muka !!...

    ReplyDelete
  14. haishhh...nmpak sodap lak sambal tumis tu...!!
    tp dah berada di sinki la pulak..

    ReplyDelete
  15. Sebenarnya cik abe tu nak belaian manja OKje... Saja tarik perhatian lah tuu...
    Rancangan ilmu pengetahuan tu kan bagus utk kesihatan...hehe

    ReplyDelete
  16. sayang sambal tu dibuang.. kesukaan aiza juga tu..

    ReplyDelete
  17. hehehehe.. layankan ajerlah orang tak sihat yer~
    kang dia dah sihat nanti buli dia balik.. ahaks~

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum,

    hehe..tersengeh kak ati baca...

    saja nak testlah...
    bini mithali ke dok...hehe

    ReplyDelete
  19. eh, sama la perangai.... jarang sangat nak berlaga angin bila tgk tv sama-sama... kadang2 jeles juga dgn member yg boleh layan movie sam-sam dgn hubby masing2... nasib baik ada internet jadi penyelamat :)

    hahaha, bijak Arjuna... saja jer tu nak suruh OKje masak lain, nanti boleh dia tumpang sekaki :)

    ReplyDelete
  20. salam perkenalan... saje la tue nak sakat wife tersayang hehehe jemput2 visit my blog and follow me back :)
    http://wwweffafarhana.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. hehe..usik mengusik membawa bahagia.

    ReplyDelete
  22. Biasalah tu OKje. Usik mengusik tu kadang kala boleh menyebabkan kita naik angin satu badan. Betul tak reti nak bertoleransilah...nyampahkan... Hubby MD pun selalu aje ckp..lebih baiklah dok berzikir drp tengok TV ntah citer apa2...tapi bila dia suka tengok, lupa pulak pasal berzikir. Nyampah tau!

    ReplyDelete
  23. yela.. sikap lelaki mmg susah nak jangka pun... laki deqla pun kdg2 lyn je drama atau filem melayu.. kdg2 membebel gak kata x best la apa lah.. maknanya suruh tukar channel la tu..huhu...tp apa yg pasti dia suka citer lasak, katun...hakhak.. tp bola sepak tu mmg x la...sbb dia x minat... perot dia pun x tahan kalo mkn makanan yg dah berhari-hari tau.... huhuhu....

    ReplyDelete
  24. okje..acik pun sama..lagi dipanaskan lagi sedap makan sambal tu dengan nasi panas kan

    ReplyDelete
  25. Hahahaha...layankan ajala Okje...tapi betul tu ...sambal tumis kalau dipanaskan lagi likat lagi yummy!

    ReplyDelete
  26. Saya pun kadang2 berebut TV..sorang nak tengok bola sorang nak tengok korea..he he..last2 mengalah aje...dah tua2 ni maleh nak bertekak..hikhik..

    ReplyDelete
  27. biasalah.. bila lagi nak mengusik.. ;)

    ReplyDelete
  28. ahahha..lawak nya abah TLBD ni...hihi...nak mengusik2 manja lerr tu kak.. nak study balik kot tu yg buka Astro tutor TV...haha

    ReplyDelete
  29. Kna spare tv bnyk biji cmni..hehe

    ReplyDelete
  30. Salam okje.lama x singgah sini hihi sori sangat.sedap nampak sambal tumis tu...tp dah masuk singki dah hihi.dia prihatin tu...nak tolong isteri

    ReplyDelete
  31. ada maksud tersirat disebalik tersurat tu okje bila cerita bab tutor tv tu..heee...
    nak suruh betulkan penggunaan bahasa ke gamaknya,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...betul tu Nim...blog hainomokje tak sesuai untuk pelajar hehe... nanti fail BM...

      Delete
  32. Haaa...hari ni okje buat entry cinta.... kisah buah hati kesayangan okje. Haa... macam nilah yang nak.. mesra dan meriah


    Kalau suami saya ni.. kalau letak kat bawah saji tu..tidaknya dia nak tolong kesingkikan pinggan yang ada... rajin sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama le AN....tu kebetulan dia habiskan asam pedas ikan sembilang....sekali ngan sambal yg seco'et tu....boleh pulak dia rajin sekali bwk sambal tu...tp tudung saji tertonggok atas meja dia tak alih.....bawah tudung tu bukan ada spa lagi pun....gitulah lelaki buat keje

      Delete
  33. laki cik pulak asyik tonton channel bola..bola..bola...tak tonton..Main pas3 bola pulak..alahaiiiii,yang pompuan trpakse layan lappy jae lah...mengalah jae lah kan..hahahaa

    Pstttttttttt....tyme2 sakit pon boleh buat lawak lagi arjuna tu ek..hahha

    ReplyDelete
  34. arjuna menyakat sayang tu...

    ReplyDelete
  35. Assalam
    Samalah en asben x penah layan cerita, kalu tgk berita or bola berkaitan sukan
    Akak AF yg first sampai ke 4 layan pastu x minat dah he hee skrg lg x penah tgk

    ReplyDelete
  36. Sabar yak "Mak" Istighfar banyak ya..ya...

    ReplyDelete
  37. Salam perkenalan kak OkJe! Hehe.. Seronok pulak baca ragam suami isteri dua orang ni.. Biasa suami ni bila sakit mulalah dia nak mengada2.. Sebenarnya dia nakkan perhatian kite jer.. Hehehhe.. =)
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
  38. err af tgk tang final je pun
    :p


    uiii sedapnya sambal..
    best pe makan dgn nasik panas2 :P

    ReplyDelete
  39. Aiii...takkan la krn insiden sambal tumis terjun dlm singki sampai merajuk tak update entry....hehehe...sihat ke tu?senyap je....

    ReplyDelete
  40. kita lak terbalik, hubby jenis sayang nak buang makanan, jadi seboleh mungkin dia akan abiskan makanan

    UA lak tak suka makanan yang dipanaskan semula, sebolehnya elak masak byk2

    ReplyDelete
  41. sabo je la kannn xD
    ~renzu

    ReplyDelete
  42. Alaaa sayangnya sambal tu. Orang lelaki mmg kurang suka nonton ceritera2 ni sumer, baik tengk katun kata depa. I layan ajer sport channel, tapi kalau history channel tu I histeria la sikit sebab banyak sangat cakap I tak paham.

    ReplyDelete