Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 2 November 2013

BIG Box

Salam Sabtu......
Nak pergi Pasar Tani ni nak cari lauk.......sementara Putera Kayangan turun, baik OKje buat entri untuk hiburkan kengkawan dulukannnnn ada gak faedahnya! Hehe.......

Semalam TLBD request nak makan pizza...
Sebenarnya dia teringin nak makan mushroom soup dia tu..... Padahal dah banyak kali jugak le OKje gigih buat....tapi macam macam yang dia komplen.....tak sedaplah , pekatlah...... memang bertuah sungguh punya anak, nak yang beli jugak!.

Yang sorang nak mushroom sup, yang sorang nak pizza yang bercheese kat tebing dia, anak bujang jugakyang cool..... Apa apa ajelah buuuu......  ( kadang kadang budak pompuan ni memang macam macamkan beb! )

So, tengahari semalam OKje order je BIG BOX....... kali ni ikut ibu dia punya suka pulak! Hehe.... Macam best aje, macam macam ada! Tapi yang diidamkan dak TLBD tu tak de le....


Kome dah pernah try ni ke?.....


Janji setengah jam, tapi tepat 1 jam baru sampai! Nasib baik awal awal dia dah inform pizza akan sampai lambat.....
Ingatkan dapat le Pizza free ke hape.....Emmm ....idak langsung......kudukut!.....
Dibaginya teman ni jer....


Sampai je Pizza tu, apa lagi kitaorang anak beranak.......macam ZIRAFAH kelaparan le.....hehe......
Masa ni dah tak teringat dah dengan bapak ZIRAFAH yang tengah bertungkus lumus cari rezeki demi nak melayan tekak kami.....huhu.... TQ papa ZIR.... ( eh ! tetiba....hehe.....).
)

36 comments:

  1. Untungnya dapat makan pizza hari2, kami kat sini kalau teringin sangat kena kuar daerah, maklum le dok kawasan berbukit bukau, makan le seadanya..

    ReplyDelete
  2. untung nye mama ZIR tak yah masak lagi...

    #pizzaaaaa memang kudukut..ishhhishhhissshhhhh tu je dia kasi..tak patut..tak patut..tak patut..hahhaha

    ReplyDelete
  3. hehe..
    bagi kertas free je..
    kita ok ler tu kak dpt free 1..
    terus g claim nnti :)

    ReplyDelete
  4. belasah jer kalau lapr tu masing mula lupa diri

    ReplyDelete
  5. Pizza n dominos lg bgus dominos kak okje kalo.dorg anta lmbt kompomm free satu pizza.mse tuh gak..

    ReplyDelete
  6. acik pun kalau order..domino's..kalau lewat pun tak sampai 10 minit..tu pun sebab nak cari rumah je

    ReplyDelete
  7. Waa bestnya Okje, macam2 ada, ayam goreng tu pun, nampak sedap!

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah dapat makan pizza lagi ...... syoknya... abis TLBD makan tak ni okje? Tak ada mushroom soup yg dia nak tu.. makan dengan senang hati tak?

    Abang tengah hati kacau nak exm tu.. makan apa pun xpe...rusing paper minggu depan...

    ReplyDelete
  9. Lama xmakan pizza...tgok gambar ni, meleleh air liur, apa kan daya...duduk di ulu, huhuu

    ReplyDelete
  10. Sedap nya pizza..
    .nasib baik smlm br mkn juga kak. .office mate belanja..tp beli yg biasa je..:)

    ReplyDelete
  11. cukup ker byk tu ... heheheee

    ReplyDelete
  12. bigbox ni best.jimat tapi banyak bende boleh makan skali arung

    ReplyDelete
  13. sedapnya the pizza tu... dah lama x pekena satu-)

    ReplyDelete
  14. klu main delivery,
    kena ikut selera mak nya jer la ..
    nak selera sendiri, kena ajak papanya gi ke pizza hut kan

    ReplyDelete
  15. Sya kt pizza suka sgt lasagna..yg lain2 kurang..tp klu piza lbih keju..mmg sukala..

    ReplyDelete
  16. uhuhuhu...... sedapnya chicken wing tu

    ReplyDelete
  17. Bolehlah tu dapat voucher free pizza daripada tak ada langsung kan OKje....hehe
    Belum pernah try lagi big box ni sebab selalu beli pizza dan chicken wing tu saja.....tengah melahap wajib tu ingat orang yang bertungkus lumus mencari rezeki untuk kita.....:D

    ReplyDelete
  18. Oh no..my chicken wing is there..sedapppppp...selamat berhujung minggu Okje..!!!!

    ReplyDelete
  19. sedapnya..!!! kalau dekat maunya pergi tumpang 2 kaki...hehehe..

    ReplyDelete
  20. skrng asik dok layan dominos...pizza hut da kurang....:)

    ReplyDelete
  21. tak try lagi pon big box nih.. nampak macam best je..hehehe..

    husna klik nuffy nestle drumstick..
    happy weekend sis..=)

    ReplyDelete
  22. tak makan lg yg terbaru ni.. tunggu dpt gaji la. hehehe
    nampak terliur kalau tgk lama2 :)

    ReplyDelete
  23. baru2 ni makan yang biasa je. tapi memang sedap mkn yang pedas2 :D hehe

    ReplyDelete
  24. Wah zirafah pun pandai mkn big box juga hihihi jgn mare

    ReplyDelete
  25. wah... dapnyer.... nak sikit... :-)

    ReplyDelete
  26. selamat malam okje ku...kefala dah fening...fenat lah...nak sikit pizza....

    ReplyDelete
  27. kira pizza free jugak ler tu Okje… cuma kena spend extra nak dapat pizza tu… hihihi
    Owh, dah ada nama baru utk Arjuna… papa ZIR pulak… OK jugak tu :)

    ReplyDelete
  28. Oh sini yer dtgnya zir tuh..wah big box tuh mcm2 ade kan..puas ati sekali order gitu..bulih side order tuh tldb next time..
    oklah dpt free pizza gitu..lenkali leh makan puas2 .free lg..:)

    ReplyDelete
  29. Oh alah...Zir tu shortform 'Zirafah' ke OKje?

    Big Box tu kalau lapar sangat sampai dah merangkak bawah meja, bolehlah saya sekeluarga layan. Kalau tidak, memang tak jalan.

    ReplyDelete
  30. amboiii... syoknye berbig box..selera besar memasing...hikhik.. sedap ker? tgk ramai dah try.. deqla entah bila nak try.. blk2 kepsi je la...sampai ayam kepsi tu pun dah muak tgk muka deqla dah... hahhhaha...

    ReplyDelete
  31. tak sempat menerai lagi..sesekali order makan best jugak kan..free dari masuk dapur..ahahaaa..

    ReplyDelete
  32. ang la nk makan pizza terus order je kan..anak perempuan choosy sikit la bab makan.sama je kot dengan maknya..hehe

    ReplyDelete
  33. Haha zirafah kelaparan pun tak macam uols dapat pizza ok. Best jugak layan delivery ni sekali sekala kan.

    ReplyDelete
  34. kt area umah tu ada tp x pernah la cuba lagi..

    ReplyDelete
  35. wow..tetiba je rasa lapar...orderkan big box tuk m3h ye..nanti m3h pm alamat..heeeeeeeee

    ReplyDelete