Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 12 October 2013

Kek BATIK SARAWAK

Entri ni sebenarnya auto-published.....
Maklum le Tukang Karut on the way balik Muar aka Muo hari ni......
Eh.... takkk..... kitaorang bukan beraya kat Muo ( cakap sorang!..... Macamlah ada orang yang tanya! hehe.... ), kitaorang beraya kat KL dengan my PIL dirumah ku ( tiru gaya Sweetamieda  menulis, menggunakan bahasa 'ku'...hehe )

Balik kampung ni sebagai lawatan bulanan menjenguk ibuku, rupanya dah sebulan jugaklah sejak entri Selamat Tinggal Nenek. Balik ni sure ibuku tak putus putus bertanya, kenapa diriku tidak beraya dikampung bersamaya, jenuhlah diriku nak menjawab soal siasatnya.... oh ibuku...ibuku.....hehe... 

Sebenarnya Hari Raya Eidul Fitri hari tukan kitaorang dah beraya di kampung ku so, Hari Raya Eidul Adha ni kenalah beraya bersama mertuaku pula...... anak Pak Rahman sure nak beraya dengan mak pak dia pulak kan. Tak gitu teman-temanku semua! hehe....

Haih........cukup cukup sudahlah mengikut gaya Sweetamieda tu OKje.... hehe

Masa berjimba baru ni OKje dapat KEK BATIK SARAWAK ni daripada Sher..... sedap, lembut dan cantik pulak tu, tapi biasalahkan kat rumah ni, kek tu masih lagi berbaki separuh.

Anak-anak OKje ni kurang makan benda gitu, apa yang dia suka tah.....
Tulah pasal, OKje tak mo buat kek!! ( Ececeh.... nampak, terbukti tak alasan kenapa OKje tak mo buat kek selama ini!!!....)


Mesti susah buat KEK BATIK SARAWAK nikan.... tengok ajelah corak dia tu....
Ish...ish...... kek selapis pun OKje tak terbuat, inikan lagi bertingkek-tingkek gitu....... emmm... patbelas tahun lagi pun tak tentu! hehe......

Sue Bee  sure kejam mata je buat kek ni !


29 comments:

  1. kebetulan smlm UA dah terima Kek Lapis Serawak 2 ketul yang ditempah, anak2 suka makan, nmpk gaya UA kena tempah semula ni, hampir habis daa..

    ReplyDelete
  2. sedap nya kek lapis.... ngidam2 ^_^

    ReplyDelete
  3. sedapnya kek lapis
    kite suka kek lapis yg ade asam duit duit tu
    sedap!

    serious susah nak buat kek lapis
    aritu ibu kite try buat yg biasa pun amek masa sehari juag untuk sebijik -_-

    ReplyDelete
  4. Akak suka jugak kek Sarawak ni hainom... kalau cantik mcm ni dah lama. habis ehe ;)

    ReplyDelete
  5. aaii yoo.. mama mencari ini tapi tak jumpa, ngidam nak makan kek ni, mana mau carik......

    ReplyDelete
  6. kek batik sarawak yang cantik dan memang sedap tu nampak gayanya...

    ReplyDelete
  7. Pasti rasanya secantik rupanya..
    Selamat bercuti...dan selamat menyambut Aiduladha :)

    ReplyDelete
  8. selamat balik kmpg n selamat hri raya..

    klu kt rumah kek macam ni sehari dh licin.semua pun pemakan.hehe

    ReplyDelete
  9. kalau anak2 saya, suka sgt kek sarawak... anak2 peminat kek macam mak dia jugak...

    ReplyDelete
  10. saya suka sangat kek sarawak, especially dragon cheese, kalau makan tu mmg tak pandang orang dah, hahaha. btw, kami student Universiti Malaysia Pahang, buat satu campaign awareness so that Malaysian will inspect their car regularly, mohon follow dan bantu kami :D http://umpautoinspector.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Takper la tak beraya di Muo pun, at least OKje balik jugak jenguk untuk pre-raya kan. Kami ni langsung tak terberaya huhuhu. Kek lapis kalau cantik gitu, I tak makan... sebab sayang cantik sangat.

    ReplyDelete
  12. sedap kan sis..ade mkcik cik terer buat kek batik ne..tapi bahan2 nye maik aihhhhhhhhh berbelas2 telur..pas tu butter nye tak nak yang murah..hahahhaa

    ReplyDelete
  13. cantik corak kek batik Sarawak ni. rasa sayang pulak nak makan...

    ReplyDelete
  14. Anak kita pun tak minat kek..sebab tu lah kita tak berapa rajin nak buat kek..hehe..
    Tapi kita mmng suka sangat kek.....(buang tabiat apa ntah hari ni, seronok pulak gunakan kita)

    ReplyDelete
  15. stepnya cerewet . klu krg kesabaran cam saya nih , beli jer senang ... heheheee

    ReplyDelete
  16. amboi bertingket tingket kek nyer patut lah makan pun bertengket tengket..ehe.... salam aidiladhar beb...maaf zahir batin yer...jgn lupa alaman rumah wa...nnt kasi hadiah raya haji yew..hihihi...

    ReplyDelete
  17. fuiyoooo...cantik orrr kek.... tapi CP tak suker kek sarawak nih... tataw nape.. ehehehe ~

    ReplyDelete
  18. Samalah kita okje.. raya haji ni disambut dengan MIL ku... sedih juga sejak kawin ni tak pernah lagi ku balik kelate untuk raya haji. Ku tak tipu ni okje, sebab selalunya hari raya puasa je familiku balik kelate.... hahaa.. tak sesuaila saya ikut gaya ku okje tu..

    Saya pun tak suka sangat kek ni..entah kenapa.. lawa warnanya.. tapi tak sesuai dengan selera saya

    ReplyDelete
  19. Ku suka kek batik serawak tp ku pilih yg kurang kaler malernya sbb ku alah pd pewarna makanan okje oiii......

    ReplyDelete
  20. Kek batik sarawak mmg sedap, dulu sellau juga beli bila jalan2 ke sarawak. Biasanya sy beli kt dedai kek dayang salhah

    ReplyDelete
  21. Sedapnya kek sarawak.....nak2 lagi yang cheese flavour tu....nyummmy!

    ReplyDelete
  22. cantiknya corak kek nie..mesti mencabar kan nak buat..apakata okje bua, pastuh buatlaporan masakan..kalaujd boleh tiru jgk nanti..:)

    ReplyDelete
  23. Wah bestnya...ada nama kita disebut2 kat sini hihihi

    ReplyDelete
  24. deqla kureng suka kek batik srawak...huhu.. dulu ada mmbe opis org srawak pndai buat kek ni...

    ReplyDelete
  25. Suka kek lapis sarawak ni Kak..tapi kekadang ada yg terlebih manis sy tak makan lah..hehe
    wow ! raya umah mertua lah ye.... seronok beramai2....:)

    ReplyDelete
  26. tak pernah buat kalau makan adalah tapi susah nak dapt

    ReplyDelete
  27. sedapnya okje...kita suka kek serawak yang color-color tu..then rasa dia walau manis tapi sungguh lazat...selalu bila gi kucing kita mesti borong punya..

    ReplyDelete